Поточний час: 03 трав 2026, 04:14

Часовий пояс: UTC + 2 години

Правила форума

Обговорення лише самостійно зібраних/переобладнаних електромобілів на ходу

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 51 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Таврия Пикап (AND)
#139184Повідомлення 25 бер 2025, 22:42 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 7 Подякували 105
Мій електротранспорт: peugeot partner electric, Kia soul ev
щітки роблять в Харкові, мені робили в пежо партнер. працюють добре.
що до колектора, шліфувати наждачкою без оправки , яка точно повторює радіус колектора заборонено. тільки проточка на центрах в станку, з прошарошуванням і поглибленням пазів і зняттям фасок.
стосовно обдува, потрібно ставити вентилятор як на промислових ДПТ, як на залізничних тягових двигунах. Мабуть чули як запускається електровоз ВЛ-80, як гудуть вентилятора охолодження трансформатора і тягових двигунів. в пежо встановлено вентилятор пічки, яки працює постійно на 1 швидкості постійно з включеним ключем запалювання. Вдувати потрібно в колектор, бо основне це охолодження колектора. і провка пилюки далі то не проблема. Потрібно періодично повітрям з компрессора продувати двигун. але основна задача вентилятора охолодження колектора, і тримання двигуна під тиском, щоб в нього не потрапляла волога.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140845Повідомлення 24 квіт 2026, 21:52 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 6 Подякували 65
Мій електротранспорт: Таврія Пікап (АND)
Скоро буде 10 років як Таврія Пікап (AND) допомагає жити, працювати,, будувати зігріватись та переживати блекаути. зараз пробіг тільки мій за 10 останніх років становить 98тис.км, а загальний 398 тис.км

Додаткові файли:
IMG_20260424_165535_377.jpg
IMG_20260424_165535_377.jpg [ 314.76 КБ | Переглядів: 649 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140849Повідомлення 26 квіт 2026, 07:04 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 17 Подякували 29
Хочу електротранспорт: таврия)
Пишіть подробніше. Який зараз двигун і контролер? Як часто міняли щітки та продували від пила? Знизу є якийсь захист двигуна від вологи? Цікаво, на 5й який струм та максимальна по рівній дорозі?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140850Повідомлення 26 квіт 2026, 15:31 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 6 Подякували 65
Мій електротранспорт: Таврія Пікап (АND)
Доброго всім часу! Пишу "подробніше" як просить NAT:
--За останній рік ніяких покращень не відбулося , окрім заварювання двох великих дірок ззаду де повинні кріпитися задні бризговики та встановлення силового розєму майбутньої сонячної зарядки замість горловини бензобаку.
--Все те саме ДС3,6, Контроллер від Романтика, Батарея 133В 60Ah 32S1P LG e63 Hyundai Kona пробіг на одній зарядкі до 60км.
-- Після колхозної прошліфовки колектору вроді їздить вже рік, зараз стоїть другий комплект щіток, щітки ще є. Крильчатку так і не зробив, їздить без охолодження і не гріється.
-- 5 передачу не використовую надто в'яла . Їзда в основному 2-розгін, 4- їзда. Жінка любила 3 вона тільки її і юзала :D . Струми по рівному грунтова дорога швидкість до 20км/ч 12-20А, по асфальту 50км/ч 40-50А, Максімалка з гори 80км/ч :lol: . На гору 2-3 передача, струму можна надавить до 90А, но воно не їде як хочеться, тому їдем тихенько 20-30км/ч струм до 40А жалієм батарейку. :) .
-- хочу зробить сонячну зарядку (поставив на роботі 7 шт 100Вт панелей ХХ=160В) треба зробити або MPPT, або просто надійне порогове відключаюче устр-во. яке відключить сонце при досягнені 133В на батареї.
-- Защити від вологи немає. Двигун, коли була у нього "кастрюля" із крильчаткою, виганяв повітря із себе і не давав бризгам води і бруду залетіти до щіток, зараз похвастатися нічим. :ups:
--Появилася у хозяйстві Кенго ЗЕ яка зараз вибрикує помилками по ізоляції та перегрівуhttps://electroavtosam.com.ua/forums/viewtopic.php?p=140851#p140851.
-- На все потрібен час та натхнення і МИР.
-- У 2015 році і роками раніше, саморобна конверсія Таврії була цілком оправдана та результативна, приносила всі види задоволень. На сьогодняшній час переробляти, заново будувати електромобіль фінансово недоцільно. Грузова Кенга з СОХ 48% вартувала 3700уе. Ліф 12р 4300уе.
--Треба вчитися ремонтувати те що зараз активно завозиться, перепаковувати батареї, а таких спеців що можуть відремонтувати електроавто недостатньо. Так що думаю скоро наш сайт стане називатися http://www.electroavtosamspravlyu.com.ua :D Всім Миру і Добра !!

Додаткові файли:
Таврія пиляє і возить аварійні дерева.jpg
Таврія пиляє і возить аварійні дерева.jpg [ 359.96 КБ | Переглядів: 488 ]
Таврія обслуговує залізницю і заряджається.jpg
Таврія обслуговує залізницю і заряджається.jpg [ 475.36 КБ | Переглядів: 488 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140852Повідомлення 27 квіт 2026, 19:26 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 17 Подякували 29
Хочу електротранспорт: таврия)
Дякую вам велике за відповідь. В мене десь все приблизно так само. Але я запізнився з переобладнанням. Зараз воно не актуально і нажаль нерентабельно. Така моя думка. Б/У ліф краще, комфортніше і надійніше. Але маємо те що маємо. Токи і швидкість така як і в вас. Все майже однаково. По прямій на 5й в мене 65 максимум. Струм 60-70 ампер при 105 вольтах.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140853Повідомлення 27 квіт 2026, 20:32 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 752 Подякували 334
Мій електротранспорт: е-Таврия
треба додавати батарейку, як у ZVIT.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 51 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 100

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group