Поточний час: 02 бер 2026, 23:20

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 140 ]  На сторінку Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Расход энергии электровелосипедом
#138987Повідомлення 04 лют 2025, 15:22 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 35
+ великих коліс - це кращий накат, легше переварюють ударні навантаження та ями
- вага\розмір\габарити всього байка

ну і все в зворотньому вигляді буде для 20"

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138988Повідомлення 05 лют 2025, 12:37 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 302 Подякували 108
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
deemon писав(ла):
+ великих коліс - це кращий накат, легше переварюють ударні навантаження та ями
- вага\розмір\габарити всього байка

ну і все в зворотньому вигляді буде для 20"
мінус великих коліс -нетримають ударну нагрузку. 15кг на багажник швидкість до 40км на колесі 28 д. як правило дають -1шпицю в задньому колесі на кожних 5-10 км ,переднє з мотором має коротші товсті шпиці і йому байдуже .При швидкості 25км все більш менш нормально.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139000Повідомлення 07 лют 2025, 15:16 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 35
карабас. б. писав(ла):
мінус великих коліс -нетримають ударну нагрузку. 15кг на багажник швидкість до 40км на колесі 28 д. як правило дають -1шпицю в задньому колесі на кожних 5-10 км ,переднє з мотором має коротші товсті шпиці і йому байдуже .При швидкості 25км все більш менш нормально.

якщо ободи\спиці не безпородний кетай, то ходить
MTB downhill сучасності гарцує на 29 колах і до фінішу нічого не губить, а ударні навантаження там дайбіг...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139002Повідомлення 07 лют 2025, 19:38 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 302 Подякували 108
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
deemon писав(ла):
карабас. б. писав(ла):

якщо ободи\спиці не безпородний кетай, то ходить
MTB downhill сучасності гарцує на 29 колах і до фінішу нічого не губить, а ударні навантаження там дайбіг...
був КТМ Австрія шпиці нержавійка дуже хороша комплектація як для велосипеда але МХУС 15 все зіпсував -нерозрахований навіть гарний велосипед на такі швидкості по нашим ямоканавам ,асфальт є а доріг немає.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139007Повідомлення 08 лют 2025, 22:13 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 298 Подякували 1095
Мій електротранспорт: >
Що стосується великих коліс, там дійсно міцність обода гірша, і все дуже залежить від його якості.

Я коли купив вилку на 29 колесо (а сам байк на 26), то хотілося зібрати пошвидше, і я купив на 29 резину самий дешевий обід від велосипеду Україна, а там шоб ви розуміли тупо штампована жестянка. Так я коли спускався з пандуса на складах, то щоб не в'їхати в іномарку вирулив руль так що колесо стало поперек і зклалося так немов би його навкола стовба пополам зігнули. Ні обод не спиці не луснули. Я спочатку трохи вигнув руками, а потім поклав вісь на цеглину (щоб руль в землю не вправся), і тримаючись за стовпа почав скакати на краях колеса щоб воно вирівнялося, мужики на пандусі від того дійства прям від сміху рачки лазили, коли воно вирівнялося так що стало пролазити цілком в вилку я потихеньку поїхав, тормозити переднім не можна бо знову складеться (вісімка що капець і спиці дзеленчать), а позаду після встановлення МК я тормоз ще не поставив, тому плівся додому по тротуарах на швидкості пішохіда. Прийшлось заказувать нормальний обод.

Ще був прикол, в мене не було потрібної довжини спиць, і я їх попереплітав, так от калені спиці сапім такого згвалтування не витримали і по морозу почали лускати навіть при з'їзду з бровки (думаю ще тому шо я їх дуже позатягував), згодом поставив широкий подвійний обод і мопедні спиці (26 колесо), З семи кілограмовим МК колесо в зборі з подвійною покришкою стало важить 10,5 кг (в скрутні часи то колесо продав).

А от дешманьский алю подвийний обід капелька на 26 мені подобався, бо я на зайвому(бо поміняв на більш ширший) незаспицованому ободі навіть алюміневі труби гнув, приматував край ціпком і своєю массою сідав на трубу притискаючи її до обода.

Підсумую так, як що ви збираєтесь активно допомагати педалями(нема грошей на супер-батарейку і збирати вело-танко-мотоцикл), то треба брати великі колеса і легкі редукторні МК (або ще краще кареточний), буде дуже гарний накат. А от педалити на важкому байку з малими колесами (та подвійними покришками щоб не прокалювалися) то таке враження ніби то вас ззаду хтось тягне назад, ну і гупотіння массою по ямках - каміннях.

Що стосується економічної їзди, то як що по дохлячому неспішно педалити (комфортно крутити з витратою енергії як у пешохіда) до 20км\г, то навіть на маленькій батарейці можна їхати досить далеко (там буде десь 3-4 ваттгодини на километр). Я так частенько повертався до дому на майже порожніх "баках". Але як що в вас потужний швидкий мотор, і є запас в батарейці, то майже не можливо змусити себе тошнити меньш ніж 40км/г.
Досвід тих хто катав в дальняки каже що вище 30 краще не розгонятися, бо починає дуже багато жерти ватчасів на километр (більше треба робити привалів на дозарядку і економії по часу не виходить), за виключенням тих в кого батарейка переварює великі струми зарядки і місця рарядки відомі заздалегіть.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 140 ]              На сторінку Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 105

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group