Дел Спунер писав(ла):
В потребі легкий мототранспорт,для місцевого використання.Максимум пробігу за раз ,до 35 км.велик не варіант,бо дороги убиті так,що велик втратить міцність за місяць.Вибір пав на мопед альфа,і його аналоги,але хочеться електро,бо немає однієї кінцівки,і щеплення нема чим вижимати.Скутер не хочеться,є бензовий Хонда,але в нього малий діаметр колес,що по ямам не ок.То ж - чи самому збирати електро,чи купити готовий?.Але готових мопедів нема,є тільки скутери,та і ціна кусається.Та і потужність має також значення.Хто що порадить,в яку сумму це виллється,і чи є сенс взагалі цим заморочуватися? У мене нема взагалі інфм ,що скільки коштує,що якої якості,де що взяти,іщо брати.
Маєте альфу і бажаєте переробити на електро чи просто розглядаєте альфу, як донора?
Я також в 2016 з альфи зробив електроальфу, яка і по сьогоднішній день радує.
Зараз на олх можна купити готовий електроскутер, вибір тепер - немаленький. Але якщо хочете зібрати щось своїми руками, то рекомендував би: мотор-колесо 2-3 кВт, синусний контролер, акумулятор 72В від 20Аг.
На фото моя електроальфа зі скромними ТТХ: МК - 3000W, синусний контролер 48-72V 50A, акумулятор LiFePo4 72V (24S) 20Ah. Вага: 80-85 кг. Максимальна швидкість ~70 км/год, дальність, залежить від багатьох факторів: 30-50 км на одному заряду. Щодо ціни, то мені здається, простіше купити б/у в хорошому стані та помаленьку щось змінювати, доробляти, а ніж переробляти чи робити з нуля. Саморобка, як правило дорожче виходить.