-=TRO=- писав(ла):
тоб то для тих навантажень які грузять в основному лише верхівки синусних горбів, а це означае що як що це навіть в кращому випадку третина періоду(реально меньше без гарного коректора), то струм ключів і обмотки буде в три рази більший, а втрати в дев'ять (бо зі струмом росте напруга втрат, то перемножаємо). А чайник то чистий актив, ідеальне навантадення для будь якого перетворювача.
Ну раз скомбінувати меандр з сінусом не можна, тоді іньше питання, а перед мостом модулятора підключитися можна буде? тоб то на високовольтну постоянку (в мене комп і монітор то переварюють), питання в тому сенсі - захисти в вас організовані до мостів модулятора синусу, чи після?.
За меандром там теж не все так гладко. Так, на вершині "меандру" буде рівномірний відбір потужності. Але в паузах (мертвий час) конденсатор БЖ розряджатиметься і при наступному такті заряджатиметься голкоподібним струмом. Чесно - не скажу, де гірше а де краще. Підключайте до виходу і не переймайтесь. Ну буде замість 1 вт 3 вт тепла на ключах. Ви на 9 то помножили, але на 3 не поділили (час простою). тому не в 9, а в 3 рази

але я не бачив ще БЖ з паверфактором 0,3

там реально 0,5-0,7. Перед вихідним мостом напруга може сягати доволі високих значень - біля 430В при повністю зарядженій батареї, для вашого БЖ це може бути небезпечно.
Захист по короткому замиканні і короткочасному імпульсному перевантаженні у саме цьому інверторі реалізовано на вихідних ключах. Хоча ще є захист по вхідних (по піковому і повільному інтегральному).
Я тут
подумав - можу спробувати зробити, щоби на виході була, скажемо, 300В, але постійна напруга. Вивести додатковий перемикач на панель (на роз'ємі ICSP 2x3 передбачив дві перемички для зміни функціоналу, можна туди конектор з вмикачем втикнути). При тому вона буде стабілізована та матиме плавний старт для зарядки ємностей імпульсних БЖ, а також працюватиме штатний шустрий захист від КЗ. Треба спробувати

Самому цікаво. Бо не завжди і мені синус потрібен. Дякую за наводку)
Одразу відповідь - навіщо я робив на мікроконтролері, якщо є доступні готові синусні модулятори? Гнучкість функціоналу!
/це в першу чергу стосується Електрика Схемотехніка

/