Поточний час: 28 бер 2024, 15:21

Часовий пояс: UTC + 2 години



Почати нову тему Відповісти на тему  [ 1 повідомлення ] 
Автор Повідомлення
#256Повідомлення 31 бер 2011, 20:22 
Член клубу
Аватара користувача
Не в мережі

Звідки: Київ
Дякував (ла) 34 Подякували 63
Мій електротранспорт: Електроскутер 1,2 кВт
Думаю акумуляторний електромобіль (BEV Battery Electric Vehicle) екологічний на 100%, адже сам автомобіль створює нуль викидів в атмосферу і не створює відпрацьованого мастила. Інше питання наскільки чиста електроенергія в наших розетках, і це стосується не тільки електромобілів але й споживання електроенергії на виробництві, в побуті і громадському транспорті . Чомусь люди які їдуть в метро, трамваї, тролейбусі не задумуються що десь працюють електростанції для того щоб забезпечити їм цей рух і ці електростанції забруднюють навколишнє середовище.
В Україні баланс виробництва електроенергії приблизно такий: %
АЕС-50
ТЕС-41,8
ГЕС- 8 (З введенням в дію Дністровської ГАЕС ця цифра збільшиться)
Вітроенергетика-0,2
Під час передачі електроенергії та зарядки авто забруднення не відбувається.
Що стосується палива то забруднення навколишнього середовища відбувається на всіх етапах:
Видобуток – спалення попутного газу, розливи нафти. Досить згадати минулорічну екологічну катастрофу в Мексиканській затоці (фото), коли в океан виливалось близько 100 тис. тонн нафти за добу, а нафтова пляма досягла 965 кв. км.
Додаткові файли:
800px-Deepwater_Horizon_offshore_drilling_unit_on_fire_2010.jpg
800px-Deepwater_Horizon_offshore_drilling_unit_on_fire_2010.jpg [ 69.4 КБ | Переглядів: 2117 ]
Про її наслідки тут http://novynar.com.ua/gallery/world/873.
Транспортування - періодично перекидаються танкери, цистерни з нафтою, бензовози, рвуться трубопроводи. Наприклад "У Росії, на території Смоленська, зійшли з рейок сім вагонів товарного поїзда, у яких перевозилося дизельне паливо. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на регіональне управління МНС.Зазначимо, що три цистерни перекинулися й розгерметизувалися.Інцидент стався 8 листопада вранці між станціями Смоленськ-Сортувальний - Смоленськ-Центральний. Площа розливу палива становить 70 квадратних метрів. На місці події співробітники МНС вживають заходів для запобігання загоряння палива. Нагадаємо, у середині вересня в Івано-Франківській області стався витік дизельного палива через прорив трубопроводу, у результаті чого дизпаливо потрапило в річку Болохівка". Джерело -ukranews.com
Виробництво - сам процес виробництва палива з нафти потребує спалення газу або мазуту створюючи викиди в атмосферу.
Споживання - спалення палива в двигунах внутрішнього згорання. Викиди в атмосферу СО2, важких металів, сажі і т.д. Відпрацьоване мастило яке не відомо куди зливається тоннами. Тара від цього мастила, відпрацьовані ремені приводів, повітряні та масляні фільтри – ще один вид забруднення який продукують авто з ДВЗ і якого не дає електромобіль.
Що стосується утилізації відпрацьованих батарей, т в розвинених країнах вже працюють пункти прийому акумуляторів від мобільників і ноутбуків, вони ж прийматимуть автомобільні і ми підемо таким шляхом. Якщо в Києві на стовпах висять обяви «Куплю свинцеві акумулятори б/у» то думаю з утилізацією літій-іонних, чи які там ще придумають, батарей проблем також не буде.
Ітого маємо, що електромобіль який заряджається від звичайної розетки, на порядок більш екологічніший за авто з ДВЗ плюс електромобіль має перспективу перетворитися на екомобіль отримуючи електроенергію з відновлюваних джерел. Власник електромобіля може встановити вітрогенератор або сонячну батарею. Наприклад мережа зарядних станцій Better Place підписала угоду з канадською компанією найбільшим власником гідро та вітро електростанцій і на їхні зарядні станції буде подаватися 100% екологічно чиста електроенергія.

_________________
Хочеш змінити Світ - почни з себе.


Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ 1 повідомлення ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години


Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 3


Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group