Поточний час: 28 бер 2024, 16:36

Часовий пояс: UTC + 2 години



Почати нову тему Відповісти на тему  [ 1 повідомлення ] 
Автор Повідомлення
#57227Повідомлення 30 квіт 2018, 21:37 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Звідки: Київ Україна
Дякував (ла) 406 Подякували 530
Мій електротранспорт: Электровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: Tesla
На шосе, проспектах і вулицях від інших учасників руху нікуди не дітися, але серед них можна виділити особливо небезпечні типи транспортних засобів, які найчастіше потрапляють в аварії або стають їх причиною. Від кого краще триматися подалі на проїжджій частині, розбиралась Твоя МАШИНА.

МОТОЦИКЛИ

Незважаючи на те, що повноправними господарями проїжджої частини можна вважати легкові авто, найнебезпечнішим видом транспорту залишаються мопеди та мотоцикли. Це легко пояснити – в порівнянні з автомобілем, вони за рахунок малих габаритів мобільніші в інтенсивному потоці і частіше потрапляють в «сліпі зони» бічних дзеркал авто, особливо вантажівок. У двоколісного транспорту мінімум засобів пасивної безпеки, при цьому мототехніка швидше розганяється і розвиває пристойну швидкість. Додайте до цього ще темперамент, характерний для водіїв мотоциклів та їх пристрасть до адреналіну і ви зрозумієте, що від них краще триматись подалі.

МАРШРУТКИ

В останні роки спостерігається стабільне зростання аварій за участю громадського транспорту. Все частіше і частіше за кермом автобусів, тролейбусів і особливо маршруток можна бачити недосвідчених водіїв. Свою роль відіграє і технічний стан маршруток, який далеко не завжди відповідає вимогам безпеки.

ВАНТАЖІВКИ

Дотримуватися безпечної дистанції необхідно з будь-яким транспортним засобом, але особливо не варто дихати в спину вантажівкам. Шанси потрапити в аварію в такій ситуації збільшуються в рази. Наприклад, непоправну ситуацію може спровокувати величезний камінь або інший великий сторонній предмет, який з’явився з-під фури. Адже, як правило, кліренс у такої машини набагато більший, ніж у середньої легківки. До того ж не факт, що всі водії вантажівок в точності дотримуються всіх правил безпеки з перевезення вантажів у відкритому кузові. Пряме влучення важких будматеріалів в лобове скло з боку якого-небудь КАМАЗа також спровокує серйозну ДТП.

Варто триматися подалі від фур та вантажівок і з тієї причини, що через високе розташування центру ваги вони менш стійкі, а якщо перевернеться, наприклад, бензовоз або лісовоз, то це може привести до масштабної аварії.

Майте на увазі, що підвищеним джерелом небезпеки на дорозі можна вважати старі і зношені автомобілі, які рухаються на останньому подиху. Але найстрашнішим явищем на наших вулицях вважається аж ніяк не техніка, а неадекватний водій. Адже причина переважної більшості аварій – це людський фактор, тому потрапити в ДТП можна й на порожній дорозі. А головною умовою безпеки як і раніше залишається неухильне дотримання Правил дорожнього руху.
http://mmr.net.ua/autoworld/news/68002


Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ 1 повідомлення ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години


Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 2


Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group