Поточний час: 02 лют 2026, 19:38

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 71 ]  На сторінку 1, 2, 3, 4, 5  Наступ.
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: МК для полуторного електровелосипеда
#97209Повідомлення 19 січ 2020, 15:11 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 42 Подякували 134
Мій електротранспорт: Chevrolet Volt
Доброго дня. Потрібна порада в виборі мк.
Виховую особливого сина, у нас нажаль дитячий аутизм. Тобто синуля не все розуміє , своєрідна поведінка, підвищена чутливість до звуків...
Так як і всі діти потребує відпочинку , розваг... Влітку дуже любить купатися на річці .Шлях до неї лежить через сосновий ліс, по тропинці. Є 2 підйоми по пісочку. До річки 4 км. Відстань нибито і невелика, але в жару пішочком далеко. Зазвичай їдемо Україною з сідлом на рамі для сина. На велосипеді встановлена планетарка, на горки на 2 виїжджаємо.
Час іде і сину вже 12 років, на Україні не поміщаєтся. Настав час змінити транспорт.Є електровел Спарта. З ним проблема в тому що якщо синулю посадити на багажник , то він не тримається (під час їзди закриває вуха руками) , легко може вставити ногу в спиці з усіма витікаючими.
Потрібно щоб він сидів між мною і рулем щоб його контролювати.
Згадав що в мене в дитинстві був веломопед зіф. Трохи модернізований, рама обрізана по підсидельну трубу і приварений маятник з Верховини , з кріпленням під Верховиновське сідло. На ньому можна поміститись вдвох.
Раму цю віднайшов. На перед можна кинути вилку з горного велосипеда.
Постало питання яке поставити мк?
Перечитавши теми про переробку китайських скутерів в електро ( також карпати кажись хтось переробляв) дійшов до висновку ДД мені не підходить. Велика швидкість мені не потрібна, потрібна тяга що їхати лісом і на горку. Швидкості 25-30 вистачило б. Для цього нібито підходять редукторні мк. Батарея буде на 36В з бостонів .
Вага наша 110кг
Так як живу в курортній зоні , то поліцаї у нас не рідкість. Потрібно щоб був мускульний привід , педалі.
Переглянувши пропозицію як нових так і б\у мк зрозумів що купити в Україні не мій варіант. З китаю редукторне мк обійдеться в 70-80 доларів з доставкою в мій населений пункт.
Вислухаю пропозиції і критику щодо мого проекту.
З денежкой покищо туго, так як зараз всі кошти на опалення + кожного дня доставка синав школу власним транспортом( 40км). Виставив на продаж свою Хонду + Карпати+ деякі речі. Дивись і назбираю.
Можна замовити таке мк як на фото, тільки з розмірами дещо запутався.
Що таке 10 і 12 дюйм зрозуміло , в самого хонда на 10 колесах. А от 14*1,75 дюймів не зовсім зрозуміло. 1,75 це як вело резина аж ніяк не скутерна. 10 і 12 також 1,75

Додаткові файли:
2.JPG
2.JPG [ 160.13 КБ | Переглядів: 13153 ]

Востаннє редагувалось IoN1 22 січ 2020, 00:09, редаговано 4 раз(а).
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97211Повідомлення 19 січ 2020, 15:39 
Власник електромобіля
Не в мережі

Ламаний переклад з китайскої мови.Трохи бентежить потужність 250вт.
Посадочний 134 мм, в верховиновський маятник майже входить

Серия YOUE ----- Специальные моторы для электромобилей - это бесщеточные высокоскоростные планетарные редукторы. Машина небольшого размера, небольшого веса, быстрого запуска (большой крутящий момент), хорошего руления, низкого энергопотребления и большого пробега.

Модель электродвигателя: YOUE-Q 12 дюймов / 14 дюймов в целом (передние и задние колеса)
Номинальное напряжение: 24 В 36 В 48 В (по умолчанию 36 В, пожалуйста, обратитесь в службу поддержки для других)
Номинальная мощность: 150 Вт-250 Вт
Тип установки: длина вала 158 мм
Применимые модели: (передний привод) 12 дюймов
Открытая передача электродвигателя: 100 открытых передач
Ширина электродвигателя: 78 мм
Вес электродвигателя: 4 кг / комплект

Стандарт мотора: осевое открывание 100㎜, длина вала 158㎜ (40CR, закаленный HRC24-28), центральный подводящий провод 150 ((3 * 1,2 + 5 * 0,2, 180 ℃ термостойкость), импортный Honeywell Зал SS41 (термостойкость 150 ℃), железный сердечник DW470, эмалированная проволока QZ-2/155, магнитная сталь типа плитки 35SH, односторонняя муфта 8FUN, высокопрочный механизм YOUE, серебристо-белая / черная краска

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97225Повідомлення 19 січ 2020, 20:27 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 14 Подякували 42
Вам нужен 500Вт редукторный передний мотор например такой https://el-vel.com.ua/p611409479-motor-koleso-reduktornoe.html. Или анологичный от другого производителя. Его будет достаточно, чтоб тянуть Ваш вес в горку и по песку. Он легко форсируется без последствий до 1500Вт, прост в обслуживании, эксплуатации и ремонте.
Велосипед я бы рекомендовал сделать таким http://tubicycle.com.ua/pervyj-gruzovoj-velosiped/ или таким Зображення
Чтоб груз размещался низко к земле и перед рулём. Это самая оптимальная компановка для перевозки чего либо на велике. А передний электрический и задний мускульный привод даст отличную управляемость и проходимость на рыхлых грунтах.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97228Повідомлення 19 січ 2020, 21:22 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 405 Подякували 345
Хочу електротранспорт: Kia soul ev, но ищу лифа или зою
Цитата:
Перечитавши теми про переробку китайських скутерів в електро ( також карпати кажись хтось переробляв) дійшов до висновку ДД мені не підходить. Велика швидкість мені не потрібна, потрібна тяга що їхати лісом і на горку. Швидкості 25-30 вистачило б. Для цього нібито підходять редукторні мк. Батарея буде на 36В з бостонів .
Вага наша 110кг
Я переделывал верховину 6. Заднее колесо скутерное 12" 48в. 800вт.Скорость около 40км.ч. Жена с дочкой (это около 130кг) выезжают по переулку в гору около 5°. Скутерные колёса очень тяговитые.
Додаткові файли:
IMG_20160605_195153.jpg
IMG_20160605_195153.jpg [ 332.07 КБ | Переглядів: 13109 ]

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97241Повідомлення 19 січ 2020, 23:01 
Власник електромобіля
Не в мережі

vintik писав(ла):
Вам нужен 500Вт редукторный передний мотор например такой https://el-vel.com.ua/p611409479-motor-koleso-reduktornoe.html..

передній відкинув відразу. Потрібна вилка з усиленими дропами. І головне мені потрібен транспорт який не приверне увагу копів, на рамі зіфовській внизу є педальна втулка для педалей. Колесо повенне бути заднє з зірочкою (фривіл). На рамі є місце під шильдик, можна наклепати щось велосипедного типу (Мінськ , Україна, ХВЗ...)
Можливо туманно розписав шо мені потрібно- легкий двуколісний транспорт з полуторним сідлом.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97243Повідомлення 19 січ 2020, 23:22 
Власник електромобіля
Не в мережі

Kapral88 писав(ла):
Цитата:
Вага наша 110кг
Я переделывал верховину 6. Заднее колесо скутерное 12" 48в. 800вт.Скорость около 40км.ч. Жена с дочкой (это около 130кг) выезжают по переулку в гору около 5°. Скутерные колёса очень тяговитые.[/attachment]

Теми про переробку скутерів я читав, там в основному напруга від 48В і вище. Тай писали що колеса не дуже тягові на малих швидкостях(вірніше кому ще яке попалось). коли розкрутяться тоді все ок з тягою. Мені для лісу між соснами по дорожці велика швидкість не потрібна. Тай батка буде скоріш за все 36 в 21Ач ( 5 бостонів 42Ач перероблених) 5 кг ваги. Батарею хочу зробити компактну щоб можна було на Спарту перекидати.
Чим більше взнаю, тим сильніше схиляюсь до варіанта редукторного мк заспицьованого в обід.
З розміром коліс визначився так- переднє 26 від горного( зніму зі свого). Заднє скоріше за все також 26. Диск колісний алюміневий широкий з німця вже є. Хоча непагано смотриця коли заднє колесо трохи менше за переднє. Розміром як на карпатах 406 х 40 мм (20" х 1,2/3") (чи скл велосипеді десна ) Гляну на ринку чи є такі диски і резина.

Колеса 28,26 набирав не раз , тобто досвід є. Головне правильно розрахувати довжину спиць і найти такі в продажі. На ринку вибір просто величезний- на україну на перед, на зад і спиці на 26 горне і все :motz:

3 Д принтера і доступу до станків не маю і не притендую на електровелосипед року. Раму звісно почищу покрашу, маятник задній підрівняю чи заміню (рама з верховини непагана в наявності є) Задня частина на рамі саме з верховини , бо там маятник повертається на різьбі (болтах), не люфтить.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97260Повідомлення 20 січ 2020, 10:11 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 21
Мій електротранспорт: Электровелосипед 64v?w fardriver 72200
Хочу електротранспорт: Маю leaf 30 kw
Привіт,може я помиляюсь але чим Вам Хонда не підходить?вкладати кошти і час в те що іздитиме мало і літом, якщо прийдеться то зарееструвати неможливо, продати теж,діти теж швидко ростуть,наче недавно першачки а зараз більші мене....

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97268Повідомлення 20 січ 2020, 12:07 
Власник електромобіля
Не в мережі

jura1675 писав(ла):
Привіт,може я помиляюсь але чим Вам підходить?вкладати кошти і час в те що іздитиме мало і літом, якщо прийдеться то зарееструвати неможливо, продати теж,діти теж швидко ростуть,наче недавно першачки а зараз більші мене....

Хонда куплялась в кращі часи коли не потрібно було реєструвати, доків зараз немає ніяких. Тай водійські права лише кат В іС. А так по факту зареєструвати можливо й можна ( талон точно придбати можна), переробити на електротягу також можливо хоч і не просто . А потім знову якось узаконити потрібно, бо в кращому випадку поїде на штраф майданчик як тс що не відповідає тех умовам. Тай Хонда Такт 51 не легенька і зовнішній вигляд на 3 ,колись наркомани обкурені пластик весь побили, повністю пластик віднайти не вдалось ( не поширена модель).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97272Повідомлення 20 січ 2020, 12:51 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 405 Подякували 345
Хочу електротранспорт: Kia soul ev, но ищу лифа или зою
Я тоже сейчас задумался о законности, да и верховина начала сыпаться, поэтому вчера купил китайский велоскутер, перекину туда скутерное колесо и будет 800вт мощи.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97292Повідомлення 20 січ 2020, 15:16 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 22 Подякували 61
Мій електротранспорт: 1квт евел
IoN1 писав(ла):
Теми про переробку скутерів я читав, там в основному напруга від 48В і вище. Тай писали що колеса не дуже тягові на малих швидкостях(вірніше кому ще яке попалось). коли розкрутяться тоді все ок з тягою. Мені для лісу між соснами по дорожці велика швидкість не потрібна. Тай батка буде скоріш за все 36 в 21Ач ( 5 бостонів 42Ач перероблених) 5 кг ваги. Батарею хочу зробити компактну щоб можна було на Спарту перекидати.

Кіловатник в 26ому ободі чудово себе показує по лісним доріжкам, доречі. Можна навіть на 36в, просто швидкість буде не 50кмч, а пропорційно менше, от і все {O_0}

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97403Повідомлення 22 січ 2020, 00:47 
Власник електромобіля
Не в мережі

Концепція змінюється. Подивився на Верховину Kapral88 , нібито нормально виглядає, дістав свою раму. Не погнута, задній маятник внормі. Значить піде як рама електровела.
Тепер щодо коліс. Уважно додивився до редукторного що в першому пості , а там розмір велосипедний 14*1,75 ( це приблизно 10") ,16*1,75 (щось на зразок 12") .Тобто колеса невеликі як для дитячого велосипеда.

Переглянув скутерні безредукторні МК . 10" 3.0-10, діаметр обода 270, ширина 75, посадочний 200 ( в Верховині 140). З мінусів маятник різатиі варити, з плюсів вже є резина на 10 і вразі чого можна буде приміряти на Хонду (якщо тягове буде колесо) . На Хонді розмір диска 270 .
Можна придбати наступні варіанти
48в 800Вт 53 долар
48В 1000 /60в 1000/ 72В 1000 56 дол
60В 1200 62 дол всі колеса під барабанний тормоз, ціна без доставки.
Я так розумію мій варіант 48В 800вт ? Батарея 36в, ну мак 48 (якщо будуть зайві кошти)

Також є варіанти з 16" дисками, там посадочний чомусь 160 (можна впихнути в верховиновський маятник), діаметр диска 320 (також не зовсім зрозуміло, так як на 17" диску від дельти 450). Резини такої вдома не має. Варіанти потужностей такіж як і для 10" колеса, в ціні +2 долара.
До кінця місяця китайці святкують а там можна буде і заказати мк. Питати про кількісь витків і кількість жил як правило не має сенсу - мовний барьер (навіть з переводчиком)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97406Повідомлення 22 січ 2020, 02:17 
Не в мережі

Дякував (ла) 22 Подякували 61
Мій електротранспорт: 1квт евел
Їзда на ДД починається від кіловата! У слабшого мотора буде такий же кпд, тільки без запасу по потужності та сильніше грітиметься. 500-800вт, це іграшки.
А брати совкові рами - це вже якщо зовсім туго зі грошима. На ту ж дешеву спарту поставити й буде добре - і велік і їде добре {!_!}

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97408Повідомлення 22 січ 2020, 07:51 
Не в мережі

Дякував (ла) 92 Подякували 262
Мій електротранспорт: Самодельный электромот "Багира"
Та куда не нафиг))) 800 Вт скутер даже на свинце прекрасно тянет вгору 150кг.Тем более скорости большие не нужны.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97417Повідомлення 22 січ 2020, 09:49 
Власник електромобіля
Не в мережі

Vitali писав(ла):
На ту ж дешеву спарту поставити й буде добре - і велік і їде добре {!_!}

Спарта й так їде нормально при напрузі 36 в, її використовую майже кожен день. З такою погодою велосезон розпочався з перших чисел січня , вірніше він і не закривався. Але спарта не підходить ( уважно читати перший пост), навіть якщо і опустити сідло і малого на нього посадити ( сам при цьому на багажнику). До руля велика відстань і вразі чого неконтрольоване керування . Дитина ж особлива. Була спроба злізти з Хонди на ходу , добре що вона низька і тормоза гарні ( швидкість невелька). При цьому малий був між мною і рулем, тобто ситуація повністю контрольована.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#97819Повідомлення 29 січ 2020, 00:37 
Власник електромобіля
Не в мережі

Цікавий редукторний моторчик 600вт 48В , при 36 в повинно бути приблизно 450вт, якщо не прибрехують . Варто такий взяти ? Обмотка мідь.

Додаткові файли:
11.jpg
11.jpg [ 111.85 КБ | Переглядів: 12861 ]

Востаннє редагувалось IoN1 03 лют 2020, 00:10, редаговано 1 раз.
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 71 ]              На сторінку 1, 2, 3, 4, 5  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 119

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group