Поточний час: 03 лип 2025, 07:50

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 5 ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Зустріч з ZERO EMISSIONS RACE
#86Повідомлення 27 лип 2010, 02:03 
Член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 34 Подякували 63
Мій електротранспорт: Електроскутер 1,2 кВт
31 серпня учасники ZERO EMISSIONS RACE будуть в Києві, пропоную зібратись членам спілки, учасникам форуму які живуть в Києві чи Київській області, подивитись на техніку, обговорити наші справи.

21 липня 2010 року відбулася зустріч представників організації «ZERO RACE» з фахівцями Мінприроди. Сторони обговорили початок проекту «Гонки з нульовими викидами», який стартує 15 серпня в Женеві і проходитиме через територію України. http://www.menr.gov.ua/cgi-bin/go?node=6252

Додаткові файли:
DSC_0014 (1).jpg
DSC_0014 (1).jpg [ 267.26 КБ | Переглядів: 7463 ]

Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Зустріч з ZERO EMISSIONS RACE
#106Повідомлення 27 серп 2010, 00:37 
Член клубу
Не в мережі

Програма
(1 вересня 2010 року, Київ
Київський палац дітей та юнацтва, вул. Мазепи, 13)

9:00 – збір на площі перед Київським палацом дітей та юнацтва, презентація автомобілів, спілкування з учасниками гонки.
10:00 – 10:40 - прес-конференція (2 поверх, ЮнПрес).
В програмі прес-конференції:
– Презентація заходів в Україні (Катерина Малькова, Інформаційний центр «Зелене досьє», координатор гонки в Україні).
– Привітання від Київської міської державної адміністрації.
- Презентація “Zero Race” (Луї Палмер, організатор та керівник перегонів).
- Коментарі від Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Представництва ООН в Україні, офіційного страхового партнера в Україні НАСК «Оранта».

10:40 – 11.00 - тест-драйв.

До участі в акціях запрошені активісти громадських організацій, відомі спортсмени та музиканти, депутати Верховної Ради України, представники урядових структур та міжнародних організацій.

Акредитація на прес-конференцію - до 17:00 30 серпня 2010 року.

Для контактів: 067 964 1529, ecoweek@bg.net.ua

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#107Повідомлення 01 вер 2010, 18:28 
Член клубу
Не в мережі

До України доїхали 3 електричних ТЗ, а до презентації в Києві лише 2.
Додаткові файли:
IMG0180A.jpg
IMG0180A.jpg [ 322.58 КБ | Переглядів: 7437 ]

Спілку на прес-конференції представляли Микола Іванович, Олександр Мельник ну і я там був
Додаткові файли:
IMG0177A.jpg
IMG0177A.jpg [ 364.96 КБ | Переглядів: 7437 ]

ZERO RACE на вулицях Києва
Додаткові файли:
1.jpg
1.jpg [ 43.42 КБ | Переглядів: 7423 ]

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#239Повідомлення 10 бер 2011, 14:15 
Член клубу
Не в мережі

Фініш гонки Zero Race (video) http://www.youtube.com/watch?v=6SwAKNoNOws

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#344Повідомлення 25 трав 2011, 21:54 
Член клубу
Не в мережі

Додаткові файли:
IMG_5078 (копия).jpg
IMG_5078 (копия).jpg [ 67 КБ | Переглядів: 5578 ]
21 травня, в Україні вперше відбувся День Сонця – частина загальноєвропейської кампанії, яка спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян щодо використання енергії Сонця в сучасних технологіях і повсякденному житті. Спеціальним гостем заходу став швейцарський „сонячний піонер” Луїс Палмер, який здійснив навколосвітні подорожі на сонячному таксі та електромобілях, а у вересні цього року планує продовжити перегони з новими учасниками. Стурбований глобальним потеплінням, війнами за пальне в різних регіонах світу, спустошенням енергетичних запасів він ще у 14 років розбив перший дизайн сонячного таксі.
Заклик Луїса досить простий: „Годі мріяти про життя – оживи свої мрії”. Здійснити мрію йому допомогли швейцарські студенти, які розробили триколісний, двомісний, зі швидкістю 90 км/год й на вигляд як «Ламборджині» автомобіль, живлення для якого дають сонячні панелі. Стартувавши у липні 2007 році зі Швейцарії на „сонячному” авто, за півтора року „мрійник” проїхав 54 тис. км. територією 38 країн.
З українською аудиторією Палмер поділився найяскравішими враженнями від подорожі. У Празі він зустрів клуб електромобілістів, який на той момент налічував трьох членів. На острові Балі йому вдалося попрацювати таксистом для міністрів, які зібралися на світовий саміт з протидії змінам клімату. У Новій Зеландії він побачив, що геотермальна енергія забезпечує 8% всього загального паливно-енергетичного балансу країни. Натомість сонячна Австралія є найбільшим експортером вугілля в світі (майже 600 тис. тон на день). Це вугілля спалюють переважно у Китаї, проте це не заважає Піднебесній бути найбільшим світовим виробником сонячних панелей. За спостереженнями Палмера, їх тут можна побачити чи не на кожному даху. Застосовувати сонячні панелі для приватного використання Луїс порадив і українцям: „Це може бути чудовим рішенням і заощадить багато грошей”.

Іншою кругосвітньої гонкою, яку здійснив винахідник, стала подорож на автомобілях з електродвигунами „Zero Emissions Race”. Минулого року Палмер та команди з Німеччини, Південної Кореї та Австралії за 80 днів здійснили ці перегони з нульовими викидами, які вже тоді отримали підтримку Програми ООН з охорони довкілля. Під час подорожі експедиція перетнула також і Україну, про яку в Луїса та команди залишились гарні враження. „Ми показали всьому світу, що енергія Сонця є нескінченною. 7 млрд. людей можуть мати такі авто”, – відкрив просту істину швейцарець. „Я показую людям, що ми можемо бути незалежними від викопного палива”, – зазначив він. Новий проект Палмера під назвою WAVE передбачає європейську гонку вже на 40 електроавто, яка має стартувати з вересня 2011 року.
UA-Energy.org поцікавився у Луїса Палмера, як він оцінює розвиток сонячної енергетики в Україні та що він може порадити, щоб популяризувати альтернативні джерела енергії. Він констатував: „Коли я подорожував Україною, я не бачив багато сонячних батарей. Для України завжди важко отримувати нові технології, але вона знаходиться у зручному географічному положенні для того, щоб отримувати сонячну енергію. Навіть взимку ви можете дуже добре використовувати сонячну енергетику. Я думаю, що на сьогодні в Україні ці технології ще не є доступними.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 5 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 3

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення