8 – 9 червня ГО Спілка "Екомобіль" брала участьв у міжнародному семінарі "Співпраця для розвитку збалансованого міського транспорту". Міжнародний семінар організований секретаріатом програми THE PEP та інформаційним центром «Зелене досьє» у співпраці з КМДА та українським урядом, за сприяння уряду Франції. В семінарі брали участь представники міністерств транспорту, навколишнього середовища й охорони здоров’я та експерти з Австрії, Азербайджану, Албанії, Вірменії, Грузії, Росії, Франції, Швейцарії та України, а також керівники департаментів навколишнього середовища й збалансованого транспорту Європейської Економічної Комісії ООН, представник ВООЗ.
Додаткові файли:
IMG0347A.jpg [ 43.25 КБ | Переглядів: 1716 ]
На семінарі обговорювались шляхи розвитку безпечного для здоров’я людини і довкілля транспорту у великому місті і питання взаємодії різних урядових структур та неурядових організацій . Перспективи електромобільного транспорту відстоювали голова Спілки Парафенко Микола Іванович і я - Віктор Миронюк. Київський семінар – це продовження серії міжнародних заходів у рамках естафети Загальноєвропейської програми, яка була започаткована в січні 2009 року в Амстердамі і успішно пройшла у Чехії, Македонії та Грузії. 8 червня кришталевий символ Загальноєвропейської програми був переданий від Грузії до України.
Додаткові файли:
IMG0348A.jpg [ 56.96 КБ | Переглядів: 1716 ]
В неофіційній частині Контрактовій площі пройшла арт-акція «Хочу трамвай!» присвячена найстарішому київському громадському транспорту – трамваю. Акцію супроводжував – гурт "TOPORKESTRA".
Додаткові файли:
IMG_6828.jpg [ 104.56 КБ | Переглядів: 1690 ]