Поточний час: 31 лип 2025, 23:51

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 8 ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Переливання DC енергії
#138253Повідомлення 19 лист 2024, 14:43 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 6 Подякували 23
Мій електротранспорт: електровелосипед
От цікаво мені хто чім користується в блекаутах по заряджанню всяких акумуляторних лампочок ліхтариків і таке інше.
Я от наприклад користуюсь RC зарядкою яка може на напругах 7 - 28 вольт що на вході що на виході і працювати на токах до 10ампер. Мені зручно нею переносити енергію по домашніх батарейнкам та ліхтарикам зарядивши для для цього найбільш високоємний акумулятор що є, від мережі, а потім роздавати по потребам іншим девайсам.
(перенесіть будь ласка як що не туди запостив)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Переливання DC енергії
#138263Повідомлення 19 лист 2024, 22:04 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 433 Подякували 615
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
Аж самому стало цікаво що є в господарстві, заодно подумки ревізію проведу.
1. купа різних телефонних зарядок із різними роз'ємами і стандартами різної потужності
2. два саморобні лабораторники на XL4015
3. два фабричні лабораторні блоки живлення 5А 30В і 3А 100В
4. ImaxB6
5. розумна автомобільна зарядка
6. дві зарядки до вклосипеда
7. дві розумні зарядки і тестери до всіх пальчикових акумуляторів
8. декілька простих зарядок до пальчикових акумів
9. зарядка із комп'ютерного БЖ
10. саморобний ДБЖ роутера і ОНУ.
15. декілька повербанків.
16. два ДБЖ на LiFePo4 12В 105Аг і 305Аг.
:? потрібно вже якогось інженера по зарядках тримати :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138266Повідомлення 20 лист 2024, 04:03 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 294 Подякували 1089
Мій електротранспорт: >
1. Взяв 16 перетворювачів PKF 5113 (48-12в) і виходи зїєднав послідовно і додав вентилятор, заживив від батареї електровелосипеда, потім на виході ще додав послідовно цю ж батарею елекровелосипеда і отримав на виході 270в постоянки піковою потужністью ~400вт, для живлення всяких імпульсних споживачів (монітор, мінікомп, роутери, зарядки).
2. Треба було чимось гарним заживити відеокарту 12в 75Вт (тесла P4 на 8Гб) яку приєднав до минікомп'ютера через рейзер. Я на ній не граюся, а з нейросітками експериментую (вона серверна, на ній навіть роз'ема для монітора нема). Щоб уникнути подвійного перетворення взяв 8 перетворювачів PKF5113 і виходи з'єднав паралельно, як раз хвата для відеокарти і для мінікомпа(він теж от 12в).
4. Ще є бесперебійник де замість свинцю стоїть залізофосфат (4 послідовно), там для підпитки кожен послідовний елемент живиться від батареї електровелосипеда через перетворювачі PKF4910 (48в-3,65в). Бесперебійник планую переставити на освітлення, коли все своє переведу на батарею електровела (яка постіфно стоїть на зарядці через дві зарядки).
5. Для модельної зарядки та двох універсальних зарядок(для фонариків і ...) треба 12в, теж поробив перетворювачи з PKF5113 від батареї електровелосипеда.
6. Роутер оптоволоконний в коридорі заживив від 3х банок літія, і підключив зарядку яку переробив з 8в на 12,3. Ліньки тягнуть 12в з кімнати.

Всякі мілкі задіяні я вже не рахую....

Є ще купа поки не задіяних перетоврювачів (від монстрів до мікро), про всі згадувати тут місця не вистачить. А звичайних зарядок з 220в всіх.. теж не вистачіть пальців рук и ніг порахувати. Навіть зварювальний інвертор є, який я сперше хотів переробити під зарядник, а потім передумав.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138270Повідомлення 20 лист 2024, 18:16 
Не в мережі

Дякував (ла) 96 Подякували 42
Мій електротранспорт: Поки що тільки електровело, хоч і не один
Хочу електротранспорт: Рухаюсь далі - швидше, дальше, міцніше...
В мене є кілька різних батарей наразі. Дві від велосипеда мого - 48в 29аг разом і ще одна раптом 7аг, 36в - 11аг, 29в - 11 і 12аг, 80в 2 батки... Придбав спеціально з Китаю зарядне 600вт, яке може працювати і від 220 і від 110. Дві сонячні панелі ж якраз дають стільки. Я вже його переробив. Замість підстроїчників поставив багатооборотні на напругу та струм - на виході 0-110в, 0-10а. А також ДС з вольтметром і амперметром на вхідну до 110в 300вт. І все це, щоб понижувати до заряда гелевих на гібридному інверторі 24в 3кВт. :) для збільшення ємності в екстренних випадках. Зараз ганяю дохлі гелеві, пробую відновити. Щось не дуже виходить. В основному якась банка в них замикає. А деякі не зрозумів - більше 12,7 зарядити не можу. Гріються і все тут. Стоять падає напруга до 12. Ніби ж 6 банок в такому випадку. Бо на 5 б не було такої напруги. А більше не йде. :?

Роблю трійник з ХТ60 роз'ємів. Мінуси в паралель, а плюси через потужні діоди будуть входити. В першу чергу буде розряджати високовольтні акуми, а далі з меншою напругою.

Ну і на всяк випадок є гена. Але я ще його до хати, дякувати Богу, не підключав.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138274Повідомлення 20 лист 2024, 19:27 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 294 Подякували 1089
Мій електротранспорт: >
Karalex писав(ла):
...а плюси через потужні діоди будуть входити. В першу чергу буде розряджати високовольтні акуми, а далі з меншою напругою.
Я навантаження підключив до того що з більшою напругою, а той що з меньшою через діод до більшого, коли більший розрядится до меньшого той впряжеться, так втрат трохи меньше.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138275Повідомлення 20 лист 2024, 19:49 
Не в мережі

Дякував (ла) 96 Подякували 42
Мій електротранспорт: Поки що тільки електровело, хоч і не один
Хочу електротранспорт: Рухаюсь далі - швидше, дальше, міцніше...
Можна на кожну батарею ДС поставити, але ж потім і всі заряджати прийдеться. А поки в мене режим SUB на інверторі, то вдень сонце підмішує. Мізер, але ж світло в хаті є. Добре, що в наших краях є й електрика. Тим, що на сході, біда. Та й подумую зробить потужний акум на 7S, щоб вже напряму на інвертор. Але ж все по можливостях.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138278Повідомлення 21 лист 2024, 10:46 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 6 Подякували 23
Мій електротранспорт: електровелосипед
Karalex писав(ла):
Можна на кожну батарею ДС поставити, але ж потім і всі заряджати прийдеться

Я ото якось купив DC-DC перетворювач з своїх велобатарей 36v на 12v 20ампер і живлю з нього старенький APC-500 коли там внутрішня батарея сідає(там сидять интернетовські адаптери 220в), або міксер жінці підключіть. Також модельна зарядка для дрібних батарей звідти живиться, всі дрібні лііон батарейки обладнав роз'ємами для балансування і заряджаю їх по мірі виснаженя.
Особливої потреби в мене на період відключень мережі 220в поки що нема бо газове опалення може гріти й без циркуляційного насоса, і погріб ще є)
Єдине що бентежить це надійність DC-DC, бо там гальванічної рзв'язки нема.
А три свої вєлобатарейки заряджаю своїми окремими зарядними з мережі(коли є).
і швидко маю більше кіловата в запасі.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138319Повідомлення 23 лист 2024, 20:28 
Не в мережі

Дякував (ла) 9 Подякували 1
Провів невелику ревізію/інвентаризацію…
1. «Свічка» - два елементи живлення АА чи ААА (3 V), світлодіод, холдер, вимикач.
2. Саморобна USB, в заводському корпусі, лампочка, .
3. Ліхтарики на елементах живлення ААА, акумуляторах 18650 (заводські і перероблені) – штук 8.
4. Ліхтарик-динамо.
5. Світлодіодні заводські різні USB лампи – штук 5.
6. Світлодіодні лампи з датчиками руху, в т.ч вуличні (з сонячною підзарядкою)
7. Павербанки -кілька штук.
8. Модернізований комп’ютерний ББЖ під 20-амперний акумулятор.
9. Саморобний комбінований (12V, 20A /3x18650 резервний блок живлення для роутера і модема з можливістю підзарядки телефонів.
10. Два акумулятори 60V 20A від електровелосипеда (поки зима). Інвертори для них.

Саморобний і заводський лабораторні блоки живлення, купа всяких зарядок і всього що треба, і не треба. :)

P.S. Свічки, гасова лампа і, здається, навіть метеорит, що світиться чи то фосфором, чи то радіацією… {x}

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 8 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 9

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення