Поточний час: 21 черв 2026, 07:18

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 39 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: СВАВІЛЛЯ обленерго.
#131791Повідомлення 08 бер 2023, 17:20 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 0 Подякували 32
Їздити у наш сучасний вік кудись у район чи губернію це анахронізм чи онанізм. Для цього є електрона пошта, телефони, факси/хренакси......, на які вони повинні відповісти на протязі двох тижнів.
Усі ці поїздки за свій рахунок то не є правильним у цивілізованому світі.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131793Повідомлення 08 бер 2023, 20:20 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 451 Подякували 643
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
Stalker_W писав(ла):
Нічого не треба було змінювати. Лічильник крутився навпаки і все. Але це спрацьовувало тільки з старими радянськими лічильниками.

P.S. І мабуть зараз спрацює з лічильниками для генерування. Але там, мабуть, окремо можна подивитись скільки саме згенерували, а скільки витратили. І відповідно, якщо в тебе нема електростанції, а на лічильникові генерація не дорівнює нулю, то мабуть :maul:
Змінювати було обов'язково. Нуль перша-друга клема, фаза третя-четверта. На лічильнику ЦЄ6807Б таким способом можна лише зменшити нарахування, або зупинити лічильник якщо лічильк має один датчик струму і змінено фазування. Якщо лічильник має два датчики струму, то він рахує по тому проводу, де більший струм (як у фазі, так і в нулі). Тобто лише в плюс. Були різні модифікації ЦЄ6807. Це простий однофазний лічильник і обліку генерації в ньому нема.
Якщо фазування лічильника було вірне, то вся електроенергія обліковувалась. Цей акт легко розбивається в суді, в ньому купа грубих помилок. Якщо все відповідає дійсності наведеної інформації і нема недомовок господаря, то акт липовий. Головне це підключення лічильника згідно схеми і все, недооблік не можливий. А якщо енергетики говорять про якусь можливість крадіжки, то це як в анекдоті про згвалтування (прилад є, значить гвалтівник). Все залежить від бажання господаря, його освідченості і суми нарахування. Якщо погодиться платити, то заплатить, якщо ні, то ні.
п.с. Навіть схему малювали агрономи, вона малюється зовсім не так і не на довільному куску паперу.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131794Повідомлення 08 бер 2023, 20:38 
Не в мережі

Elektroman писав(ла):
їздив до Зіньківського РЕМу. сказали що раз протокол складений ,буде штраф і будуть робити винос лічильника ,все рішиться 27 березня як написано в протоколі. Прийдецься тепер їхати щей в Полтаву в енергонагляд чи НКРЕЕ так як в Зінькові нема таких організацій .А це 100 км в одну сторону ,час ... .СПАСИБІ ЗА ПОРАДИ ! ПІДТРИМКУ !
27 скоріше всього буде засідання комісії по вашому питанню з вашою участю. НКРЕЕ і держенергонагляд до вашого "порушення" відношення не мають. Їм можете поскаржитись на некомпетентність і свавілля РЕМ. (якщо ви все нам розповіли вірно). Якщо ви впевнені в своїй не винуватості, то відстоюйте свої права.
У акті написано безоблікове споживання. На схемі намальовано що все обліковувалось. Акт має юридичну силу, якщо його підписали ТРИ представники енергопостачальника у разі вашої незгоди (якщо ви не підписали).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131795Повідомлення 08 бер 2023, 22:11 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 154 Подякували 9
Мій електротранспорт: электровелосипед ЗАРЯ ВСЕСИЛЬНЫЙ
Хочу електротранспорт: EVA-5
Спасибі за підказки про електронну пошту та інші. Схему яку я виклав малював її я ,щоб роз'яснити вам суть проблеми, ту що склали вони я не бачив .так запитка господарських споруд НОЛЕМ іде перед лічильником . Я ж коли переносив лічильник на веранду писав заяву на розпломбування лічильника , його перенос .це було років 10-15 на зад. Приїжав їхній представник дивився .Опломбував лічильник ,значить все пройшло по їхніх правилах. Зараз ми прожили в цій хаті біля 30 років з такою розводкою ,все відкрито ,видно з вулиці . Їздили періодично їхні бригади вдень ,вночі з
удочками накидали на провода ще на вулиці й мірили струм споживання. До мене притензій не було . ходили різні контролери за цей час перевіряли показники лічильника. Все було так.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131796Повідомлення 09 бер 2023, 01:05 
Не в мережі

Вони демонстрували недооблік, чи це їх домисли? Ви ж знаєте рахував лічильник ваше підсобне приміщення чи ні.
Якщо дійсно був недооблік, то нарахування ідуть від дати останньої перевірки (зняття показів). Адже все підключення відкрито.
Багато білих плям в цій історії, хтось тут фальшивить. Такий акт списується через невірне оформлення.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131799Повідомлення 09 бер 2023, 12:21 
Не в мережі

Звичайно лічильник обліковує господарські будівлі. Вони мені недооблік не продемонстрували .казали а може ви зробили інше заземлення ,а може ви прокопали та проклали кабель до контура заземлення коло опори . А в ресі взагалі сказали може ви фазу й нуль перекинули місцями на опорі ,але ж тоді лічильник рахуватиме на зад .і в мене показання зменшуватимуться, як платити. До того ж опори дерев'яні 1979 р. установки ,майже трухлі . Я їм демонстрував дивіться все світить щетчик разує ,виключаєм фазний автомат все погасло . Включаєм працює .тому що котушка напруги в лічильнику завжди підключена . А токова стоїть на фазі і вся нагрузка йде через неї . В протоколі є табдиця споживання подивіться . ДО ЛІЧИЛЬНИКА СТРУМ 1 АМПЕР . ПІСЛЯ ЛІЧИЛЬНИКА 1 АМПЕР . ТО ДЕ КРАДІЖКА !

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131801Повідомлення 09 бер 2023, 15:00 
Не в мережі

Всі їхні домисли до уваги не приймаються. Акт липовий і нічого по ньому не платіть. Якщо хочуть, то нехай виносять облік за свій рахунок і все. Акщо фаза заходила на першу клему лічильника і виходила з другої на навантаження, то крадіжка не можлива ні при яких умовах.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131803Повідомлення 09 бер 2023, 18:57 
Не в мережі

Дякував (ла) 121 Подякували 47
Мій електротранспорт: Поки що тільки електровело, хоч і не один
Хочу електротранспорт: Рухаюсь далі - швидше, дальше, міцніше...Вже й на теслі буває катаюсь
А якщо силовий ноль не йде через лічильник, то старі лічильники можуть меньше рахувати. На вході ампер і на виході ампер - це так, але чи лічильник цей ампер бачить і рахує правильно?
В нас на ринку, як розбирали кіоски, то знаходили по дві розетки - в однієї ноль через лічильник, а в іншої з землі йде. То не знаю, як там у вас. Нагрузити дуйчиком на розетку в хаті на годину - і скільки порахує, і нагрузити тим же дуйчиком в сараї на годину - скільки порахує. Тоді й буде зрозуміло що до чого.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#131886Повідомлення 15 бер 2023, 21:00 
Не в мережі

Добрий вечір друзі ! Все нормально ! Вибачаюсь що трохи затримався ! Приїжав з РЕМ дійсно знаючий ,опитний спеціаліст все провірили. Просмикували всю проводку до лічильника .включали нагрузку .Відривали лічильник від стіни. ВСЕ ПРАВИЛЬНО ,ВСЕ РАХУЄТЬСЯ . пізніше приїхала бригада яка склала протокол . Зняли на відео всю проводку до господарських споруд. Включили нагрузку, зняли на відео дійсно облік є .сказали що все правильно ,поїхали . Приїхала інша бригада винесли лічильник на вулицю . Жду 27 березня . ВСІМ ВЕЛИКЕ ВЕЛИКЕ СПАСИБІ ЗА ПІДРИМКУ ! ОСОБЛИВО ВЕЛИКЕ -ВЕЛИЧЕЗНЕ СПАСИБІ Leon29 за значущі практичні й теоритині вагомі поради ! ДУЖЕ ДЯКУЄМ РАЗОМ З ДРУЖИНОЮ !!!...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 39 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 215

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group