Leon29 писав(ла):
Законотворці дивляться лише собі під ніс. Вони порахували гроші від податку і кажуть он яке наповнення бюджету ми знайшли. А те що Україна повністю залежить від імпортного пального це їх не цікавить. Те що валюта вимивається із країни і всі стають бомжами теж не цікавить. Їм лише тут і зараз потрібно. Електроенергія генерується в Україні, а бензин і солярка ні. А сморід на дорогах і в містах. Багатство країни складається з багатства людей.
Потрібно подати економічне обгрунтування вигоди держави в цілому від електротранспорту, а не тимчасова локальна вигода. Глобально це збитки і залежність від вуглеводнів. В державі потрібно використовувати ту енергію якою вона володіє сама, а не хтось чужий. Вже є багато прикладів залежності від сусідів, а вони з часом виявилися пі..сами.
Скасування мита лобіюють ті, хто завозить пальне за валюту, це їх вигода, а депутати видають скасування мита як упущену вигоду для буджету. Там обертаються міль'ярди доларів, все зав'язано на гроші. А в цілому це збитки для держави, тому що іде виток валюти за кордон за дорогі вуглеводні яких в нас нема. Бідні люди, бідна держава.
А Ви цікавились чисто так для власного досвіду - які прибутки хто отримує?
1 Ціна імпорту бензину__0,5 долара/літр
2 Акциз на бензин _____0,3 долара літр
3 ПДВ на бензин_______0,2 долара літр
4 Податки продавця____0,1 долара літр
5 Ціна продажу бензину_1,2 долара літр
При цьому 1 літр=приблизно 2квт*години
Виходить
Дохід Держави від бензину_____0,6доларів з кожного літра
Дохід Держави від електрики___нехай 30% від ціни продажу 2квт*год=0,06 долара
Питання
Хто Державі і з яких ресурсів скомпенсує втрату 0,6-0,06=0,54 доларів на кожних 10 км пробігу електромобіля?
ПС
В мене тапочками кидати не треба, в мене таксопарк електромобілів + три в користування двох сімей(моя і сина)
Просто для правильного прийняття рішення-варто розглядати ВСІ аспекти проблеми.