Поточний час: 19 черв 2026, 22:07

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 4 ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Введение акциза под шум евроблях
#62493Повідомлення 15 лип 2018, 19:51 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 7045 Подякували 2610
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Очень неожиданно и тихонько наши законодатели пытаются ввести акциз на ввоз электромобилей. Акциз замаскировали в законопроекте 8487 от 15.06.2018 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів". Законопроект принят в первом чтении. Выглдяит это так:

Завантажується з Facebook. Очікуйте...
.............
............
...........
..........
.........
........
.......
......
......
.....
....
...
..
.

Параллельно имеется законопроект 8487-1 от 27.06.2018 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку ринку транспортних засобів". Он согласует нормы предыдущего закона и вычёркивает электромобили из списка коэффициентов акциза. Кроме случаев, когда электромобиль имеет происхождение со стороны оккупанта - Российской федерации. Вроде как этот законопроект не принят. Но в системе Рада указана пометка, что решение записано со слов спикера и может быть не совсем точным.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Введение акциза под шум евроблях
#62495Повідомлення 15 лип 2018, 20:12 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 7045 Подякували 2610
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Нашёл более чёткий анализ закона.
Цитата:
встановити ставку для електромобілів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), у розмірі 1 євро за 1 кВт ємності електричного акумулятора. Сьогодні ставка складає 109,129 євро за одиницю транспортного засобу;
встановити ставку податку для гібридних легкових автомобілів у розмірі 100 євро за 1 одиницю. Сьогодні ставка складає 109,129 євро за одиницю транспортного засобу;
скасувати оподаткування акцизним податком кузовів для легкових транспортних засобів. Сьогодні ставка для нових кузовів складає 218 євро за одиницю та 872 євро для кузовів, що використовувалися;
скасувати тимчасово встановлені (до 31 грудня 2018 року) особливості оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, вироблених після 1 січня 2010 року.

http://www.unn.com.ua/uk/publication/17 ... rlamentari
То есть мы можем теперь без акциза ввозить кузова легковых электромобилей.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#62506Повідомлення 15 лип 2018, 22:33 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 14
Мій електротранспорт: Полноприводный e-bike
Хочу електротранспорт: Tesla
Цитата:
1 кВт ємності

Там не могут даже единицу ёмкости правильно написать, а хотят ещё какие-то законы писать... :irre:

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#62513Повідомлення 15 лип 2018, 23:45 
Власник електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 245 Подякували 192
Мій електротранспорт: EQA300, Aiways U6, Fisker Ocean
Stalker_W писав(ла):
Нашёл более чёткий анализ закона.
Цитата:
встановити ставку для електромобілів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), у розмірі 1 євро за 1 кВт ємності електричного акумулятора. Сьогодні ставка складає 109,129 євро за одиницю транспортного засобу;
встановити ставку податку для гібридних легкових автомобілів у розмірі 100 євро за 1 одиницю. Сьогодні ставка складає 109,129 євро за одиницю транспортного засобу;
скасувати оподаткування акцизним податком кузовів для легкових транспортних засобів. Сьогодні ставка для нових кузовів складає 218 євро за одиницю та 872 євро для кузовів, що використовувалися;
скасувати тимчасово встановлені (до 31 грудня 2018 року) особливості оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, вироблених після 1 січня 2010 року.

http://www.unn.com.ua/uk/publication/17 ... rlamentari
То есть мы можем теперь без акциза ввозить кузова легковых электромобилей.
Так офіційно ввезти кузов і на нього зареєструвати електромобіль- якби не одне й те саме.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 4 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 113

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення