Поточний час: 16 черв 2025, 10:26

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 45 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Про вічний електрочайник
#138594Повідомлення 21 груд 2024, 19:18 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 709 Подякували 304
Мій електротранспорт: е-Таврия
Если бы еще и воздухом чистым дышать, и не пить, и не курить....

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138601Повідомлення 22 груд 2024, 11:43 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 22
Мій електротранспорт: Євровел, перероблено під ручку газа і 36В, двигун Panasonic NUA028
Alex Dnepr писав(ла):
Потом заставил использовать два чайника. То-есть сперва один потом другой. Ситуация улучшилась значительно.

А я зараз дома наклав табу на використання електрочайників. По перше вартість нагріву літра води на електриці вдень в рази більша ніж гріти на газу. Щоб закіпятити літр води потрібно приблизно 0.4грн на електриці і 0.06грн на газу. Це якщо рахувати ККД чайників 100%. Якщо брати 90% для електро і 50% для газового (як рекомендують), то виходить 0.44грн і 0.12грн.
По друге, я зараз підсів на сонячну енергетику. Сонця зараз майже нема, а електрочайник дає непотрібне пікове навантаження на інвертор і виснажує акумуляторну батарею.
Правда невідомо що воно буде в майбутньому з тим газом. Але сподіваюсь влітку мати надлишок електроенергії. Тоді може повернемося до електрочайників.

Цитата:
По поводу осмоса хотел уточнить используете ли воду с кондиционера? Это же считай дистилат. Экономия ж должна получится.
Сколько потребляет электричества на литр осмос?

Воду від кондіціонера я використовую на полив і на мийку авто. Після неї не залишається білих плям, тому можна не протирати.
А запихнути її в осмос буде дещо геморойно.
Помпа в моєму осмосі споживає десь 30Вт. Зараз поставив на ту розетку ватметр, подивлюсь скільки намотує за день. Літри рахувати лінь.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138605Повідомлення 22 груд 2024, 16:59 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 294 Подякували 1079
Мій електротранспорт: >
Alex Dnepr писав(ла):
Сколько потребляет электричества на литр осмос?
Касаемо озона. Стремная затея.
Такой жесткий окислитель. Убивает и личинок и вас по тихому если озоните в жилом помещении да еще и употребляете.
Насос 60Вт, за годину дає 4,5 літра(чим дорожче мембрана тим більше дасть води, в мене сама дешева 50ка), на 1квтч отримуєм 75л (практично місячна норма), грубо кажучі 5 копійок за літр. Але я все одно стараюся гнать по таймеру по нічному тарифу (на кухні, щоб спати і не чути як насос там деренчить).

Озонатор, я озон не вживаю і не дихаю, бо поки дойде до пиття він там десять раз вспіває на кисень розкластися, до того ж вся вода так чи інакше кіп'ятиться, озон то більш щоб в фільтрах живність не заводилася. З відра де озоную герметчна кришка з трубкою, через трубку озон вилітає за вікно (в рамі вікна отвір під трубку), запаху нема.
Усе по феншую розумному.

Що стосується води з кондея, вона конденсується на брудній пильній поверхні, я збирав якось у бутиль (не спеціально), так чистою її назвати не можу, бо пованювала, на солі не міряв. Поливав нею влітку огірки і помідори на балконі, але її на то не вистачало, колотив добрива в осмотичній.
Додаткові файли:
огірки.jpg
огірки.jpg [ 104.12 КБ | Переглядів: 3152 ]

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138617Повідомлення 23 груд 2024, 13:54 
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 22
Мій електротранспорт: Євровел, перероблено під ручку газа і 36В, двигун Panasonic NUA028
Karl писав(ла):
Помпа в моєму осмосі споживає десь 30Вт. Зараз поставив на ту розетку ватметр, подивлюсь скільки намотує за день. Літри рахувати лінь.

За добу намотало 0.11кВтг. Звичайне використовування води для приготування їжи та напоїв для сім'ї з 4 осіб.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138619Повідомлення 23 груд 2024, 18:51 
Не в мережі

Дякував (ла) 1155 Подякували 1156
Karl писав(ла):
Karl писав(ла):

За добу намотало 0.11кВтг. Звичайне використовування води для приготування їжи та напоїв для сім'ї з 4 осіб.

Без литров статистика не полная :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138629Повідомлення 24 груд 2024, 10:33 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 22 Подякували 59
Хочу електротранспорт: Трайк с легкой кабинкой
yuri писав(ла):

Також хвилює електромагнітне, високочастотне випромінювання. Мікрохвилівка, смартфони-мобілки, роутер-вай-фай. Розумію що сигнал роутера не може бути потужнішим за сигнал хай і місцевої радіо чи теле ретранслятора, але останнім часом той роутер мигає в 2-ох метрах від мене протягом більшої частино доби. Мож є серед форумчан факівець котрий застереже, заспокоїть та надасть рекомендації.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138630Повідомлення 24 груд 2024, 10:46 
Не в мережі

Дякував (ла) 45 Подякували 64
Мій електротранспорт: електровелосипед
Хочу електротранспорт: доробити велосипед
Петро Чех писав(ла):
yuri писав(ла):

Також хвилює електромагнітне, високочастотне випромінювання. Мікрохвилівка, смартфони-мобілки, роутер-вай-фай. Розумію що сигнал роутера не може бути потужнішим за сигнал хай і місцевої радіо чи теле ретранслятора, але останнім часом той роутер мигає в 2-ох метрах від мене протягом більшої частино доби. Мож є серед форумчан факівець котрий застереже, заспокоїть та надасть рекомендації.
Проведіть кабелі від роутера та вмикайте вай-фай тільки за потреби - на телефон, наприклад. Але треба мати такий роутер, де той вай фай можна вмикати-вимикати за бажанням.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138643Повідомлення 25 груд 2024, 19:50 
Член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 124 Подякували 17
Вдома осмос 100галон без бака. На роботі 400g. Якщо економити -можна пустити скид води через зливний бачок. Можна рециклювати, але контролювати ТДС. Штатні мінералізатори (не плутати з постфільтрами) -туфта (поміряйте ТДС вхід/вихід). Є суміші солей Екософт (магн+кальц), які розчиняються в окремій ємкості і подаються дозуючим насосом, ( стоять в автоматі по продажу води). Чайники перестав використовувати - чай роблю кавомашиною.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138645Повідомлення 26 груд 2024, 01:15 
Активіст форуму
Не в мережі

Проблему з дефіцитом солей в питній воді в селах вирішувалась вживанням цільного молока та цільнозернового темного хліба, яєць. Та в 60-ті роки Потребсоюз активно почав закуповувати у селян молоко та яйця і в багатьох сім ях їх майже не вживали. До того ж з явилася петльована біла мука і хліб з чорної почав вважатися їдою жадібних злиднів, а поголос на селі то могутня сила! І грянула дитяча біда... Викидні, недоношені діти, рахіти. Проблему помітили, виділили трактора з бочкою і заборонили римби. В ті роки активно випробовували ядерну зброю, і в повітрі теж. тож були збори в клубі де льодяні борульки смоктати нам також заборонили. Так і жили... Ні, зі мною все добре. Мама ростила на фермі телят, а в телячому раціоні була якась сіра сіль, молоко, додавали фураж, та ми мали дома млинок для круп тож фермерські виділялись серед однолітків досить помітно. Пробачте, щось останнім часом все частіше згадується давнє, мабуть тому що погано держиться в голові сьогоднішнє.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138646Повідомлення 26 груд 2024, 01:24 
Активіст форуму
Не в мережі

com писав(ла):
Петро Чех писав(ла):
yuri писав(ла):
Мож є серед форумчан факівець котрий застереже, заспокоїть та надасть рекомендації.

Проведіть кабелі від роутера та вмикайте вай-фай тільки за потреби - на телефон, наприклад. Але треба мати такий роутер, де той вай фай можна вмикати-вимикати за бажанням.

Дякую! Я знав що знайдеться факівець який вже вивчив фізику або хоч такий що радий допомогти.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138649Повідомлення 26 груд 2024, 10:54 
Не в мережі

Дякував (ла) 1155 Подякували 1156
Петро Чех писав(ла):
Проблему з дефіцитом солей в питній воді в селах

...так вопрос не в дефиците,а в избытке этих самых солей (если придерживаться темы чайников). А по поводу дефицита
солей - мне кажется...та нет,я даже уверен,что Вы глубоко ошибаетесь. Его не могло быть в водах Украины никаким образом.Хоть в колодезной,хоть в речной,хоть в родниковой. Физически никак.
Да и тот мизер веществ,которые получает организм конкретно из воды никак не может повлиять на недостаток всего нужного в организме в целом. А вот мизер "ненужного" (вредного,избыточного,токсичного) очень даже может повлиять и на состояние и на развитие...
Петро Чех писав(ла):
вирішувалась вживанням цільного молока та цільнозернового темного хліба,

...вот это реально влияющие факторы,но Вы почему-то привели их как вспомогательные к воде, а они основополагающие. И вода в этом контексте на ...третьем-пятом...месте...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138653Повідомлення 26 груд 2024, 22:57 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 294 Подякували 1079
Мій електротранспорт: >
Петро Чех писав(ла):
Розумію що сигнал роутера не може бути потужнішим за сигнал хай і місцевої радіо чи теле ретранслятора, але останнім часом той роутер мигає в 2-ох метрах від мене протягом більшої частино доби.
Ну так порівняйте сигнал роутера максимум в сотню милливат і сигнал мобілки біля вуха пару ватт, і не парте собі мозок, бо мобілки та мікрохвильові пічки вже накоїли тій голові стільки лиха що вайфай за два метри там вже нічого не вирішує (в мене метр до роутера на столі від голови на ліжку). До речі, одна картинка краще тисячі слів, свч терапія (частота як раз приблизно вайфайна)
Додаткові файли:
UVCH-terapiya-1-300x200.jpg
UVCH-terapiya-1-300x200.jpg [ 9.47 КБ | Переглядів: 2943 ]

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138654Повідомлення 26 груд 2024, 23:12 
Не в мережі

Дякував (ла) 45 Подякували 64
Хочу електротранспорт: доробити велосипед
Якщо постійно включений, та й роками, та й близько, то варто підключити кабелі та патч корди. Ті пачкорди не такі вже й дорогі.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138661Повідомлення 27 груд 2024, 15:18 
Не в мережі

Дякував (ла) 1653 Подякували 329
Мій електротранспорт: а ти чого, пацан, інтєрєсуєшся?

Оффтоп
-=TRO=- писав(ла):
і сигнал мобілки біля вуха пару ватт

У більшій частині випадків ватів там нема. :)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138664Повідомлення 27 груд 2024, 18:32 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 5 Подякували 23
com писав(ла):
Якщо постійно включений, та й роками, та й близько, то варто підключити кабелі та патч корди. Ті пачкорди не такі вже й дорогі.

Та що ви паритесь?, я майже сорок років пропрацював обслуговуючі передавачі метрового й дециметрового діапазонів ще й радіорелейну апаратуру на чотирі та вісім гігагерц, сутки через три. По ще радянським законам оформив пенсію по вредності в 55 і ще з десяток років працював. Зараз вже майже 73 і маю плани на майбутнє)
Пийте сухе вино, можна й курить, і не будете витрачяти гроші на пігулки)
Але то в кого який генетичний спадок,бо він все вирішує..

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 45 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 15

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group