Поточний час: 30 лип 2025, 22:52

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 45 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3  Наступ.
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Про вічний електрочайник
#138542Повідомлення 16 груд 2024, 15:00 
Не в мережі

Дякував (ла) 1158 Подякували 1160
Вот мы и плавно перешли от чайников к родниковой воде :D
-=TRO=- писав(ла):
а після осмосу не більше десяти(0,01 грам на літр)

...то очень мало, в номинале если тдс покажет 50-70.
-=TRO=- писав(ла):
фільтр едельстар (на трековій мембрані),

...интересная штука,не слыхал про такую. Если б менее хлопотной была в обслуживании,ну хотя б литров через 150-200,то хороший вариант для горожанина...
Karl писав(ла):
Там співвідношення "доброї" та "паганої" води залежить від тиску на вході мембрани.

...именно! Кстати если экономия воды имеет приоритет,то есть мембраны на очень низкое давление (относительно)
Но всё равно меньше чем 1:1 не получится. По большому счёту даже если один-два куба уйдёт в канализацию, то это не критично.
Если же есть энтузиазм прям "безотходно" порешать задачу водоподготовки,то концентрат можно направить например в сливные бачки :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138543Повідомлення 16 груд 2024, 15:23 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 45 Подякували 64
Мій електротранспорт: електровелосипед
Хочу електротранспорт: доробити велосипед
Відремонтував старий чайник Тефаль. Замінив термореле Strix на китайське TM-XH-1. Дуже схожі, але не ідентичні, довелося замовляти ще раз в комплекті з контактами підставки. І ті контакти підставки також замінити.

Але тепер набираю окріп в літровий термос. А раніше кожні 30 хвилин кип'ятив чашку води. От контакти і загнулись.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138549Повідомлення 17 груд 2024, 08:34 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 294 Подякували 1087
Мій електротранспорт: >
Инженер писав(ла):
-=TRO=- писав(ла):
фільтр едельстар (на трековій мембрані),

...интересная штука,не слыхал про такую. Если б менее хлопотной была в обслуживании,ну хотя б литров через 150-200,то хороший вариант для горожанина...

Дві хвилини(як шо на спір, то секунд 30) промивка ваткою в раковині раз у два дні (перед черговою заливкою води) це по часу як посцяти сходить, я то роблю мимоходом коли заходжу руки помити, а вам прям хлопоти ... Та потримати раз в пару місяців годинку в лимонці в тій самій ємності (ще два підхода по дві хвилини)..... Я вам так скажу, як що ви ледачі щоб навіть те робити, то ви заслуговуєте щоб витрачати постійно кошти на росходні змінні фільтри. А мене тішить що я більше на росходники не витрачаюся (ложку лімонки на місяць я в підрахунок не беру). Ах да, забув елекрику насосу осмосу, це десь до 5 гривень на місяць. ....Як що є зайві гроші, або їх не жалко, то тоді нема сенсу взагалі заморачуватися з водопідготовкою, простіше воду купувати(але я думаю на ту купівлю теж треба витрачати час).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138550Повідомлення 17 груд 2024, 09:36 
Не в мережі

-=TRO=- писав(ла):
Дві хвилини(як шо на спір, то секунд 30)

...дви хвилинки тут,дви там...незаметно набегают годы :D
Вы не хуже меня знаете цену времени.Но то так...философия...
-=TRO=- писав(ла):
Я вам так скажу, як що ви ледачі щоб навіть те робити, то ви заслуговуєте щоб витрачати постійно кошти на росходні змінні фільтри.

...тут да,не поспоришь. Мне действительно лень заниматься рутиной,как впрочем и любому человеку. Гараздо приятнее и интереснее что-то создавать,созидать,изучать и познавать.
Коштив у меня не много и особо ими я не разбрасываюсь,как возможно кажется. Просто касательно водоподготовки у меня нет другого варианта,как осмос. И кстати не сказал-бы,что эта категория ощутимо затратна. Мембрана у меня выхаживает по 7-8 лет, и то если повысить соотношение концентрат/пермеат (грязная/чистая),то можно ещё пару лет добавить. Возможно потому,что это пром.мембрана... И стоит она шото около 300$.Учитывая что исходная вода в плане других загрязнений кроме солесодержания очень даже норм, то грубый и тонкий фильтры имеют такую же периодичность.
Так шо тут ещё можем поспорить о "расточительности" ;)
...но вот электричество...да,тут никуда не денешься :( ...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138553Повідомлення 17 груд 2024, 18:31 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 22 Подякували 59
Хочу електротранспорт: Трайк с легкой кабинкой
А чи треба аж так боротись з солями? Читаю по осмос і плачу...В дитинстві, це важко зараз уявити, радіо заливалось про успіхи в освоєнні космосу а ми пили дощову і снігову воду, колодязною брезгала навіть скотина. Профілактично, щоб не завелась там флора і фауна кидаи царське срібло, чистили деревним вугіллям, кидали його ще гарячим в базину-бассейн. Коли не допогало то лікувались цитриновим сімям. В тих мам які не дозволяли своїм дітям обгризати вугли та збирати по дворі курячий послід, зуби бувало виростали лише на третьому році життя. Гризли білу глину, вчителі носили крейду в кишені...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138554Повідомлення 17 груд 2024, 21:04 
Не в мережі

Петро Чех писав(ла):
А чи треба аж так боротись з солями? Читаю по осмос і плачу...В дитинстві, це важко зараз уявити, радіо заливалось про успіхи в освоєнні космосу а ми пили дощову і снігову воду, колодязною брезгала навіть скотина. Профілактично, щоб не завелась там флора і фауна кидаи царське срібло, чистили деревним вугіллям, кидали його ще гарячим в базину-бассейн. Коли не допогало то лікувались цитриновим сімям. В тих мам які не дозволяли своїм дітям обгризати вугли та збирати по дворі курячий послід, зуби бувало виростали лише на третьому році життя. Гризли білу глину, вчителі носили крейду в кишені...

Так дощова и снигова это и есть практически осмотическая вода :D
С солями вопрос не однозначный, равно как и бытующее мнение шо мол раньше всё было чище, трава зеленее и солнце светлее…
Когда-то давно , очень давно, ещё на бумажном носителе информации
(уже и не помню,журнал это был или шо…) попалось какое-то аналитическое исследование о количестве и видах заболеваний и патологий в зависимости от преобладающего состава воды в тех или иных регионах.
Очень правдоподобно и обоснованно всё выглядело, по крайней мере я не смог «докопаться» до объективности и правдивости…
Естественно сейчас передать суть и содержание прочитанного не смогу, но причинно-следственные выводы точно тогда для себя сделал.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138555Повідомлення 18 груд 2024, 01:31 
Не в мережі

Петро Чех писав(ла):
А чи треба аж так боротись з солями? Читаю по осмос і плачу...
Солі солям різниця. Як би ті солі в водопроводній воді були лише природними як з якогось гірського струмка, то так. А ви згадайте яка вода в вас біжить з під крану після тривалого її відключення, в мене ржава і вонюча. Після того як збіжить там те саме тількі в меньшій концентрації (так шо стає на грані помітності), знаю точно бо той літр що зозтається після осмосу саме таке жовте і вже відчувається іржаво-тухлий запах, то пити явно не на користь.
Читав статтю що в продуктах харчуваня з яких ми готуємо їжу вдосталь необідних солей(навіть з запасом), за виключеням хлору (на те є звичайна поварена сіль).

Як що вже так за ті солі переживаєте, то є мінералізатори, або щоб точно по феншую, то купуйте природну мінералку лікувальну (там концентрація найвища), і розбавляйте нею осмос до 50-100PPM (бо якість солей після мінералізатора або в покупній воді під питаням). Для особливо заморочених ще є ізотоніки в порошках зі спорт-харчування, та аптечні комплекси.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138581Повідомлення 20 груд 2024, 17:37 
Активіст форуму
Не в мережі

Оте кольорове і вонюче то не зовсім солі і для того щоб його позбутися робити майже дистилят не обовязково ж? Я розумію, не ті часи, в моєму босоногому дитинстві закровавленний пальчик треба було швиденько засипати дорожним пилом і забути. Але хай і в наших реаліях так вже тотально зачищати вірніше намагатися зчистити навколишній простір це як вступитив бій з природою, забувши що ми є її частиною. Хіба не так?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138582Повідомлення 20 груд 2024, 20:37 
Не в мережі

Петро Чех писав(ла):
Оте кольорове і вонюче то не зовсім солі і для того щоб його позбутися робити майже дистилят не обовязково ж?...
А більш економічних і надійних засобів нема. Як що знаете, то давайте конкретні схеми, а не алегорії про порізані пальчики і бій типу з природою (бо він не з природою, а з нашим техногенним лайном). То жовте вже розчинені в воді елементи (зазвичай розчиняються їх солі). Усі крупніші (не розчинені) в мене забрав попередній мембранний фільтр. Розчинені в воді можна прибрати лише двома способами, хімічний (активоване вугілля і іньші сорбенти) і фізичний (осмотична мембрана яка крупніше молекул води не пропускає), біологічний (бактерії) поки не розглядаємо бо не кухонний варіант. Хімічний засіб це росхідні елементи(регулярні гроші) в вигляді сорбентів (реагенти), і теж проблема вибірковості, бо корисне від некорисного так собі розділяє, в'яже на собі все що більш активне. А осмос видаляє все в щент однаково, простіше потім додати те що насправді корисне. Я для себе альтернативи осмосу не бачу. Як що ви вважаєте пити трубну іржу то тренування організму на кшталт "що не вбиває то загартовує" то я вважаю що це не той випадок, бо природа коли нас робила на фільтрацію того розманіття техногенної хімії точно не розраховувала. Подивіться хоча б ютубчик про кількість свінцю яка навилітала з присадок бензину, який визнано за пів сотні років викидів забрав у людства кілька років середнього віку (і той свинець зараз всюди, то я хоч частину до себе не пущу), а крім того свинця скільки всього що ми не знаємо.

До речі забув написати, до першого многоразового мембранного фільтра я ще воду озоную(звичайним побутовим озонатором, булькаю озоновим повітрям у воду), щоб на фільтрі грибок та пліснява не заводилась. Коли я то не робив так одного разу в мене в тазіку з тим фільтром личинки комарів завелися (звісно фільтр їх не пропустить, але не прикольно).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138583Повідомлення 20 груд 2024, 20:44 
Не в мережі

Петро Чех писав(ла):
Оте кольорове і вонюче то не зовсім солі і для того щоб його позбутися робити майже дистилят не обовязково ж? Я розумію, не ті часи, в моєму босоногому дитинстві закровавленний пальчик треба було швиденько засипати дорожним пилом і забути. Але хай і в наших реаліях так вже тотально зачищати вірніше намагатися зчистити навколишній простір це як вступитив бій з природою, забувши що ми є її частиною. Хіба не так?

Не так!
Я не сторонник усложнять простые вещи, но и упрощать сложное (или непростое) не во всех случаях допустимо.
Посыпать раны пылью, равно как и пить из любой лужи не стоит.
Как и не стоит дезинфицировать столовые приборы перед приёмом пищи.
И то и другое крайности. И Вы почему то от крайностей и отталкиваетесь.
Единственное что вы правильно заметили, это то, что слизь, цвет и запах это в основном органика или металлы,а не соли. Но сути водоподготовки это не меняет. И то и другое принимать внутрь не есть хорошо.
…. Хотя впрочем пусть каждый сам решает, шо есть шо пить…и шо делать с поломками чайников :lol:

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138588Повідомлення 21 груд 2024, 13:37 
Активіст форуму
Не в мережі

Давно ще живу і відштовхуюсь від свого життєвого досвіду. Наслідки вживання безсольової води відчув на собі і оточенні, а ви ще ні. Прошу вибачити, не зумів досить ясно викласти свої думки і ввів вас в оману, не треба зараз посипати рани пилюкою. Радий що зуміли прочитати між рядками про воду з калюжі, не всі мають такий дар! Для тих хто намагатиметься знайти на моєму сонечку плями радісно повідомляю - я весь рябий!

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138590Повідомлення 21 груд 2024, 14:34 
Не в мережі

Петро Чех писав(ла):
...Наслідки вживання безсольової води відчув на собі і оточенні, а ви ще ні. ..
За шо не візьмись, як що перестаратися то можна і хер зламать. Якось ви з родичами її не так вживаєте, все працює лише в комплексі.

Я вже писав, мої наслідки позитивні, зменьшилися проблеми з шкірою і з травленням, і іньші хронічні теж трохи попустило. І в моєму раціоні солей вистачає, для підсалювання крім повареної є і йодована, і нітрітна, і для приготування перших і других страв замість солі є приправи вже з солями (там як шо почитати склад то мабудь і трохи зайвих набереться). +Товчена(в кофемолці) скорлупа для додавання в тісто і творог. Я навіть компот присалюю (на вкус із за цукру не помітно). І в раціоні не одні макарони , а обов'язково овочі(буряк, морква, кпуста), фрукти(хоча б яблука), кисломолочка. Ще з віком треба профілактично хоча б дешевий аспаркам (калій магній), і вітамінчики на зимній період. І прислухатися до організму, він підкаже шо йому не хватає (тіпа як вагітних на крейду тягне) . Профілактика дешевша за лікування.

Що до погіршення, тут теж бувають н'юанси, бо навіть покращення можуть бути іноді болісними, це треба здраво оцінювати. Наприклад наркоман без наркоти, йому без тієї дурі теж погано, але в цілому(в довгу) добре, просто не відразу. Або в серіалі про доктора Хауза, був пацієнт з черв'ячками, йому їх швидко вилікували і він чуть ласти не склеїв, бо організм так до них пристосувався що без них вже зовсім погано, прийшлося чев'ячків повернути і лікувати поступово. Всі ми трохи токсинові наркомани, але треба злазити, довше протягнемо.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138591Повідомлення 21 груд 2024, 16:49 
Активіст форуму
Не в мережі

Хотілося вас, бідолаг, порятувати але коли віруєте шо те вам допомагає, то на здоров я!

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138592Повідомлення 21 груд 2024, 17:29 
Не в мережі

Петро Чех писав(ла):
Давно ще живу і відштовхуюсь від свого життєвого досвіду. Наслідки вживання безсольової води відчув на собі і оточенні, а ви ще ні. Прошу вибачити, не зумів досить ясно викласти свої думки і ввів вас в оману, не треба зараз посипати рани пилюкою. Радий що зуміли прочитати між рядками про воду з калюжі, не всі мають такий дар! Для тих хто намагатиметься знайти на моєму сонечку плями радісно повідомляю - я весь рябий!

Так тут же аргументируют/аппелируют тоже с собственного досвиду.
Не интернетовские же статьи цитируем.
Лично я совсем уже не юноша (в профиле видны годики) , за Трофима не знаю, но думаю тоже уже взрослый дядька :D
Поэтому критерий возраста и опыта в сравнении с вами думаю не очень радикально отличается.
Повторюсь ещё раз: осмотическую воду вживаю где-то лет пятнадцать. Солесодержание её не опускаю сильно вниз. Гдето по моему на уровне 60-90. Вся моя семья естественно её пьет. Родителям тоже набираю регулярно.
Касаемо лично меня - слава Богу каких то болезней или недугов у меня не было и нет, поэтому сказать что у меня что то изменилось (улучшилось/ухудшилось) не могу. Но кто знает, как бы я себя чувствовал при употреблении другой воды…
Может быть в том числе и благодаря моей воде у меня и родных всё норм…
Может…

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#138593Повідомлення 21 груд 2024, 19:17 
Творець електромобіля, керівник відділення клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 566 Подякували 453
Мій електротранспорт: Fiat Panda пробег 60000км
По опыту эксплуатации чайников. Дополню.
Есть стойкое ощущение что частота включения чайника на горячую значительно сокращает ему жизнь.
То-есть нагрели мы воду. Слили. И снова поставили на нагрев.
Что происходит. Все элементы как электрические так и теплозащитные не успевают остыть и идут в новый нагрев.
На втором они нагреваются сильнее на третьем еще сильнее.
Заметил это в студенческие годы когда пару раз одалживал чайник в общаге девчонкам.
Они мыли голову нагревая его подряд несколько раз и если не убивали то калечили его.
( оплавление пластика в местах крепления контактов итд)

Сейчас они стали куда надежнее но такой режим все-равно укладывает их. Просто более длительно.
Вот понравилось жене и теще использовать их при консервации. А это как раз лето - жара! Умирали очень быстро.
Потом заставил использовать два чайника. То-есть сперва один потом другой. Ситуация улучшилась значительно.
Как только они забивали на мои инструкции -все повторялось.
Использую самые дешманские чайники из нержавейки. Были разные и дорогие на экспериментах.
Значительного положительного эффекта не заметил. Поэтому беру числом. Дохлые чайники складирую.
Некоторые чинил. Когда было натхнення. Купил ремкомплекты контактных площадок.
Так они по кнопке дохнуть начали )). Может когда-нибудь дойдут рук и зафигачу мегаплиту на постоянном токе из нескольких донышок чайников ))

По поводу осмоса хотел уточнить используете ли воду с кондиционера? Это же считай дистилат. Экономия ж должна получится.
Сколько потребляет электричества на литр осмос?

Касаемо озона. Стремная затея.
Такой жесткий окислитель. Убивает и личинок и вас по тихому если озоните в жилом помещении да еще и употребляете.

Касаемо солей сильно не вникал но если следовать теории что млекопитающие вылезли из океана путем создания океана внутри себя ( минеральный состав человека очень близок с океанским) и способностью маневрировать и поддерживать этот состав в данной концентрации. То вроде как и сильно заморачиваться не обязательно. То-есть пьем пресную воду. Домазываем соли а организм сам разберется.

Но вот я посмотрел ролик про свинец. И вот теперь я в Fхуе. Спасибо за инфу не знал об этом. Рекомендую всем ознакомится.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 45 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 2

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group