Stalker_W писав(ла):
...Пожежна безпека: Існують спеціальні ДСТУ (наприклад, ДСТУ 9222:2023), які регламентують пожежну безпеку систем зарядки електромобілів у паркінгах.
Тоді виникає питання зі статусом місця де припарковане авто під вікнами, в більшості випадків то ніяке не паркомісце, а просто воно стоїть на придомовій території на газоні, або дорозі впродовж під'їздам. Як шо то вважається за паркомісце то переноска то порушення ДСТУ. Як що ні, то машинку можна евакуювати, а як що не можна то вона там випадає з правового поля і те що не заборонено - то дозволено (але тім хто придовбається не докажеш, бо як що є регламентована норма, то будуть посилатися на те, що все що поза тою нормою, то не можна).
З моєї точки зору (як професійного елекромонтера), переноска з вікна то вже не переноска, а повітряна лінія (яка не може закінчуватися рухомим об'єктом на неогородженій території), і до неї вже зовсім іньші вимоги (та навіть звичайні переноски по правилам елекробезпеки повинні проходити периодичні іспіти мегаомметром та огляди елекромонтером з записом у журнал і відповідною наклейкою на корпус подовжувача). Що до здорового глузду, то потрібно встановити хочаб УЗО (щоб дитину яка візьметься за автивку на той світ не відправило, і вам не погрожувала уголовка з того приводу), та влаштувати периодичну перевірку на відповідність тому УЗО та автоматичним вимикачам (теж периодичні іспити, бо може в вас жуків понатикано) на спрацювання (теж електромонтером з записом у журнал).
Так шо я думаю, докопатися до незаконності переноски з вікна , можна буде у будь якому випадку. Без проекту і офіційного обслуговування то буде незаконно, поки шо будь що можна робити тільки як що ти за забором і земля і дім твої (і то, коли буде пожежа і то все знайдуть, то вам гаплик, будете без страхових виплат и зі штафами, а як що хтось постраджає, то прокурор може і там на уголовку натягнуть).
Робіть змінні блочні аккумулятори(кілограм по 50), і тягайте на кравчучках їх у хату (до речі в деяких китайських автівках так вже роблять).