Поточний час: 11 вер 2025, 22:00

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 89 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Повідомлення
#139945Повідомлення 28 серп 2025, 08:07 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 301 Подякували 108
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
В Україні безліч бензоколонок ,ремонтних майстерень розрахованих на авто з ДВЗ,склади,магазини,інтернет магазини забиті глушниками ,поршнями і т.д.і тут з'являється електрокар якому непотрібні сажеві та інші фільтри (весь перелік того що йому непотрібно навіть важко уявити) та ще і налогів платить менше . Тому кожен власник електротраспорту в недалекій перспективі буде оголошений ворогом нардепів та інших продавців послуг для авто з ДВЗ .А якщо ще і заряжається по нічному тарифу чи недай боже від персональної СЕС {zzz} :twisted:

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139946Повідомлення 28 серп 2025, 08:08 
Site Admin
Не в мережі

Дякував (ла) 420 Подякували 1148
Мій електротранспорт: Nissan Leaf
budivelnik писав(ла):
Stalker_W писав(ла):
budivelnik писав(ла):
звідки Держава візьме 2грн/км які економляться електромобілістами
Візьме з того, що перестане віддавати за кордон валюту за бензин.
Від викладача ВУЗ ( хай технічного) я не очікував отримати таку примітивну економічну відповідь...
1 Держава за кордон 2 грн не платить
ЇЇ платите ВИ
2 Крім тих 2 грн які Ви заплатили за кордон за бензин , Держава з Вас отримує тут ще 2 грн у вигляді податків і ще 1 грн у вигляді оплати працівників бензоколонки.
3 Якщо Ви зекономите своїх 2 грн і не будете їх платити за кордон - бурні аплодисменти я тільки за
А куди віднести 2 грн збитків Держави?
Підняти навантаження на фонд оплати праці?
зменшити розмір пенсії?
чи забрати фінансування по держзамовленню на студентів?

Тому ще раз
Сказали -А
Повинні розуміти що буде й -Б

Бред.

"Глупцы все, кто глупцами кажутся и половина тех, что не кажется". (Бальтасар Грасиан)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139947Повідомлення 28 серп 2025, 10:58 
Site Admin
Не в мережі

Дякував (ла) 420 Подякували 1148
Мій електротранспорт: Nissan Leaf
Для того, чтоб купить что-то за границей, надо сначала что-то туда продать.

А вот с этим как раз большие проблемы, даже у многих развитых стран. А у нас особенно, учитывая состояние экономики, покупать придется все больше и больше, а предложить то особо нечего. Так что сэкономить на покупке нефти - это очень неслабый кусок бюджета.

"Глупцы все, кто глупцами кажутся и половина тех, что не кажется". (Бальтасар Грасиан)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139951Повідомлення 28 серп 2025, 19:18 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 437 Подякували 622
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
Держава це як інжектор в автомобілі. Він є, але його ніхто не бачив. Держава це ви, я і всі разом взяті. Гроші беруться лише з людей, які тут живуть. Валюта надходить від продажу товару, який виробили люди в середині держави. Тільки є легкі гроші, а є зароблені тяжким трудом. Наприклад по сусідству здичавіла бензоколонка, вони просто качають нафту і гребуть валюту лопатою, а нам доводиться кров'ю і потом заробляти. Є мікроекономіка, а є макроекономіка, вони трохи різні, тому не плутайте.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139956Повідомлення 29 серп 2025, 15:46 
Власник електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 240 Подякували 183
Мій електротранспорт: EQA300, Aiways U6
ДядяВася писав(ла):
budivelnik писав(ла):
Stalker_W писав(ла):
Візьме з того, що перестане віддавати за кордон валюту за бензин.
Від викладача ВУЗ ( хай технічного) я не очікував отримати таку примітивну економічну відповідь...
1 Держава за кордон 2 грн не платить
ЇЇ платите ВИ
2 Крім тих 2 грн які Ви заплатили за кордон за бензин , Держава з Вас отримує тут ще 2 грн у вигляді податків і ще 1 грн у вигляді оплати працівників бензоколонки.
3 Якщо Ви зекономите своїх 2 грн і не будете їх платити за кордон - бурні аплодисменти я тільки за
А куди віднести 2 грн збитків Держави?
Підняти навантаження на фонд оплати праці?
зменшити розмір пенсії?
чи забрати фінансування по держзамовленню на студентів?

Тому ще раз
Сказали -А
Повинні розуміти що буде й -Б
Бред.
Я якось щоб не виглядати дурнем серед розумних - користуюсь не емоційними виразами а чисельними значеннями
1 Ми імпортували в 2024 році 8 млн тонн палива( 6,6 соляра+1,4 бензини)
2 Вартість тонни палива становить приблизно 700 доларів/тонна
3 В 1 тонні бензину густиною в 0,74кг/літр - знаходиться 1320+ літрів
4 Ми продавали це паливо по ціні 55+грн/літр

Тепер економіка
Купили( витратили) 8 млн тонн*700 доларів тонна=5,6 млрд доларів
Продали 8 млн тонн/0,74 кг/літрі =10 560 000 літрів* 55 грн=580 млрд грн що є еквівалентом /41(округлено)=14,14 млрд доларів...

Тепер питання до економіста для якого ДОЛАР це все, а економіка ніщо
Ви особисто КУПИТЕ долар по 120 грн ? в той час коли баланс в Державі 41?

Висновок
Перш ніж фонтанувати емоціями - спробуйте перевірити - може Ви помиляєтесь?

ПС
Нагадаю
Ви вже раз тут вважали що 46800 -це зменшення ціни в 5 разів, а не зміна формфактору яка НЕ ПРИВЕДЕ до якихось суттєвих змін на ринку.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139980Повідомлення 06 вер 2025, 16:49 
Не в мережі

У першому півріччі 2025 року Україна значно збільшила витрати на закупівлю енергоресурсів за кордоном — сума імпорту сягнула $4,86 млрд. Водночас доходи від експорту енергоресурсів у цей період становили лише $0,12 млрд. Таким чином, на кожен долар, отриманий від експорту, припадає вже $40 витрачених на імпорт.
Порівнюючи з аналогічним періодом 2024 року, витрати на імпорт енергоресурсів зросли на 14,4%, а надходження від експорту — на 20,6%. Для порівняння, у 2021 році співвідношення імпорту до експорту становило 19:1, а сальдо торгівлі за рік сягало -$14,15 млрд. У поточному році негативне сальдо за шість місяців вже складає -$4,74 млрд.
Основну частину витрат на імпорт — 57,9% — сформували нафта та нафтопродукти, за винятком сирої нафти. У структурі експорту за січень–червень 2025 року ключовим джерелом доходів стала електроенергія, яка принесла 61,4% від усіх експортних надходжень у секторі енергоресурсів.

https://agroreview.com/content/vytraty- ... rsiv-2025/

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139981Повідомлення 07 вер 2025, 19:56 
Не в мережі

Leon29 писав(ла):
У першому півріччі 2025 року Україна значно збільшила витрати на закупівлю енергоресурсів за кордоном — сума імпорту сягнула $4,86 млрд. Водночас доходи від експорту енергоресурсів у цей період становили лише $0,12 млрд. Таким чином, на кожен долар, отриманий від експорту, припадає вже $40 витрачених на імпорт.
Порівнюючи з аналогічним періодом 2024 року, витрати на імпорт енергоресурсів зросли на 14,4%, а надходження від експорту — на 20,6%. Для порівняння, у 2021 році співвідношення імпорту до експорту становило 19:1, а сальдо торгівлі за рік сягало -$14,15 млрд. У поточному році негативне сальдо за шість місяців вже складає -$4,74 млрд.
Основну частину витрат на імпорт — 57,9% — сформували нафта та нафтопродукти, за винятком сирої нафти. У структурі експорту за січень–червень 2025 року ключовим джерелом доходів стала електроенергія, яка принесла 61,4% від усіх експортних надходжень у секторі енергоресурсів.

А при чому тут баланс торгівлі?
Якщо я приведу продаж продукції с/г - то цей баланс буде на нашу користь
Чи металургії чи послуг програмування.....
Я ж про інше
Купили 10 млрд літрів за 5,6 млрд доларів
Всередині Держави продали цих 10 млрд літрів за 14 млрд доларів....
Отримали 8 млрд доларів прибутку в Бюджет
Питання на засипку
Добре, Ви перевели все на електроенергію , баланс торгівлі покращився на 5,6 млрд доларів... Бюджет втратив 14 млрд доларів..
Звідки 8 млрд доларів які втратив бюджет -візьмете?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139982Повідомлення 08 вер 2025, 00:12 
Не в мережі

budivelnik писав(ла):
Leon29 писав(ла):

А при чому тут баланс торгівлі?
Якщо я приведу продаж продукції с/г - то цей баланс буде на нашу користь
Чи металургії чи послуг програмування.....
Я ж про інше
Купили 10 млрд літрів за 5,6 млрд доларів
Всередині Держави продали цих 10 млрд літрів за 14 млрд доларів....
Отримали 8 млрд доларів прибутку в Бюджет
Питання на засипку
Добре, Ви перевели все на електроенергію , баланс торгівлі покращився на 5,6 млрд доларів... Бюджет втратив 14 млрд доларів..
Звідки 8 млрд доларів які втратив бюджет -візьмете?

Сперечатися з будівельником про макроекономіку тут я пас :ja: "здесь наши полномочия всё".

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139983Повідомлення 08 вер 2025, 08:11 
Не в мережі

Дякував (ла) 1164 Подякували 1162
Leon29 писав(ла):
Сперечатися з будівельником про макроекономіку тут я пас :ja: "здесь наши полномочия всё".

Напрасно Вы так...
Уровень интеллекта,знание и умение анализировать не всегда связаны с профессией или положением...
Лично у меня вышеприведенные цифры и аналитика не вызывают особого конфликта...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139984Повідомлення 08 вер 2025, 08:58 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6943 Подякували 2575
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Дивно, що ви цього не розумієте. Для держави надважливо мати баланс фінансів в міжнародних відносинах. Чим більше грошей ми (неважливо хто - ви чи казначейство) віддали за закордон тим більше ми повинні отримати грошей назад. А з експортом в нас зараз трохи туго.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139986Повідомлення 08 вер 2025, 11:02 
Не в мережі

Дякував (ла) 1164 Подякували 1162
Stalker_W писав(ла):
Дивно, що ви цього не розумієте

Хто, я ?!
Если я, то я как раз чудово розумию, шо многое из того, что ранее считалось закономерным и научно/экономически/и тд обоснованным, не работает в сегодняшних реалиях. Всё стало с ног на голову и нормального, адекватного объяснения этому я лично не вижу. Мировой хаос...законы не работают, правила и принципы переписываются/подменяются...
Если кто-то может с уверенностью сказать сейчас, что вот так и так правильно, а вот так - нет, то "плюньте ему в лицо"
(литературное).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139996Повідомлення 09 вер 2025, 21:04 
Не в мережі

Stalker_W писав(ла):
Дивно, що ви цього не розумієте. Для держави надважливо мати баланс фінансів в міжнародних відносинах. Чим більше грошей ми (неважливо хто - ви чи казначейство) віддали за закордон тим більше ми повинні отримати грошей назад. А з експортом в нас зараз трохи туго.
Дивно що Ви не розумієте...
Немає чарівної палички типу ЕКСПОРТ наше ВСЬО....
Економіка має балансир попиту і пропозиції під назвою ЦІНА-це ази і основи ринкової економіки.
Тому
Для України курс який встановлений НБУ є ОДНАКОВО вигідний як для продажу так і для купівлі...
Продаж за кордон - дає можливість БІЛЬШЕ отримати валюти....
Але нафіга Вам буде потрібна та валюта , якщо електромобілі Ви купуєте ЗА ВАЛЮТУ.
І при виникненні дірки у 8 млрд доларів в Бюджеті... - курс виросте автоматично ( без привязки до того що ви зекономили на закупівлі) десь відсотків на 30....
То проти чого Ви збираєтесь боротись ?
Ви заробляєте в гривні
Було
електромобіль по 20000 + мито 30%=26000 * курс 40(округлюю)=1 млн грн
стане
електромобіль 20000 + 0 мита =20 000 * курс 52 =1 млн грн

Це хоч зрозуміло?
В економіці неможна натягнути ковдру на себе і при цьому одночасно не зтягнути її звідкись.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139997Повідомлення 10 вер 2025, 16:31 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6943 Подякували 2575
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Так, а звідкіля виникне "дірка" в 8 млрд доларів?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140000Повідомлення 10 вер 2025, 22:09 
Не в мережі

Stalker_W писав(ла):
Так, а звідкіля виникне "дірка" в 8 млрд доларів?
1 Україна для ДВС купує за 5,6млрд доларів бензин/дизель
2 Україна куплене обкладає акцизом і продає власникам авто з ДВС те що купила за 5,6млрд доларів - за 14,1 млрд доларів.
3 Різницю в розмірі 14,1-5,6=8,6млрд доларів - направляє в Бюджет ( хай не всі, хай там ще 0,6 млрд зарплати продавців на бензоколонках)

Тепер уявіть собі що всі хто їздив на ДВС - пересіли на електро...
Україна перестає як купувати за 5 млрд так і продавати за 14 млрд.
От і виходить -в Бюджеті Держави дірка в 320 млрд грн...
Її звичайно перекриють ..але Держава своїх грошей не має , тому втрати перекриє за рахунок інших джерел... як то
а - податки на доходи
б - акциз на підакцизні
в - податки на надра
г - ПДВ...

І у всіх цих варіантах кінцевим платником будемо МИ.
Щоб Ви могли зрозуміти
Акциз+ПДВ у паливі становить більше 50% вартості палива...
А в електроенергії цього зробити неможливо... бо як оподаткувати приватну СЕС
Або як визначити яку частку електроенергії по домашньому тарифу пішло на зарядку електромобіля...

Частково це можна вирішити шляхом повернення податку на дороги... але як його розраховувати? робити якісь електронні приблуди які будуть в режимі реального часу показувати пробіг авто і за кожен пройдений кілометр власнику авто буде нараховуватись по сьогоднішньому тарифу в викопному паливі (десь 2 грн/км)?
Але ж Ви розумієте складність цього процесу...

ПС
а 320 млрд грн це сума якої ЗАРАЗ не вистарчає щоб звести 2025 рік .
Тобто відмовлятись ЩОРОКУ від такої суми у нас немає можливостей.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 89 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 22

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group