Поточний час: 13 квіт 2026, 15:35

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 5 ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Вкрадені акаунти зарядки
#140776Повідомлення 08 квіт 2026, 16:46 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 7010 Подякували 2607
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
З'ясувалось, що Tesla ніяк не зашифрувала потік даних від головного комп'ютера машини до зарядного порту. І шахраї-умільці ставлять в розрив CAN-шини девайс, який підміняє VIN-номер машини на VIN жертви. Таким чином можна заряджатися за рахунок інших.
Багато таких машин з шахрайським девайсом їздять по Каліфорнії. Зараз почали таким промишляти і в Європі.
Одна с жертв, Dan Ru, пише: Хтось може пояснити, як так можливо, що на моєму акаунті показують зарядну сесію там, де її немає, а на іншому кінці світу? Оригінал повідомлення:

Завантажується з Facebook. Очікуйте...
.............
............
...........
..........
.........
........
.......
......
......
.....
....
...
..
.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Вкрадені акаунти зарядки
#140778Повідомлення 08 квіт 2026, 21:19 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 45 Подякували 64
Мій електротранспорт: електровелосипед
Хочу електротранспорт: доробити велосипед
Сподіваюсь пофіксять. Але яким чином? Що потрібно змінити?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140780Повідомлення 10 квіт 2026, 07:54 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 7010 Подякували 2607
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Проблема тягнеться вже пару років мінімум. Тесла, більш за все, не змогла це профіксіть в самій машині і намагалась профіксіть організаційно.
Вони почали відмовляти в зарядки, якщо машина не відповідає через інтернет, що вона дійсно стартує зарядку. Но, не всі ж машини їздять з інтернетом. Тому обмеження було майже формальним.
Аферисти догадались зробити ще хитріше. Вони підсовують в сторону зарядки VIN, який на один біт не збігається з VIN жертви, і цей новий номер не належить ні одній машині. Система зі сторони зарядки автоматично виправляє номер на правильний жертви, і вимикає систему блокування. Справедливо вважаючи, що якщо машині так погнано, що вона навіть передати свій VIN нормально не може, то що ж з неї ще відповідь через інтернет чекати - нехай заряджається, бедолага.

Ось це один допис жертви. Він знаходився в Лас-Вегасі, а шахраї заряджалися в Каліфорнії і Угорщині.
Rob Nelson пише (переклад)
Нещодавно я прочитав кілька постів про людей, які використовують безкоштовну зарядку SC01 у місцях, де вони ще не були.
Ну, це просто зі мною трапилось. Моя 2012 S85 Tesla припаркована в моєму гаражі в Лас-Вегасі (і я зараз у Німеччині). Я щойно отримав повідомлення від Тесли з проханням оцінити мій досвід суперзарядки за те, як мені сподобалася суперзарядка в Ріпоні, Каліфорнія. Я ніколи не був у Ріпоні, штат Калифорния. Мені довелося подивитися, щоб побачити, що це між Модесто і Стоктоном. Ще хтось там вставив 42кВт за 47 хвилин.
Я припускаю, що хтось побудував пристрій, який підробляє низький VIN-номер моделі S і передає його на "насос". Нещодавно я бачив кілька постів про пристрій, який відновлює зарядку для транспортних засобів з приважливими назвами. Цей пристрій просто підробляє чи клонує іншу інформацію про автомобілі?
Чи варто повідомити про досвід зарядки Tesla? Не те щоб після цього вони щось можуть зробити.
Edit : Це сталося сьогодні знову тільки з країни Угорщини. Я спитав ШІ в чаті Tesla, і він запропонував мені повідомити про це клієнтському сервісу та дав мені Я подзвонив та поговорив з людиною, яка побачила звіт і сказав, що у них досить підвищений VIN-профінг. Він сказав, що вони НЕ будуть вимкнути мою зарядку.
Він сказав, що вони повідомлять про це інженерній інженерній справі, і вони, ймовірно, надішлють електронну Я очікую щось на кшталт порівняння GPS розташування автомобіля з розташуванням суперза Або заборона заряджання з інших континентів...

Завантажується з Facebook. Очікуйте...
.............
............
...........
..........
.........
........
.......
......
......
.....
....
...
..
.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140781Повідомлення 10 квіт 2026, 10:13 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 405 Подякували 490
Мій електротранспорт: ЗАЗ-968А, SUZUKI Carry.
:lol: ....наши люди....ФОНАТЫ ШАРЫ

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140782Повідомлення 10 квіт 2026, 10:17 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 115 Подякували 702
Мій електротранспорт: ЗАЗ 965e, Peugeot Partner (продан), Renault Zoe, Renault Fluence, Tesla Model 3
Ця історія тягнеться вже дуже багато років, сам знаю хто робить ці плати для безкоштовного СЧ, і знаю багатьох хто з ними їздить. Більшість українців хто зараз їздить в Європу таким користуються, бо плата коштує +- 500 дол і за 2 поїздки окупається. Питання в тому як швидко тесла закриє ці дірки, бо походу довгий час їм було байдуже на це. Вектори атаки які були описані вище вже закриті, але все ще лишаються інші)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 5 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 10

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення