Поточний час: 13 лют 2026, 10:24

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 66 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5  Наступ.
Автор Повідомлення
#136130Повідомлення 31 бер 2024, 14:41 
Не в мережі

Дякував (ла) 5 Подякували 0
Еще такой есть:
Колеса 26"
Рама на рост 160-185

Додаткові файли:
Untitled-4.jpg
Untitled-4.jpg [ 292.98 КБ | Переглядів: 6246 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136131Повідомлення 31 бер 2024, 16:20 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 92 Подякували 262
Мій електротранспорт: Самодельный электромот "Багира"
Такое УГ раньше на сдачу в Ашане давали.
1500вт мотор его в дулю скрутит со временем.
На 1500 Вт мотор нужно ставить соответствующий контроллер,а под него и аккумулятор, желательно не менее 20Ач- куда его лепить собираетесь???

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136133Повідомлення 31 бер 2024, 17:24 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 129 Подякували 393
Мій електротранспорт: Восемь электробайков
Хочу електротранспорт: Tesla Y, BMWi2, спорткар на основе Smart купе.
Traveller писав(ла):
lu4 писав(ла):
Води багато а толку "0"

- скорость 30 / 50 (максимум/крейсер)
- 60 км до зарядки максимум
- в одну сторону подъем 3 км потом спуск 22 км есть небольшая гора. Назад - наоборот. + небольшой крутой подъем. В идеале асфальт, но 7-8 км может быть грунт.
- Скорее всего переделаю обычный двухподвес: в городской квартире не поставишь что-либо серьезное.
Для удобства поставлю мопедовскую сидушку. Какой там груз - только я, 75-80 кг.
- двухподвес, прямой привод (не хочу пластиковый редуктор, к планетарке шестерен не сделаешь, они коррегированные)
- 30-40 тыс. грн. можно больше.

1. Для руху з швидкістю 50км/Г потрібно мотор 750-1000Вт.
2. 60 км при 40 км/Г десь потрібно близько 1000Втг АКБ(від 20Аг 48В).
3. Двухпідвіс де нормально можна у трикутнику розмістити АКБ 1000+Втг - знайти важко( і жоден з тих що ви приводили пізніше не підходить).
4. Встановлення мотосидіння зразу ж нивелює можливість педалювання і велосипедну базу - може розглянете щось з електромоторолерів- електромопедів.
5. Що стосується прамий чи редукторний - це справа більше смаку
6. Тепер рахуємо АКБ готовий 400-500$, мотор прямий 200+, керування 50-100, донор біля 200-800$ тобто ваш проект 1000-1700$ 40-60тис грн, якщо готові збирати власними силами і повезе з донором то можливо у 25-30можна вкластися - важко знайти якісний двохпідвісний байк донор з вільним трикутником за 200-300$
ПС варіант з просторовою базою на нормальних комплектуючих починається з 70-80тис. грн.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136134Повідомлення 31 бер 2024, 20:19 
Не в мережі

Мне не каждый день ездить надо.
Я не собираюсь летать 40-50 км/ч - по тротуарам и дороги с выбоинами. Но резерв по мощности и скорости надо. особенно учитывая "китайские ватты" - реальная мощность мотор-колеса явно не 1.5 кВт а поменьше.
Кто-нибудь проверял на практике емкость последовательно включенных акков?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136135Повідомлення 31 бер 2024, 20:51 
Не в мережі

Дякував (ла) 298 Подякували 1094
Мій електротранспорт: >
Traveller писав(ла):
...Кто-нибудь проверял на практике емкость последовательно включенных акков?
Ви такими питаннями показуєте наскіьки ви далекі від електрики.....
Емність дорівнює самій малій ємності з усіх послідовних акків, це навіть перевіряти не треба, це аксіома.

Що стосується донорів, мотлох, роздовбе задню втулку або вуха кріплення тяжким мотором (торсіонно). В мене перший донор був схожий. Як що вже з такого мотлоха обирати, то шукати щоб втулка задньої підвіски була широка і товста, і без натяку на люфт. Після десь трьох місяців після електрифікації настав повний капут башингам передньої вилки і вухам кріплення втулки задньої підвіски (і це 35 км/г була максімалка). Простіше виявилось поміняти весь байк. А згодом брендова вилка виявилась напрочуд живучою, навіть з мотором в колесі і іноді додатковою батареєю на рулі, досі в дивані лежить без діла запасна, бо я не ждав що вона так довго то все витримає.

Останній байк в мене хардтейл, не жалію що не підвіс, тому що як що раму жорстким багажем не обтяжувати (а достатньо на приклад рюкзака), то вага задньої частини рами не дуже то й добавляє непідресореної масси до моторколеса (особливо коли це тяжкий директдрайв). Підресорений штирь під сідлом(правильна трапеція а не непрацюючий телескоп) вирішив проблему довблячки в дупу і спину(тоб то дупа і сідло не входять до непідресореної масси). А задній багажник на невеликий вантаж всеж таки є, але він теж не входить до непідресоренної масси бо консольний з "амортизацією", прикручений до вильотів на двох кусках склопластикової арматури яка дуже гарно пружинить. До речі неодноразово возив пасажирів, саджаю його в седло, а сам на педальках стою, тільки як що пасажир важкий то непосилені спиці трохи розтягуються.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136136Повідомлення 31 бер 2024, 23:10 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 16 Подякували 100
Мій електротранспорт: Електромопед Альфа
Traveller писав(ла):
Мне не каждый день ездить надо.
Я не собираюсь летать 40-50 км/ч - по тротуарам и дороги с выбоинами. Но резерв по мощности и скорости надо. особенно учитывая "китайские ватты" - реальная мощность мотор-колеса явно не 1.5 кВт а поменьше.
Кто-нибудь проверял на практике емкость последовательно включенных акков?

Traveller, при всій по вазі, моя вам порада, купіть готовий електровелосипед або замовте у форумчан чи по місцю проживання у знаючих людей, можливо хтось зголоситься і збере вам електровелосипед під ваші потреби, тим самим збережете собі багато нервів! Навіть маючи на руках комплектуючі - це лише початок...)
Бо зараз ця дискусія, це просто переливання з пустого в порожнє!

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136139Повідомлення 31 бер 2024, 23:38 
Творець електромобіля
Не в мережі

Ми вам тут одне говоримо/радимо, а ви багато в чому сумніваєтеся і стоїте но своєму...))
Купіть ось такий агрегат - https://voltabikes.ua/elektrotransport/ ... -gruzovye/, можливо навіть хтось на олх продає б/в...
В мене в свій час були такі два на 450 Вт 60В на свинцевих акумуляторах, один з велосипедним сидінням і розкладним багажником, а інший із мопедним сидіння, важили понад 60 кг. Якщо на такий встановити літій і перевести на на 72В, то під 55 км/год поїде і рама стальна, де можна встановити багато літія). А якщо допомагати педалями, то при навантаженні у 130 кг, витягував на досить круті гірки, де був не тільки асвальт.

Додаткові файли:
Коментарій до файлу: Модель: Benlin XCG 450W 60V
temp0.jpg
temp0.jpg [ 232.63 КБ | Переглядів: 6208 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136140Повідомлення 01 квіт 2024, 00:17 
Творець електромобіля
Не в мережі

Traveller, таке нескромне запитання, який бюджет ви готові витратити? Бо як не крутити, все впирається в кошти і вже від них потрібно відштовхуватися? Навіть, якщо мати поняття і самому це все робити, то ціна думаю буде від 1000-2000$+. І вело комплектуючі не дешеві в порівнянні з тими ж мопедами чи скутерами. До прикладу, гідравлічна гальмівна система на вело буде в декілька разів дорожче(, а ніж на той же мопед... Можливо все таки ще розглянете варіант- електроскутер...?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136141Повідомлення 01 квіт 2024, 12:00 
Не в мережі

-=TRO=- писав(ла):
Ви такими питаннями показуєте наскіьки ви далекі від електрики.....

Эта область весьма обширна. Я занимаюсь с напругой 220/380 В и автоэлектрикой (+ зарядные акков). Там нет последовательных батарей.

Наверное, стоит рассмотреть хардтейл: от двухповесных уродцев (с инженерной точки зрения) меня тошнит.

У меня есть кому помочь собрать комплектовку в одно целое. Думаю уложится в 1000-1200 $. Готовых с нужными мне х-ками я не нашел. И цены там неадекватные.

Скутер точно не надо, о чем я писал выше: мне его в квартире хранить. В лифте возить, и в авто (благо, кузов универсал).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136142Повідомлення 01 квіт 2024, 12:53 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 9 Подякували 34
Traveller писав(ла):
мне его в квартире хранить. В лифте возить, и в авто (благо, кузов универсал).

Ось що вам треба під ваші задачі
Двигун
https://ekohid.com.ua/komplektuyuchi/mx ... rsua/xf15c

Контролер з підключенням до дисплею
https://ekohid.com.ua/komplektuyuchi/ku ... kt36-48srm

Дисплей любий на смак який є в цьому посиланні
https://ekohid.com.ua/komplektuyuchi/displayua?start=0

Ручка газу
https://ekohid.com.ua/komplektuyuchi/zasoby-ker/gachok

Датчик пас за бажанням
https://ekohid.com.ua/komplektuyuchi/zasoby-ker/pas1

Підсилювач дропаутів
https://ekohid.com.ua/komplektuyuchi/za ... el-dropaut

Велосипед хардтейл щоб акумулятор вліз в простір рами та готовий акумулятор 48 вольт 15-20 ампер годин. Без знань збірки акумуляторів, для чого BMS плата самому збирати акумулятор не варто, квартира дорожче вартує.

П\С З цим обладнанням велосипед ще лишиться підйомної ваги можна хоч в ліфт хоч в машину запхати. На 1.5 кіловати не варто брати, тому що прямопривідний двигун не має накату з розрядженою батареєю його тяжко крутити, також треба до нього акумулятор відповідної струмовуддачі щоб 2 кіловата віддати міг і не згорів від перегріву, а відповідно й вага буде більшою та не підйомною...

П\ПС Добре треба вивчити інструкцію до дисплею, бо багато параметрів треба в ручну заповнювати щоб запрацювало...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136145Повідомлення 01 квіт 2024, 19:12 
Творець електромобіля
Не в мережі

Готовий електровелосипед з гарантією, де опціонально можна вибрати напругу та ємність акумулятора: https://ebike.in.ua/ua/product/elektrov ... -500w-lcd/
P.S. Колись купляв у цьому магазині акумулятор, все ок.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136151Повідомлення 02 квіт 2024, 03:47 
Не в мережі

Zevs0812, судячи з всього там редукторний, а у старттопіка на на них стійка алергія.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136159Повідомлення 02 квіт 2024, 09:39 
Творець електромобіля
Не в мережі

-=TRO=- писав(ла):
Zevs0812, судячи з всього там редукторний, а у старттопіка на на них стійка алергія.

Так, редукторний. Але на мою думку, редукторне МК для електровелосипеда - хороший варіант. Редукторне МК набагато легше від прямопривідного, має хороший крутний момент і велосипед не такий важкий, а шестерні через деякий час можна і замінити.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136163Повідомлення 02 квіт 2024, 11:38 
Не в мережі

Zevs0812, так, в продавця є в продажу шестерні, в такому разі я б на місці старттопіка брав би редукторник і зразу пару комплектів шестерінок. Бо тяжкий мотор в колесі то трохи некомфортно і підвищені вимоги до спиць та ободу.

На мене єдиний мінус редукторника, так то відсутність рекупераційного гальмування, не в сенсі заряду батареї, а в сенсі економії на гальмівних колодках, бо більшість швидкостного гальмування буде двигуном. Коли повністью перейшов на редукторники, просто купив у китайців п'ять комплектів колодок на гідравліку (гідравліку теж в них брав). Комплекта передніх колодок мені вистачло десь на сезон.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#136165Повідомлення 02 квіт 2024, 12:58 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 9 Подякували 34
тут навіть є комплектом, тільки опцію вибрати "екран LCD" https://ebike.in.ua/ua/product/elektron ... d-kassetu/

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 66 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 138

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group