Поточний час: 01 вер 2025, 07:36

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 10 ] 
Автор Повідомлення
#91518Повідомлення 01 жовт 2019, 10:00 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 16 Подякували 100
Мій електротранспорт: Електромопед Альфа
Перед історія. Замовив в 2018 на Eveli, МК - GT3000 72В 3000Вт зі шприхуванням в мото обід 17". З часом на один оборот колеса, появився звук якогось клацання (тріскоту). Думав, що в середині МК щось треться або підшимники. Але перевіривши шприхи, виявилося, що одні шприхи ослаблені, а деякі просто бовтаються. Підтягування допомагало на день, два. Стабільно 2-6 шприх розкручувалися.
Нещодавно декілька шприх, просто обірвало, спочатку одна під час підтягування, а згодом перевірив, ще чотири обірвалося біля МК.
Шприхи чорного кольору, 10G 3.0, но на вигляд не викликають довіри. На електровелосипеді Бенлін, і на попередньому МК 1000 Вт від Вольти, що спиці були товстіші, що обід стальний, тримають мертво! А на цьому МК рідко їздив і то шприхи, одні відкрутилися, а інші полопали(((

Тепер хочу замінити обід на нормальний, а не алюмінієвий і перешприхувати, також нормальними шприхами!

Запитання, хто юзає дане МК - Evel GT3000 в мото ободі 17", поділіться будь ласка інформацією, які краще шприхи замовити, а також їхня довжина? На скільки товстіші шприхи можна поставити не розсвердлюючи отвори в МК?
Я наміряв 108 мм, 110 мм.
На алі знайшов такі - 10G 3.12: https://ru.aliexpress.com/item/32682585 ... b201603_52

Можливо хтось має лишню партію шприх для даного МК і мото обода 17"? Я готовий придбати!

Додаткові файли:
IMG_20190928_125219.jpg
IMG_20190928_125219.jpg [ 265.3 КБ | Переглядів: 7110 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91562Повідомлення 01 жовт 2019, 22:13 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 435 Подякували 619
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
На 3кВт краще поставити товстіші міліметра 4. Навіть якщо доведеться +0,5мм розсверлити отвори то це буде надійніше. Пошукайте спиці до мотоциклів. Ось мій випадок viewtopic.php?f=48&t=2222&start=90#p69685

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91563Повідомлення 01 жовт 2019, 22:17 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 129 Подякували 393
Мій електротранспорт: Восемь электробайков
Хочу електротранспорт: Tesla Y, BMWi2, спорткар на основе Smart купе.
Для более менее точного определения длины спиц в гугле забиваем “ калькулятор спиц" и подставояем Ваши значения (изменения внутреннего диаметра обода на 2-4 мм требует уже других спиц).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91569Повідомлення 02 жовт 2019, 08:48 
Творець електромобіля
Не в мережі

Leon29 писав(ла):
На 3кВт краще поставити товстіші міліметра 4. Навіть якщо доведеться +0,5мм розсверлити отвори то це буде надійніше. Пошукайте спиці до мотоциклів. Ось мій випадок viewtopic.php?f=48&t=2222&start=90#p69685

Я розглядав версію на шприхи від МТ, але вони 120мм, а мої на 110мм.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91579Повідомлення 02 жовт 2019, 11:58 
Не в мережі

Наприклад Урал 120мм пряма, якщо зігнути буде приблизно 110мм. Після закручування різьбу якщо буде виступати сточити. В основному продавці вказують марку техніки а не розмір спиць тому потрібно шукати.
Або на замовлення наприклад https://www.olx.ua/obyavlenie/moto-spit ... eeaa424c41
http://automotolom.com.ua/product/moto- ... zmera/4327

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91584Повідомлення 02 жовт 2019, 13:10 
Творець електромобіля
Не в мережі

Leon29 писав(ла):
Наприклад Урал 120мм пряма, якщо зігнути буде приблизно 110мм. Після закручування різьбу якщо буде виступати сточити. В основному продавці вказують марку техніки а не розмір спиць тому потрібно шукати.
Або на замовлення наприклад https://www.olx.ua/obyavlenie/moto-spit ... eeaa424c41
http://automotolom.com.ua/product/moto- ... zmera/4327

Leon29, дякую за лінки. В деяких інтернет-магазинах, вказується і довжина спиць...Я уже розмовляв з Атіллою, щодо виготовлення спиць на замовлення. Ціна 40 шт: 3,5/110мм =565 грн, 4,0/110мм=625. Термін виконання 2-3 тижня.

Наприклад, усилені шпиці для дельти/альфи 4,0 36шт 75-100 грн, правда довжина 160мм. Але обрізати, потім нарізати різьбу(((
600 грн за шприхи :(

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91585Повідомлення 02 жовт 2019, 13:55 
Не в мережі

Дякував (ла) 2 Подякували 77
Мій електротранспорт: Есть :)
Цитата:
нарізати різьбу

накатывать. принципиальное отличие.

п.с. в свое время на таобао комплект (45 штук) из 304 нержавейки диаметром 4мм и длинной 95мм с латунно-хромированными ниппелями обошелся в 49.15$ (изготовление 4 дня) + ~10$ доставка (10 дней). это с фабрики, без желающих дополнительно нажиться.
хромированная черня оттуда выходила гдето в 2.2 раза дешевле. так что, то что вы озвучили выше - вполне нормально, и по стоимости и по срокам.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91589Повідомлення 02 жовт 2019, 16:32 
Не в мережі

Zevs0812 писав(ла):
Наприклад, усилені шпиці для дельти/альфи 4,0 36шт 75-100 грн, правда довжина 160мм. Але обрізати, потім нарізати різьбу(((

На спицях різьба катана, якщо нарізати, то буде меншого діаметру, потрібно головки інші підбирати. Можна поставити 3,2мм і розпорки https://www.moto-world.com.ua/rasporka- ... r-k-t-5sht
Можна переробити мотоциклетні або різьбу, або шляпку. Думаю не поганим варіантом було б на крайняк купити прямі 120мм і їх зігнути.
Збирайте різні варіанти, а там щось вийде. Я тоже довго мізкував, а вирішилось швидко дешево просто і надійно. Свої лише раз попідтягував і всі цілі. Просів скоріше обод ніж спиці витягнулись. Вожу вантаж 60кг на багажнику без амортизації.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91591Повідомлення 02 жовт 2019, 17:37 
Творець електромобіля
Не в мережі

Leon29 писав(ла):
Zevs0812 писав(ла):

На спицях різьба катана, якщо нарізати, то буде меншого діаметру, потрібно головки інші підбирати. Можна поставити 3,2мм і розпорки https://www.moto-world.com.ua/rasporka- ... r-k-t-5sht
Можна переробити мотоциклетні або різьбу, або шляпку. Думаю не поганим варіантом було б на крайняк купити прямі 120мм і їх зігнути.
Збирайте різні варіанти, а там щось вийде. Я тоже довго мізкував, а вирішилось швидко дешево просто і надійно. Свої лише раз попідтягував і всі цілі. Просів скоріше обод ніж спиці витягнулись. Вожу вантаж 60кг на багажнику без амортизації.

Я одного не розумію, навіщо спицювати такими поганими спицями, такий важкий мотор. Різьба на них ніяка, тому і не дивно, що вони не тримають + тонкі :doh: Чи то лише у мене така фігня.
На бенліні відсутні амортизатори, радіальна спицовка, але за 6 років, там спиці стоять мертво! Нещодавно перевіряв, бо думаю на альфі біда, перевірю на бенліні, а там все гуд! Товщина там 3.05. Електровелосипед їздить і по бездоріжжю, і практично постійно з пасажиром 50-80 кг, але такої фігні зі спицями нема!

Також думаю чи не замінити за одно - обід, теперішній алюмінієвий на сталевий дельтовський.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#91608Повідомлення 02 жовт 2019, 22:56 
Не в мережі

Якість металу грає велику роль, а також правильна натяжка. Коли натяжка не рівномірна да ще й обід кривий то тоді велике навантаження на якусь одну спицю і вона лопне. Бокові навантаження також грають велику роль. А далі цепна реакція. Я замінив бо лопнула одна і не можна було купити. Оригінал продавли лише комплект і більше як в двічі дорожче ніж мотоциклетні. То і вирішив якщо робити то раз і на завжди.
Думаю що моя лопнула через перетяжку. З вантажем деякі цокотіли, я їх трохи підтягнув, перестали. Через рік знов почали, я знов підтягнув всі, от одна і не витримала.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 10 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 116

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення