Поточний час: 18 черв 2025, 08:04

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 2 ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Велотрайк з електроприводом
#20942Повідомлення 25 квіт 2016, 23:06 
Не в мережі

Дякував (ла) 0 Подякували 0
Доброго дня шановні умільці!
Вже місяць як я захопився ідеєю електротранспорту, і в мене виникло бажання створити щось своє. Спочатку задумувався над створенням двомісного електрокара, але на це потрібні значні кошти, знання і матеріали, тому вирішив почати з чогось простішого!
Думки зійшлися на триколісному велотрайку з механічним приводом від ніг і допоміжним електричним для набору більшої швидкості(50-70км/год).

Тепер по суті:
Бажані технічні характеристики:
Загальна максимальна маса <40-50кг
Маса без електроприводу і батерей ~10-16кг
Потужність двигуна в межах 1кВт
Бажаний ККД електромотора >90%
Крейсерна швидкість 40-50 км/год
Максимальна швидкість 50-70 км/год
Дальність ходу на одній батереї без педаль при швидкості 30-40 км/год - 25-35 км
Бажаний ККД електромотора >90%

Хочу акцентувати увагу на тому, що електромотор я хочу використовувати більше для підтримування високої швидкості й розгону, аніж для старту з нуля (проте на рахунок старту передбачити також). Принцип побудови трансмісії хочу зробити так як на цьому відео: https://www.youtube.com/watch?v=Efr0LWInEEg
Мотор-колесо я розглядати не хочу в принципі!

В задньому колесі планую поставити планетарну 8-швидкісну втулку від Shimano. На педалі дві зірки (діаметрами ~12см і ~20см). Для того щоб мотор працював і на розгін і на підтримку високої швидкості розглядаю варіант щоб на вісь мотора також поставити дві зірки малого і середнього розміру! Весь привід буде через ланцюг. Тормозна симтема: дискові гідравлічні або на тросиках гальма.

Так як з електротранспортом справи, поки що, не мав - то задаю всім умільцям наступні питання:

1) Який двигун краще брати АС(асинхронний) чи DC(який саме)? (Оцінювати за параметрами ККД, ціна, маса, додаткова електроніка)

2) Який контролер вибрати в залежності від двигуна? (Оцінювати за параметрами ККД, ціна, маса)

3) Які батереї кращі для цього транспортного засобу (Li-ion чи будь які інші літієві), враховуючи його конструкцію то температура експлуатації >0. (Оцінювати за параметрами ККД, ціна, маса, надійність, безпека)

4) Для наведених вище технічних параметрів якою повинна бути потужність батареї?

5) Напруга живлення 48/60/80 В?

Ну і звісно як вам така ідея і що ви про неї думаєте, ваші пропозиції і поради!

Додаткові файли:
windcheetah.jpg
windcheetah.jpg [ 43.29 КБ | Переглядів: 2026 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Велотрайк з електроприводом
#20945Повідомлення 26 квіт 2016, 07:24 
Творець електромобіля, засновник клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 872 Подякували 1389
Мій електротранспорт: "Электра 2"
Хочу електротранспорт: "Электра 3" вдвое легче, но с втрое бОльшим солнцеобеспечением
Желая удачи, оччень рекоммендую Вам, для начала, найти, купить, скачать Книгу А.Пополова "Исповедь Солнцегонщика". Этого "Кулибина": Велоконструктора, Строителя, Гонщика -участника многих Мировых гонок прошлых десятилетий, никогда не занимавшего призовых мест, ............- зрители на стадионах Японии и Австралии, приветствовали АВАЦИЯМИ СТОЯ !.
Документальное издание, с множеством ТТХ и сравнительными данными.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 2 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 50

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення