Поточний час: 31 січ 2026, 13:54

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 53 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Зелёные тарифы
#139417Повідомлення 01 трав 2025, 16:04 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 302 Подякували 108
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
Коли немає споживання то навіть в дні без сонця напруга зростає до 250вт і навпаки якщо РЕС ,обл енерго вимикають електрику (планові ремонтні роботи на вул. декоративій )то після включення напруга довго неможе піднятись навіть до 220 і це притому що сонечко світить дуже гарно.Вул. декоративна це 3 будинки і перевіряти що там робиться ніхто незахоче тому що знаходиться вона далеко і норм. дороги туди немає а ремонт там вже в цьому році близько 10 разів з ранку і до темна.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139418Повідомлення 01 трав 2025, 17:57 
Не в мережі

Дякував (ла) 1199 Подякували 1184
Stalker_W писав(ла):
    Сенсу нема.
  • Сонячна генерація все більше і більше заважає мережі. Вже скоро введуть додаткові вимоги до реле напруги (коли ти не маєш право генерувати в мережу 250 вольт як робить мій сусід).
  • Є чутки, що можуть зняти "гарантованого покупця" або спеціально робити "аварії" як зараз, щоб ви занадто не генерували вдень.
  • Реальна ціна електроенергії вдень падає з 10грн до 3грн саме через надлишок сонця. Так, держава встановили ціновий діапазон. Але чи надовго...
  • Через півроку-рік до нас дійдуть нормативи після блекауту в Європі (той що був 3-5 днів тому назад). Там в лавинообразному вимкненні велику роль зіграли сонячні інвертори.

Так задача в основном скомпенсировать своё потребление.Ну хотя б половину. А продажа излишков то вторично.
Соответственно если вместо 8-10 грн. за квтчас в среднем выйдет 3-5, то уже хорошо…

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139419Повідомлення 01 трав 2025, 17:59 
Не в мережі

Опять таки, мои вопросы заключались в основном технических и затратных нюансов, а не «надо/ненадо» :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139420Повідомлення 01 трав 2025, 18:46 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 302 Подякували 108
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
.Люди ставлять 2 панелі +акум і небігають за генератором коли немає електрики а якщо у вас велике споживання то панелі +акомулятор +генератор повна незалежність а економія теж прийде .Зелений тариф може потягнути додаткові витрати і немалі , залежність від мережі нікуди недінеться тому що воно все працює поки є напруга ,вимкнули і панелі нічого невидають .

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139421Повідомлення 01 трав 2025, 20:31 
Не в мережі

карабас. б. писав(ла):
.Люди ставлять 2 панелі +акум і небігають за генератором коли немає електрики а якщо у вас велике споживання то панелі +акомулятор +генератор повна незалежність а економія теж прийде .Зелений тариф може потягнути додаткові витрати і немалі , залежність від мережі нікуди недінеться тому що воно все працює поки є напруга ,вимкнули і панелі нічого невидають .

Генератор есть. Второй год пользуем. Так шо от отключений работа не останавливается. Но отключения ж мизер по времени (слава Богу), а основное же споживання от сетей всё таки. Именно эту затратную сторону хотим минимизировать.
Поэтому и «целимся» пока на сетевой инвертор. Ибо смысл в гибридном вроде как для наших задач не особо…
Но это мои предположения…возможно ошибочные…

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139423Повідомлення 02 трав 2025, 07:52 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 269 Подякували 183
Мій електротранспорт: Электроскутер Viper Wind 72V 3.5kW 24Ah
Хочу електротранспорт: Nissan Leaf
Мережевий інвертор у мене був на 2кВт, працював з лімітером, тобто без зеленого тарифу. Проблема що коли споживання менше 200Вт, то інвертор не міг стабільно генерувати і то розганявся, бо баче навантаження, то зупинявся, бо перебор генерації. І через ці "качелі" за добу накручував 1-1,5квт-год реверса. Тому зробив автономний інвертор на 3кВт, пік 5кВт і весь дім тижнями працює від нього незалежно від наявності мережі, а коли сонця нема і акумулятор пустий, то АВР перемикає на мережу.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139424Повідомлення 02 трав 2025, 08:17 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 157 Подякували 689
Мій електротранспорт: Ел-Пежо 205 - 30000км ........ ..... Ел-FAW 6371 - 70000км
i8086 писав(ла):
... а коли сонця нема і акумулятор пустий, то АВР перемикає на мережу.

У мене АКБ не "пустий", а на 60% заряжений лишаеться на випадок відключення...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139430Повідомлення 04 трав 2025, 18:38 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6987 Подякували 2598
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
i8086 писав(ла):
Щоб промислові СЕС не заважали роботі об'єднаної енергосистеми потрібно будувати СЕС з акумуляторами
В Європі заставили це робити. Причому навіть не акумулятори ставити напряму. Просто вимагали сказати скільки ти нагенеруєш електроенергії в наступну годину (2,3, добу). Якщо не виконав зобов'язання, то штраф.
Відповідно можна або занижувати прогноз генерації і реально не генерувати більше, або ставити накопичувальні акумулятори щоб виконувати свої обіцянки по максимуму.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 53 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 257

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group