Поточний час: 05 лип 2025, 23:47

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 53 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Зелёные тарифы
#139417Повідомлення 01 трав 2025, 16:04 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 297 Подякували 107
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
Коли немає споживання то навіть в дні без сонця напруга зростає до 250вт і навпаки якщо РЕС ,обл енерго вимикають електрику (планові ремонтні роботи на вул. декоративій )то після включення напруга довго неможе піднятись навіть до 220 і це притому що сонечко світить дуже гарно.Вул. декоративна це 3 будинки і перевіряти що там робиться ніхто незахоче тому що знаходиться вона далеко і норм. дороги туди немає а ремонт там вже в цьому році близько 10 разів з ранку і до темна.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139418Повідомлення 01 трав 2025, 17:57 
Не в мережі

Дякував (ла) 1155 Подякували 1159
Stalker_W писав(ла):
    Сенсу нема.
  • Сонячна генерація все більше і більше заважає мережі. Вже скоро введуть додаткові вимоги до реле напруги (коли ти не маєш право генерувати в мережу 250 вольт як робить мій сусід).
  • Є чутки, що можуть зняти "гарантованого покупця" або спеціально робити "аварії" як зараз, щоб ви занадто не генерували вдень.
  • Реальна ціна електроенергії вдень падає з 10грн до 3грн саме через надлишок сонця. Так, держава встановили ціновий діапазон. Але чи надовго...
  • Через півроку-рік до нас дійдуть нормативи після блекауту в Європі (той що був 3-5 днів тому назад). Там в лавинообразному вимкненні велику роль зіграли сонячні інвертори.

Так задача в основном скомпенсировать своё потребление.Ну хотя б половину. А продажа излишков то вторично.
Соответственно если вместо 8-10 грн. за квтчас в среднем выйдет 3-5, то уже хорошо…

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139419Повідомлення 01 трав 2025, 17:59 
Не в мережі

Опять таки, мои вопросы заключались в основном технических и затратных нюансов, а не «надо/ненадо» :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139420Повідомлення 01 трав 2025, 18:46 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 297 Подякували 107
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
.Люди ставлять 2 панелі +акум і небігають за генератором коли немає електрики а якщо у вас велике споживання то панелі +акомулятор +генератор повна незалежність а економія теж прийде .Зелений тариф може потягнути додаткові витрати і немалі , залежність від мережі нікуди недінеться тому що воно все працює поки є напруга ,вимкнули і панелі нічого невидають .

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139421Повідомлення 01 трав 2025, 20:31 
Не в мережі

карабас. б. писав(ла):
.Люди ставлять 2 панелі +акум і небігають за генератором коли немає електрики а якщо у вас велике споживання то панелі +акомулятор +генератор повна незалежність а економія теж прийде .Зелений тариф може потягнути додаткові витрати і немалі , залежність від мережі нікуди недінеться тому що воно все працює поки є напруга ,вимкнули і панелі нічого невидають .

Генератор есть. Второй год пользуем. Так шо от отключений работа не останавливается. Но отключения ж мизер по времени (слава Богу), а основное же споживання от сетей всё таки. Именно эту затратную сторону хотим минимизировать.
Поэтому и «целимся» пока на сетевой инвертор. Ибо смысл в гибридном вроде как для наших задач не особо…
Но это мои предположения…возможно ошибочные…

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139423Повідомлення 02 трав 2025, 07:52 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 269 Подякували 183
Мій електротранспорт: Электроскутер Viper Wind 72V 3.5kW 24Ah
Хочу електротранспорт: Nissan Leaf
Мережевий інвертор у мене був на 2кВт, працював з лімітером, тобто без зеленого тарифу. Проблема що коли споживання менше 200Вт, то інвертор не міг стабільно генерувати і то розганявся, бо баче навантаження, то зупинявся, бо перебор генерації. І через ці "качелі" за добу накручував 1-1,5квт-год реверса. Тому зробив автономний інвертор на 3кВт, пік 5кВт і весь дім тижнями працює від нього незалежно від наявності мережі, а коли сонця нема і акумулятор пустий, то АВР перемикає на мережу.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139424Повідомлення 02 трав 2025, 08:17 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 155 Подякували 683
Мій електротранспорт: Ел-Пежо 205 - 30000км ........ ..... Ел-FAW 6371 - 70000км
i8086 писав(ла):
... а коли сонця нема і акумулятор пустий, то АВР перемикає на мережу.

У мене АКБ не "пустий", а на 60% заряжений лишаеться на випадок відключення...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139430Повідомлення 04 трав 2025, 18:38 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6919 Подякували 2556
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
i8086 писав(ла):
Щоб промислові СЕС не заважали роботі об'єднаної енергосистеми потрібно будувати СЕС з акумуляторами
В Європі заставили це робити. Причому навіть не акумулятори ставити напряму. Просто вимагали сказати скільки ти нагенеруєш електроенергії в наступну годину (2,3, добу). Якщо не виконав зобов'язання, то штраф.
Відповідно можна або занижувати прогноз генерації і реально не генерувати більше, або ставити накопичувальні акумулятори щоб виконувати свої обіцянки по максимуму.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 53 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 4

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group