Поточний час: 19 лют 2026, 18:38

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 98 ]  На сторінку Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Автор Повідомлення
#140037Повідомлення 16 вер 2025, 14:54 
Власник електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 243 Подякували 187
Мій електротранспорт: EQA300, Aiways U6
Stalker_W писав(ла):
Як тільки усі пересадять на електро влада найде як обкладати акцизом електрички. Ну сумнівайтесь. Є досвід Норвегії, де вже почали "закручувати гайки" по пільгам. Чув це від посла України в Норвегії.
Приблизно 1/5 з вхідної ціни бензину/дизелю заходить у військовий бюджет агресора. І через це нам теж треба у відповідь купувати зброї не менше ніж на таку суму.

В сухому підсумку:
  • 8,6млрд доларів акцизу влада все одно забере.
  • Ми не будемо вимивати з економіки 5,6млрд доларів на бензин/дизель
  • В нас зменшать стрілянину на 1,2млрд доларів
Труси-Хрестик
1 Єлектрички Ви все одно купуєте в Китаї, який для їх виготовлення використовує енергоносії куплені в Росії...
2 Якщо Ви розумієте що ПОТРІБНО буде перекривати 8,6млрд доларів збитків Бюджету від пересаджування на електрички - то чому Ви виступаєте проти ПЕРШОГО кроку цього перекривання - а саме введення податків на придбання?

Яка різниця коли і звідки забирати гроші, якщо їх треба забрати?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140039Повідомлення 17 вер 2025, 10:34 
Не в мережі

Дякував (ла) 1201 Подякували 1185
Мне кажется,что Будівельник пытается обьяснить структуру налогов/сборов с другой стороны. А проще было бы сказать,что все вышеуказанные цифры это не что иное,как ранее существующий транспортный сбор,который (я не помню как давно) был перенесён с непосредственных отдельных платежей в структуру стоимости топлива. Это в принципе правильно - больше ездишь,больше покупаешь топлива,больше оплачивается "транспортный сбор"
Электричка же в принципе не участвует в транспортном сборе,поэтому при чрезмерном "засилии" электротранспорта придётся искать другие схемы налогообложения.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140040Повідомлення 17 вер 2025, 20:09 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 445 Подякували 633
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140044Повідомлення 19 вер 2025, 15:51 
Не в мережі

Инженер писав(ла):
Мне кажется,что Будівельник пытается обьяснить структуру налогов/сборов с другой стороны. А проще было бы сказать,что все вышеуказанные цифры это не что иное,как ранее существующий транспортный сбор,который (я не помню как давно) был перенесён с непосредственных отдельных платежей в структуру стоимости топлива. Это в принципе правильно - больше ездишь,больше покупаешь топлива,больше оплачивается "транспортный сбор"
Электричка же в принципе не участвует в транспортном сборе,поэтому при чрезмерном "засилии" электротранспорта придётся искать другие схемы налогообложения.
Мені здавалось що саме це я і пояснював...
Сама привязка мною розрахунку акцизного податку в моторному паливі до пройденого кілометру (2 грн/км) - що це як не транспортний збір?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140047Повідомлення 19 вер 2025, 19:10 
Не в мережі

Дякував (ла) 1201 Подякували 1185
Ну видимо надо было конкретнее разжевать :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140064Повідомлення 22 вер 2025, 08:38 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6990 Подякували 2598
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Я за те, щоб країна швидко пересіла на електрички і позбавилась паливної залежності.
Як тільки електричок стане більше, ніж ті нещасні 0,1% що є зараз, то вже можна буде вводити дорожній збір.

А зараз екологічний збір на бензин ДВС - то спонукання власників каптилок пересаджуватися на електромобілі! Дорожнього збору в бензині офіційно нема - то держава перенаправляє гроші з екології на дороги.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140067Повідомлення 23 вер 2025, 00:10 
Не в мережі

Stalker_W писав(ла):
..... Дорожнього збору в бензині офіційно нема - то держава перенаправляє гроші з екології на дороги.
Я Вам більше скажу
ПДВ не є податком на заробітну плату.....
Але якщо Ви працівник підприємства платника ПДВ, то все що Ви створите спочатку буде ОПОДАТКОВАНЕ ПДВ і тільки після цього підприємство отримає гроші у Фонд Оплати Праці....

Тому треба розуміти наступне
Пофіг як Держава називає те що з нас збирає....
Головне що ми не маємо права тягнути ВСЮ ковдру на себе.
ПС
від того що ми їздимо на електричках безкоштовно по дорогам -вони кращими не стають...
і чим менше податків/зборів ми заплатимо за утримання доріг-тим гішими вони будуть
ПС
так крадуть , так дороги найлегший варіант вкрасти..
Але якщо двсники платять
а ми ні
То чим ми будемо відрізнятись від тих хто краде на ремонт доріг? тільки тим що робимо це офіційно і в межах чинного законодавства?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140072Повідомлення 23 вер 2025, 18:57 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6990 Подякували 2598
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Я ж вам писав. Не хвилюйтесь ви за цей екологічний збір с бензину. Як тільки електромобілів буде хоча би якась цікава для бюджету частка, то одразу введуть податок на автомобілі на кшталт обов'язкового страхування. Це стандартний і правильний шлях, яких проходять країни-лідери електромобільної галузі.

Зараз питання в іншому - не знизити росту кількості електромобілів. Бо повторююсь ще раз: кожний придбаний літр бензину це дві кулі в нас на фронті.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 98 ]              На сторінку Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 146

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group