Поточний час: 03 жовт 2025, 07:03

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 98 ]  На сторінку Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Автор Повідомлення
#140037Повідомлення 16 вер 2025, 14:54 
Власник електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 242 Подякували 187
Мій електротранспорт: EQA300, Aiways U6
Stalker_W писав(ла):
Як тільки усі пересадять на електро влада найде як обкладати акцизом електрички. Ну сумнівайтесь. Є досвід Норвегії, де вже почали "закручувати гайки" по пільгам. Чув це від посла України в Норвегії.
Приблизно 1/5 з вхідної ціни бензину/дизелю заходить у військовий бюджет агресора. І через це нам теж треба у відповідь купувати зброї не менше ніж на таку суму.

В сухому підсумку:
  • 8,6млрд доларів акцизу влада все одно забере.
  • Ми не будемо вимивати з економіки 5,6млрд доларів на бензин/дизель
  • В нас зменшать стрілянину на 1,2млрд доларів
Труси-Хрестик
1 Єлектрички Ви все одно купуєте в Китаї, який для їх виготовлення використовує енергоносії куплені в Росії...
2 Якщо Ви розумієте що ПОТРІБНО буде перекривати 8,6млрд доларів збитків Бюджету від пересаджування на електрички - то чому Ви виступаєте проти ПЕРШОГО кроку цього перекривання - а саме введення податків на придбання?

Яка різниця коли і звідки забирати гроші, якщо їх треба забрати?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140039Повідомлення 17 вер 2025, 10:34 
Не в мережі

Дякував (ла) 1181 Подякували 1170
Мне кажется,что Будівельник пытается обьяснить структуру налогов/сборов с другой стороны. А проще было бы сказать,что все вышеуказанные цифры это не что иное,как ранее существующий транспортный сбор,который (я не помню как давно) был перенесён с непосредственных отдельных платежей в структуру стоимости топлива. Это в принципе правильно - больше ездишь,больше покупаешь топлива,больше оплачивается "транспортный сбор"
Электричка же в принципе не участвует в транспортном сборе,поэтому при чрезмерном "засилии" электротранспорта придётся искать другие схемы налогообложения.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140040Повідомлення 17 вер 2025, 20:09 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 440 Подякували 622
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140044Повідомлення 19 вер 2025, 15:51 
Не в мережі

Инженер писав(ла):
Мне кажется,что Будівельник пытается обьяснить структуру налогов/сборов с другой стороны. А проще было бы сказать,что все вышеуказанные цифры это не что иное,как ранее существующий транспортный сбор,который (я не помню как давно) был перенесён с непосредственных отдельных платежей в структуру стоимости топлива. Это в принципе правильно - больше ездишь,больше покупаешь топлива,больше оплачивается "транспортный сбор"
Электричка же в принципе не участвует в транспортном сборе,поэтому при чрезмерном "засилии" электротранспорта придётся искать другие схемы налогообложения.
Мені здавалось що саме це я і пояснював...
Сама привязка мною розрахунку акцизного податку в моторному паливі до пройденого кілометру (2 грн/км) - що це як не транспортний збір?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140047Повідомлення 19 вер 2025, 19:10 
Не в мережі

Дякував (ла) 1181 Подякували 1170
Ну видимо надо было конкретнее разжевать :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140064Повідомлення 22 вер 2025, 08:38 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6957 Подякували 2583
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Я за те, щоб країна швидко пересіла на електрички і позбавилась паливної залежності.
Як тільки електричок стане більше, ніж ті нещасні 0,1% що є зараз, то вже можна буде вводити дорожній збір.

А зараз екологічний збір на бензин ДВС - то спонукання власників каптилок пересаджуватися на електромобілі! Дорожнього збору в бензині офіційно нема - то держава перенаправляє гроші з екології на дороги.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140067Повідомлення 23 вер 2025, 00:10 
Не в мережі

Stalker_W писав(ла):
..... Дорожнього збору в бензині офіційно нема - то держава перенаправляє гроші з екології на дороги.
Я Вам більше скажу
ПДВ не є податком на заробітну плату.....
Але якщо Ви працівник підприємства платника ПДВ, то все що Ви створите спочатку буде ОПОДАТКОВАНЕ ПДВ і тільки після цього підприємство отримає гроші у Фонд Оплати Праці....

Тому треба розуміти наступне
Пофіг як Держава називає те що з нас збирає....
Головне що ми не маємо права тягнути ВСЮ ковдру на себе.
ПС
від того що ми їздимо на електричках безкоштовно по дорогам -вони кращими не стають...
і чим менше податків/зборів ми заплатимо за утримання доріг-тим гішими вони будуть
ПС
так крадуть , так дороги найлегший варіант вкрасти..
Але якщо двсники платять
а ми ні
То чим ми будемо відрізнятись від тих хто краде на ремонт доріг? тільки тим що робимо це офіційно і в межах чинного законодавства?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140072Повідомлення 23 вер 2025, 18:57 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6957 Подякували 2583
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Я ж вам писав. Не хвилюйтесь ви за цей екологічний збір с бензину. Як тільки електромобілів буде хоча би якась цікава для бюджету частка, то одразу введуть податок на автомобілі на кшталт обов'язкового страхування. Це стандартний і правильний шлях, яких проходять країни-лідери електромобільної галузі.

Зараз питання в іншому - не знизити росту кількості електромобілів. Бо повторююсь ще раз: кожний придбаний літр бензину це дві кулі в нас на фронті.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 98 ]              На сторінку Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 11

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group