Поточний час: 21 черв 2026, 08:59

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 5 ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Продається Citroen Saxo Electric
#17420Повідомлення 28 січ 2016, 09:35 
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 18
paskalex писав(ла):
Stalker_W писав(ла):

Оффтоп
Тема переросла в нечто большее, чем просто покупка конкретной машины
Так.
Я маю шо сказати:
По-перше, я прошу вибачення у членів клубу за ту $100, яку попросив.
Повірте мені, я не розбагатію від неї, й серйозних планів отримати її не мав.
Вона там мною зазначена лише для експерименту - як би хто з Вас, дійсно зацікавлених придбанням, звернувся до мене - я б надав би контакти за безкоштовно. На жаль, ніхто прямо з таким питанням або в приват до мене не звернувся - про що я, в принципі, й здогадувався.

По-друге, як би хто й заплатив, то, як каже Михалыч, я у такому разі
Михалыч писав(ла):
вдруг получив, был благодарен.
І звісно, якби щось пішло не так зі сторони продавця, то кошти повернув би з вибаченнями у вигляді "рідкої валюти".

По-третє, особливо прошу вибачення у Мирослава!
Одного разу бувши "кинутий" людиною, яка займається аналогічним бізнесом, я тепер до всіх Мирославів, Робертів, Сашків й Василів відносюсь з підозрою й недовірою. Розумію, що то моя проблема, а не Мирослава - тому прошу у нього вибачення.

По-четверте, з огляду на те, що
slonik75 писав(ла):
Я [Мирослав] маючи шістнадцятирічний досвід імпортування авто з Європи ...
Моє питання до Мирослава: У разі придбання автомобіля у юридичної особи, що продає його по "рахунку VAT", чи є можливість повернення ПДВ по такому рахунку на виїзді з митної території Європейського Союзу? Я про "TaxFree". Дякую.

З повагою, до всіх одноклубників.

Є звичайно можливість повернення ПДВ. Але кожен окремий випадок треба обумовлювати з продавцем. Фактуру як правило виписують на суму значно меншу ніж реальна ціна авто тому і сума ПДВ деколи дуже незначна і не варта відшкодування. бо тоді з'являється багато нюансів на українській митниці. Скажімо так: мені як перевізнику простіше зробити Вам знижку на мої послуги, ніж відбити ПДВ, все залежить від суми. Але якщо потрібно робимо все (всі митні процедури). Кошт Пдв повертає продавець у Євросоюзі у якого куплене авто, а відшкодування на кордоні практично на використовується-втрати інколи до 70%суми ПДВ. І ще досить велика кількість продавців у Європі продають авто відразу нетто (довіряють) і тому відбиття ПДВ стає чистою формальність необхідною тільки для продавця. В інтервенті як правило вказують нетто ціну, тому як пишуть VAT,Faktura,то до ціни додавайте ПДВ а не віднімайте.
З повагою Мирослав. :?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Повернення ПДВ при імпорті авто з ЄС
#17422Повідомлення 28 січ 2016, 09:52 
Член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 304 Подякували 199
Перевів тему з відси - http://electroavtosam.com.ua/forums/viewtopic.php?p=17380#p17380
slonik75 писав(ла):
paskalex писав(ла):
У разі придбання автомобіля у юридичної особи, що продає його по "рахунку VAT", чи є можливість повернення ПДВ по такому рахунку на виїзді з митної території Європейського Союзу? Я про "TaxFree". Дякую.

Є звичайно можливість повернення ПДВ. Але кожен окремий випадок треба обумовлювати з продавцем. Фактуру як правило виписують на суму значно меншу ніж реальна ціна авто тому і сума ПДВ деколи дуже незначна і не варта відшкодування. бо тоді з'являється багато нюансів на українській митниці. Скажімо так: мені як перевізнику простіше зробити Вам знижку на мої послуги, ніж відбити ПДВ, все залежить від суми. Але якщо потрібно робимо все (всі митні процедури). Кошт Пдв повертає продавець у Євросоюзі у якого куплене авто, а відшкодування на кордоні практично на використовується-втрати інколи до 70%суми ПДВ. І ще досить велика кількість продавців у Європі продають авто відразу нетто (довіряють) і тому відбиття ПДВ стає чистою формальність необхідною тільки для продавця. В інтервенті як правило вказують нетто ціну, тому як пишуть VAT,Faktura,то до ціни додавайте ПДВ а не віднімайте.
З повагою Мирослав. :?

Дякую, Мирославе!
Звернувшись з аналогічним питанням до офіційного митного органу Польщі - отримав відмову.
CENTRUM INFORMACJI SŁUŻBY CELNEJ w odpowiedzi na wiadomość e-mail - o treści jak poniżej - uprzejmie informuje, co następuje:
Prawo do otrzymania zwrotu podatku zapłaconego przy nabyciu towarów na terytorium kraju, które w stanie nienaruszonym zostały wywiezione przez nie poza terytorium Wspólnoty w bagażu osobistym podróżnego, mają osoby fizyczne niemające stałego miejsca zamieszkania na terytorium Wspólnoty, zwane dalej "podróżnymi" — art. 126 – 130 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz.U.2011.177.1054 t.j. z późn. zm).
Miejsce stałego zamieszkania, ustala się na podstawie paszportu lub innego dokumentu stwierdzającego tożsamość.
Zwrot podatku przysługuje w przypadku zakupu towarów u uprawnionych sprzedawców, gdzie punkty sprzedaży oznaczone są znakiem informującym podróżnych o możliwościach zakupu w tych punktach towarów, od których przysługuje zwrot podatku.
Wywóz towaru (towarów) albo takiej ilości danego towaru (towarów), że ich następcze wywiezienie poza terytorium Unii Europejskiej nie jest możliwe w bagażu osobistym podróżnego nie może korzystać z "TaxFree" ("Zwrot VAT dla Podróżnych") . Dla wywozu samochody powinny być stosowane dokumenty określone przepisami celnymi, w tym dokument SAD.

W przypadku wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem jak wyżej.

===============================================
Z upoważnienia Dyrektora
Izby Celnej w Katowicach
==
ekspert Służby Celnej
podkom.Jarosław Siwek

Тобто вони кажуть, що підлягає поверненню ПДВ тільки з тих товарів, які знаходяться в багажу подорожуючого + інші стандартні умови.
В усіх інших варіантах користуватися документом SAD.
Що воно таке? Я думав це і є "VAT Faktura".
Питання теоретичне, так як основну відповідь, що мене цікавила, ти вже надав:
slonik75 писав(ла):
відшкодування на кордоні практично на використовується-втрати інколи до 70%суми ПДВ
Дякую.
З повагою, Олексій.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Повернення ПДВ при імпорті авто з ЄС
#17424Повідомлення 28 січ 2016, 11:14 
Член клубу
Не в мережі

Аналогічна відповідь:
Додаткові файли:
912.12.2016.WM odp Paskal Oleksii.docx [97.81 КБ]
Завантажень: 560

Єдина користь в тому, що ... продавці, згідно Закону, зобов'язані "надати пасажирам письмову інформацію про правила повернення ПДВ на чотирьох мовах: польською, англійською, німецькою та російською."

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#17440Повідомлення 28 січ 2016, 21:09 
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 18
paskalex писав(ла):
Аналогічна відповідь:
Додаткові файли:
912.12.2016.WM odp Paskal Oleksii.docx

Єдина користь в тому, що ... продавці, згідно Закону, зобов'язані "надати пасажирам письмову інформацію про правила повернення ПДВ на чотирьох мовах: польською, англійською, німецькою та російською."

SAD - це експортна декларація ЕХ-1 яка повинна оформлятися на всі товари вартістю понад 1000євро які вивозяться з Євросоюзу. Практично всі автомобілі їдуть на SAD. SAD без відшкодування ПДВ це - "нульовий", решта відбувається по принципу TAXFREE. Поляк пояснив все вірно FakturaVAT-це зобов'язання до оплати з можливістю відшкодування ПДВ і свідчить тільки про те що продавець зареєстрований як експортер(має код EORI) , а підтвердженням купівлі є paragon(чек) по ньому відбувається відшкодування ПДВ. Фактура з відміткою про оплату є парагоном. З електромобілями невеликої вартості відбивати ПДВ нема змісту, бо вона обмежує по митній вартості по принципу: - більше ПДВ - більша вартість авто - більша сума розмитнення. Треба завжди зважувати і відштовхуватись від кожної окремої ситуації. Приблизно так це працює. :o

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#17443Повідомлення 28 січ 2016, 22:17 
Член клубу
Не в мережі

Суть уловив. Дякую.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи