Поточний час: 13 бер 2026, 09:31

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ 1 повідомлення ] 
Автор Повідомлення
#140603Повідомлення 10 бер 2026, 17:01 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 6 Подякували 55
Мій електротранспорт: Таврія Пікап (АND)
Добрий день електромобільна спільнота! Хочу обговорити тему зарядки промислового електромобіля типу Nissan Leaf, Reno Kangoo та інших, напряму від сонячних панелей за допомогою спеціального 400 вольтового MPPT контролера який підключається до ВВБ єлектромобіля, та через окремий роз'єм до масива сонячних панелей встановлених на місцях паркування, навісах, накриттях та близько розташованих дахах будівль.
Напиклад у мене на роботі електромобіль стоїть цілий день біля складу на якому всановлено декілька панелей загальною потужністю 700Вт. Ставить туди повноцінний 5 КВт інвертор мені дорого та незручно, а примінити окремий пристрій який буде встановлено додатково у електромобіль дуже цікаво.
Ось ряд питань які на мою думку треба обговорити та вияснити:
1. Найбільш вдале місце підключення MPPT контролера до ВВБ електромобіля, можливі конфлікти систем керування, зручні методи скидання помилок, питання безпеки.
2. Найбільш вдале схемне рішення данного МРРТ та системи контролю заряду, можливо у майбутньому повноцінна інтеграція до схеми керування електромобіля.
3. Як альтернатива примінення стороннього МРРТ, "модернізація" штатного чарджера до можливості працювати на постійній напрузі у певному диаппазоні потужностей та напруг.
4. Сонячна сторона такої зарядної станції , її системи безпеки, примінення роз'ємів, кабелів, напруги та потужності панелей.

Дякую всім хто висловить свою думку, поділиться досвідом у цій темі!

Додаткові файли:
сонячний паркінг.jpg
сонячний паркінг.jpg [ 8.53 КБ | Переглядів: 109 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ 1 повідомлення ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 7

Ви не можете створювати нові теми