Чайників в нас на роботі пройшло багато, колупав і наші і ті що тягнули сусіди по роботі. Що до контактів, ті шо розмикають від температури пару (біметалева пластина) я підключав до до управління тіристора, так вони розвантажувались по струму, і ця частина більше не турбувала. Ті контакти що під чайником, брав срібні контакти з релюх, та ставив їх там багато в паралель, ну і періодична чистка контактних кілець самого чайника святе діло.
Що до кіп'ятильника з двох пластин, по перше дуже неприємно коли по тупості залазиш в такий ложкою не вимкнувши з розетки, як шо іньша рука на зазелючій поверхні то може й струмом прибити. В процессі такого кип'ятіння йде елетроліз і розкладання розчинених речовин, при не дуже чистій воді можна отримати ще більш отруєну воду чим була до кіпіння. _______________________________________ Що до якості води, давно зрозумів що без фльтрації я довго не протягну. Спершу просто ставив колбові фільтра під мийку, до того ж спершу п'єш чисту, а потім коли в фільтрах вже жаби квакають, п'еш ще тухлішу (а засоряються вони від нашої води капець як швидко). Ну і їх міняти та вимивати колби та ще робота. Потім перейшов на кувшини, фільтр треба купувати хоча б раз на місяць (ті казочки що пишуть на упаковці треба ділити разів на 5, як що здоров'я важливе). Потім мені коллега підігнав фільтр едельстар (на трековій мембрані), це така мембранна плівка в пластиковому корпусі до якої є доступ, після кожніх десятка літрів вона миється ваткою (реально з поверхні коричнева плівка змивається під проточною водою), та промивка діло двох хвилин, а раз на два місяці отмочити в розчині лімонної кислоти. Фільтр трохи дорогий і рідкий але майже вічний. Щоб ним користуватися в ванній кімнаті підвісив миску (тазик) в якому на дні лежить цей плаский фільтр, а в углу ще в одній мисці(на випадок переливу) стоїть закрите пластикове відро в яке капае чиста вода через трубку (аптечну крапельницю). Всяку органіку та всі взвішені частини фільтр прибирає, але солі як були так і залишаються. Після едельстара доочищав кувшинним фільтром (от тепер він вже працював набагато довше). Але тіло хотіло ще чистішу воду (солі прибрати), тому прийшла черга зворотнього осмосу.....
Зворотній осмос. Ті системи осмосу що є в продажу зливаюь занадто багато води в канлізацію (більш ніж в 5 разів більше ніж отримуємо читої), вона потрібна для промивки осмотичної мембрани в процессі фільтрації. До того ж ціна на систему з бачком (а іньших вариків нам не пропонують) дуже кусається. Тому я зрбив все по своєму. Купив чисто осмотичну мембрану з колбою. В мене вже був насос води 12в, 60Вт, 5літрів на хвилину. Схема така, в одне відро я наливаю воду після едельстару (після механічної очистки), насос з цього відра качає воду в осмотичну колбу, чита вода тече в друге відро, а промивочна вертається знов у перше відро (а не зливається в каналізацію). По ітогу я з 4 літрового відра отримую 3 літра чистої осмотичної води (майже дісцилят), і літр з усіма солями залишається в першому відрі (її виливаю). Колір осмотичної води криштально чистий, а той літр з солями так праям жовтий. Прибор солемір на неочищеній воді показує 180-200PPM (0,2 грамма на літр), а після осмосу не більше десяти(0,01 грам на літр), і то ті десять воно іонів з пластику відра насосало, як що в стакан надзюрчати то там по нулям. А отой жовтий літр води що я виливаю , там приблизно концентрація піднімається до 700-800PPM (0,8 грам на літр). Після осмосу чистити воду вже нікуди, для використання навпаки краще трохи підсалювати, бо як пити чистоганом то вона сама зі слизистих оболонок всі солі повисмоктує, тому я підсалю до 50-70PPM ту шо пити або для чаю-кофе. А для готовки (супи-кащі) не підсалюю, там все одно солити, та й в їжі солей завались. Едельстар в мене десь два роки, а зворотній осмос рік, як висновок скажу точно - Воно того коштувало, відчуваю меньше проблем з травленням, шкірою, волоссям ... і іньші хронічні болячки теж трохи меньше став відчувать, думаю організм трохи почистився від тієї водопрводної ржавчини і іньшої гидоти.
Що до артезіаньської, привіз мені коллега бутилку зі скважини в селі, поміряв її на сіль - 850PPM, це забагато по нормам , навіть як що вважати що там корисні солі, з такою можна зайвих камінців в нирках заробити, ну і корисність тієї солі під питанням (не в горах живуть).
_________________ 2 моноколеса, 2 электровела, 2 подводных буксира, надувной электро-каяк.
|