Поточний час: 17 серп 2025, 21:04

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 73 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5
Автор Повідомлення
#139880Повідомлення 05 серп 2025, 08:42 
Не в мережі

Дякував (ла) 1160 Подякували 1161
Мы делаем выводы и даём оценки оперируя ограниченным (или однобоким) объёмом информации.
И в основном на своём,обывательском уровне.
Как оно на самом деле хз.
Мож есть какие-то "макро" условия и причины для тех или иных решений.
В данном случае лично я не могу ни оправдывать ни осуждать такие действия....

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139884Повідомлення 05 серп 2025, 14:27 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 434 Подякували 616
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
От уявіть що ваша дружина раз в місяць ходить в салон робить нігті, платить 400грн. Тут ви думаєте якось би поповнити трохи сімейний бюджет і говорите їй давай мені 100 грн за кожне відвідування салону. Кожний місяць маєте 100грн купити хліба. Тут ви думаєте як би трохи більше заробити і кажете їй ходи в салон не раз в місяць, а раз в тиждень щоб було 400грн в бюджет сім'ї. Так можна розбагатіти? Якщо брати локально вас, то ніби плюс, а якщо брати сім'ю в цілому, то величезні збитки. Плюс буде коли дружина взагалі в салон не буде ходити не виносити гроші на зовні.
Держава це замкнутий ізолований суб'єкт. Все що приходить зовні купується за валюту, а ми її не друкуємо. Щоб щось купити потрібно на таку суму щось продати. А що в нас є, продали трохи зерна, трохи лісу, трохи металу да і все. Щось заробітчани прислали, а далі пісю чмакати. Тому в нас від'ємне зовнішнє сальдо, або торгівельний баланс. Звідси і інфляція і курс валют і ціни ростуть і збідніння населення. Зараз поки війна багато наші партнери допомагають, але завжди так не буде. Для держави звичайно корисно здерти якусь копійку з населення в бюджет, але за кожною такою копійкою стоїть імпортоване пальне.
Вартість автомобілів з ДВЗ і електро приблизно однакова, вони теж купуються за валюту, а далі запчастини імпортуються, пальне імпортується. Потрібно дивитися на що потрібно меньше витрачати валюти в комплексі.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139885Повідомлення 05 серп 2025, 16:00 
Не в мережі

Дякував (ла) 1160 Подякували 1161
400 за ногти?! Шось дешево
С меня жена берёт вдвое больше… мож меня за нос водят?! :D
Касательно обсуждаемой темы… есть глобальные,перспективные,долгосрочные задачи (как для конкретного человека,так и для общества в целом,государства).
Так вот, задача на сейчас,как для Украины,так и для каждого из нас просто выжить,сохранить себя семью и страну,не потерять ничего,а хорошо бы вернуть отнятое. И это нужно не завтра, не через год…
Как и какой ценой?! Та кто ж может это сказать?! Разве что Господь Бог.
А тут какие то отмены ндс :lol: … Да и хер с ним, доживём до этого, потом будем сокрушаться и проклинать наших правителей… а мож и не будем…
Короче говоря, лично меня это волнует постольку поскольку…

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139898Повідомлення 10 серп 2025, 10:36 
Власник електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 239 Подякували 181
Мій електротранспорт: EQA300, Aiways U6
Leon29 писав(ла):
budivelnik писав(ла):
Питання
Хто Державі і з яких ресурсів скомпенсує втрату 0,6-0,06=0,54 доларів на кожних 10 км пробігу електромобіля?
Частково ви праві, але лише якщо розглядати чисто обдирання свого населення. Припустимо давайте всі разом будемо їздити 24/7 на бензині і Україна стане сама багата граїна в світі. Заживемо всі як Арабські шейхи чи не так. Дивитися на питання потрібно глобально. Дороге пальне це злидні, а якщо воно ще й імпортне, це злидні в квадраті. Це відомий економічний факт.
Мужики
Раз і назавжди ЗАБУДЬТЕ словосполучення ДЕРЖАВА ОБДИРАЄ
1 Держава НІЧОГО не має, тому може пенсіонерам або бюджетникам дати тільки те що збере у вигляді прямих/непрямих податків/зборів з тих хто працює.
2 Якщо прогрес вивів на ринок електромобілі... і ЗМІНИВ правила оподаткування - то для того щоб ЗБЕРЕГЛИСЬ існуючі витрати на пенсіонерів і Бюджетників - треба шукати звідки Держава візьме 2грн/км які економляться електромобілістами.
При чому- зверніть увагу, я навіть не розглядаю питання введення мита і ПДВ( це разовий платіж)
Я розглядаю ЩОДЕННІ втрати Держави від того що хтось з нас пересів з ДВС на електро.
3 Тому як не дивно це буде звучати , але все одно питання постане, тому краще бути готовим до цього питання вже.
Питання типу
А може введемо для електромобілів додаткову плату в розмірі 2 грн/км...., або відмінимо акцизи на бензин і на всіх автомобілістів накладемо якийсь інший податок...

ПС
У нас є чудові приклади гроблення здоровья населення заради доходів у Бюджет..
Це тютюн і алкоголь , де акцизи/податки становлять більше 70% ціни товару...
Всі знають що шкідливо , але розуміють що хай краще частка населення труїться заради того щоб інша частка не помирала з голоду.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139899Повідомлення 10 серп 2025, 10:55 
Не в мережі

Це нагадує бізнес коли давайте будемо багато бухати, щоб було багато пляшок, тоді здамо пляшки і розбагатіємо.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139900Повідомлення 10 серп 2025, 11:00 
Не в мережі

Leon29 писав(ла):
Це нагадує бізнес коли давайте будемо багато бухати, щоб було багато пляшок, тоді здамо пляшки і розбагатіємо.
А по суті що хотіли сказати
Хотіти БУТИ Святішим Папи Римського - варто
От тільки БУТИ - не вийде.

В світі багато не справедливого....
Ті самі США сухий закон вводили - закінчилось мафією
Горбачов виноградники вирубував-совок впав..

Так само і у нас
а - переходити з викопного палива на чисте (вітер/зелена енергетика) - треба, і Китай це довів в нього в балансі
40%-з вугілля
25%-з сонце/вітер
20% - з газу
11% - з гес
5% - атомна
б - на час переходу треба забезпечити себе продуктами щоб в дорозі не померти.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139904Повідомлення 11 серп 2025, 13:48 
Не в мережі

Ми не китай і в нас зовсім інші баланси і можливості. Мам'ятаю коли Європейці особливо Німці наїзжали на нас щоб ми свої атомні електростанції позакривали. А в нас це основна генерація, десь 55% приблизно і по ціні сама дешева.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139914Повідомлення 13 серп 2025, 20:19 
Не в мережі

Я все прекрасно розумію що в нас і зарплати не ті і зелену енергетику треба розвивати щоб встигнути хоча б в останній вагон експреса ЄС....
Але і Ви зрозумійте
Якщо одній частині населення насипати з горою , то в другої прийдеться вигрібати з дна тарілки...
Тому
Якщо обговорюємо купівлю авто за 0,5-1 млн грн, то якось дивно плакатись що податок в 0,1 млн грн - критичний ( при тому памятаючи що 0,05 млн грн/рік зекономимо на акцизних податках на бензин - бо не купуємо.

Тобто
а - дорогу річ купуємо , але податки з неї платити не хочемо
б - дорогами користуємось , але платити за користування не збираємось( бо дорожні роботи фінансуються з акцизу на паливо)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139915Повідомлення 14 серп 2025, 04:13 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 294 Подякували 1090
Мій електротранспорт: >
budivelnik писав(ла):
...при тому памятаючи що 0,05 млн грн/рік зекономимо на акцизних податках на бензин - бо не купуємо.
як що в вас аж 4 тисячі гривень в місяць тільки податку з бензину... , то скільки ж ви там на той бензин витрачаєте...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139916Повідомлення 14 серп 2025, 16:53 
Не в мережі

budivelnik писав(ла):
Якщо обговорюємо купівлю авто за 0,5-1 млн грн, то якось дивно плакатись що податок в 0,1 млн грн - критичний ( при тому памятаючи що 0,05 млн грн/рік зекономимо на акцизних податках на бензин - бо не купуємо.

Лише мито 10% і ПДВ 20% якось ваше 0,1 дуже гуманно. А 0,3+ не хочете. Електромобілі здорожчають мінімум на 30% хоча я електричку приглядав яле при такому розкладі краще на газу буду їздити.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139917Повідомлення 14 серп 2025, 22:38 
Не в мережі

-=TRO=- писав(ла):
budivelnik писав(ла):
...при тому памятаючи що 0,05 млн грн/рік зекономимо на акцизних податках на бензин - бо не купуємо.
як що в вас аж 4 тисячі гривень в місяць тільки податку з бензину... , то скільки ж ви там на той бензин витрачаєте...
У ціні бензину - податки 70%
Тому щоб заплатити 4000 грн податків треба купити на 6000 грн бензину... а це всього 120 літрів на яких дай Бог щоб 1500км/місяць проїхати
Leon писав(ла):
Лише мито 10% і ПДВ 20% якось ваше 0,1 дуже гуманно. А 0,3+ не хочете. Електромобілі здорожчають мінімум на 30% хоча я електричку приглядав яле при такому розкладі краще на газу буду їздити.
Давайте по порядку
1 Сьогодні на ринку море електро машин вартістю від 400 000 грн....які при цьому їздять з динамікою ДВС машин в рази дорожчих
2 Якщо економію на перше місце , то 1км на газу= мінімум 4 грн/км , 1 км на електриці домашній тариф0,7грн/км , домашній нічний 0,35грн/км...
Таким чином , якщо проїзжаєте по 20 000 на рік - то будете мати 75000 грн економії
Через 5 років авто на електриці зможете при бажанні викинути в порівнянні з використанням авто на газу..

Єдиний нюанс
За 5 років Держава може ввести податок на проїхані кілометри....

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139918Повідомлення 15 серп 2025, 12:47 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 2 Подякували 34
це все якісь дуже ідеальні умови з перекосом в бік електричок)
там теж є моменти, мруть від грози чаржери, з батками буває клопіт, інверторами...
порахувати економічний ефект можна тільки в ретроспективі, бо якщо влуплять 10+ грн\кВт в 2026р, то роки вже "розтягуються", а якщо ж платна зарядка vs дизель, то буде взагалі ніякого виграшу...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#139919Повідомлення 15 серп 2025, 19:13 
Творець електромобіля, керівник відділення клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 572 Подякували 453
Мій електротранспорт: Fiat Panda пробег 60000км
Что хотеть от законодателей?
Пусть оставят льготы для "бомж" электромобилей.
Бушными и слабыми комплектациями.
Брать налог с новья раз у людей водятся деньги то почему бы не поделится с бедными слоями населения?
Нужно что-то аля налог на посылку с али. Что все что более 150 евро то налог.
Как вариант сделать ограничение на льготную покупку дешевого электромобиля на 10 лет для одного человека.
( ведь есть похожее при продаже личного авто одно перове авто в год идет без налогов)

Но только это наверное утопия. Введут налог на "коромысло" и живите как хотите.

Вообще радует что дали возможность развится хоть до этого уровня.
Это наверное одно из тех немногих достижений нашего Государства которыми можно гордится.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 73 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 1

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group