Leon29 писав(ла):
Якщо у вас LiFePo то може бути. У них графік горизонтальний і БМС не знає де вона знаходиться. Напруга заряду LiFePo складає приблизно 3,43-3,45В, але БМС не знає скільки це, саме тому і пишуть заряд до 3,65В. Це шкодить акумуляторам але відкриває очі платам управління. Так само і по розряду. Навіть якщо ви зарядили до 3,65В, то LiFePo в спокої прагне до 3,4В і плати контролю будуть писати 80% при фактичному заряді 100%. Це може помилково постійно підзаряджати акумулятори і шкодити їм.
Дякую!, схоже що так і є. 
Так, в мене LiFePo (24v),  сподіваюсь що перезарядки нема бо рівень заряду від сонця обмежений контролером заряду і я перезаряду не помічаю, в мене по суті UPS з посиленим акумулятором який паралельно заряджається й від сонця бо зарядні кола UPS-а слабенькі. І влітку коли було лише два суточних цикла - вдень заряд від сонця а вночі розряд (все працювало автономно з сонця)то все було коректно а зараз коли підзарядка стала як би гібридна бо сонця стало мало й UPS бере то з мережі то з акумулятора і вилізла така несподіванка.
Ще раз дякую що заспокоїли)