Поточний час: 26 трав 2026, 17:07

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 741 ]  На сторінку Пред.  1 ... 46, 47, 48, 49, 50
Автор Повідомлення
#116556Повідомлення 20 бер 2021, 08:58 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 7033 Подякували 2609
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
А ещё велосипедисты имеют права двигаться по автобусным полосам
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/130 ... D0%BF#n628

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140935Повідомлення 23 трав 2026, 22:52 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 450 Подякували 637
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
Водіїв електросамокатів в Україні офіційно прирівняли до повноцінних учасників дорожнього руху, а самі електросамокати – до джерел підвищеної небезпеки. Відповідне рішення підтвердив Верховний Суд.

Тепер кермувальники електросамокатів нестимуть повну відповідальність за порушення правил дорожнього руху та скоєні аварії. У деяких випадках порушникам може загрожувати навіть ув’язнення.

Електросамокати офіційно визнані транспортом, тому водії мають дотримуватися ПДР. За аварії за участю дітей відповідальність нестимуть їхні батьки.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140936Повідомлення 24 трав 2026, 07:12 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 7033 Подякували 2609
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Поки не будуть нести в повній мірі, поки самокатів немає в ПДР.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140939Повідомлення 24 трав 2026, 13:23 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 299 Подякували 1102
Мій електротранспорт: >
Якщо є відповідальність за ддотримування правил, то в теорії повинні бути права, як колись то стало з малокубовими скутерами, але в нас поки шо не так.

Я зараз між автобусом і домо-роботою курсую на моноколесі, по тротуарам (в мене можна сказать дитяче дешеве колесо з максималкою 17км/г (вище починає піщати і піднімати педалі), та і швидше їхати на ньому явна небезпека (падав, знаю) особливо для мого немолодого тіла, реально їду мабудь 10-13).

Два тіпа недавно йшли по тротуару назустріч и демонстративно не пропускали, прийшлося тормознути як умога праворуч щоб обійшли, той що поряд проходив буркнув щось на кшталт - "дороги їм мало".
А на наших дорогах так їздять що на моноколесі я тупо боюся що мене розчавлять (а в мене на шляху два проїзда по автомобільному колу, і постійно по дорозі якісь перехрестя і виїзди). З новими законами взагалі не зрозуміло куди діватися, бо пішки ходить не хочеться.

Глибокий пошук каже що в правилах прямої заборони хоч ще і нема, але зміна статуса в законі каже про те що не можна, і що поліцаі за сам факт їзди по тротуару ще не штрафують (але вже можуть), а от якщо я когось на тротуарі зачеплю, то мені повний гаплик, буду винен навіть якщо неадекватний пішохід поб'є ноги об моє колесо його нарошно пинаючі (як володар транспортного засобу підвищенної небезпеки).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140940Повідомлення 24 трав 2026, 13:43 
Не в мережі

Дякував (ла) 120 Подякували 47
Мій електротранспорт: Поки що тільки електровело, хоч і не один
Хочу електротранспорт: Рухаюсь далі - швидше, дальше, міцніше...Вже й на теслі буває катаюсь
Та й я на своєму ровері інколи з'їжджаю на тротуар, бо там простіше і безпечніше. По тротуарі ж не ганяю, потиху, ну а на дорозі то 50 їду собі максимально справа, а як треба наліво? Мене вже два рази підрізали, а сина збили, що селезінку вирізали, то кілька раз думаю, щоб їхати кудою... Зробив собі на ровері фару моргаючу, щоб краще в очі кидалась, бо казали, що не замітили, задній габарит є. Поворотники також схімічив і спереді й позаду, навіть аварійка є :) , ну і сигнал, куди ж без нього. Ще стоп не закінчив, але займаюсь цим, кінцевик додумую. Та й я ж шофер зі стажем більше 40 років, невже я не подумаю, як проїхати правильно й безпечно не тільки для себе а й для інших. То дітваки та деяка молодь ганяє...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140941Повідомлення 24 трав 2026, 13:56 
Не в мережі

Дякував (ла) 450 Подякували 637
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
Stalker_W писав(ла):
Поки не будуть нести в повній мірі, поки самокатів немає в ПДР.

Спеціально не будуть наказувати поки що, але відповідальність вже є і при "зальоті" вжарять по повній. Це скоріше вирівнювання відповідальності між іншими учасниками дорожнього руху, бо раніше вони робили ДТП, а відповідальності ніякої. Тепер нехай думають що роблять і як їздять.
Додаткові файли:
111.jpg
111.jpg [ 175.86 КБ | Переглядів: 117 ]

Верховний Суд України визнав водіїв електросамокатів повноцінними учасниками дорожнього руху, а самі електросамокати — джерелом підвищеної небезпеки. Відтепер користувачі такого транспорту несуть адміністративну, кримінальну та цивільну відповідальність за порушення правил дорожнього руху та скоєння аварій

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 741 ]              На сторінку Пред.  1 ... 46, 47, 48, 49, 50

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 8

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group