Поточний час: 02 лют 2026, 00:57

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 307 ]  На сторінку Пред.  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Наступ.
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Обираємо обладнання для СЕС
#97973Повідомлення 30 січ 2020, 18:38 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 261 Подякували 141
Мій електротранспорт: Пежо Боксер
Хочу електротранспорт: уже имею
Цитата:
- это Вы серьёзно? Не выдержит и 10 секунд? А до 200в рабочее напряжение не хотите?
Вот ссыль на видео. https://www.youtube.com/watch?v=2AsgJxYdqZE
Там много чего про контроллер. В том числе звукозапись беседы с представителем фирмы производителя из Китая в Киеве. Он всё чётко по полочкам разложил.

Радуйтесь, что вам это стало бесплатно. А для продаж скажут все, что угодно. Хвалите дальше свое болото.
Мое мнение - все одно.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98216Повідомлення 04 лют 2020, 22:39 
Не в мережі

Дякував (ла) 47 Подякували 0
Solar-IS писав(ла):
А тепер про дуже цікаве, чому купуючи супер дорогі панелі TIER 1 топових світових виробників ми не отримуємо те що очікуємо. Ось фото флюрисцентної перевірки одного в виробників TIER 1, як видно на новенькій з упаковки панелі є тріщини які знижують значно генерерацію всієї панелі і відповідно всієї цепочки панелей що підключені до межевого інвертора.

Ви мали на увазі в разі послідовного з'єднання панелей в ланцюг, в такому разі, паралельне/змішане з'єднання панелей мало б вирішити це питання. Але це вже зовсім інша станція.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98217Повідомлення 04 лют 2020, 22:46 
Не в мережі

Solar-IS писав(ла):
Я не буду рекламувати чи топити тут ні яких виробників , ви ж будете потім мене тут коментувати )))).Отримуйте цінну інформацію і гугл вам в допомогу , правильно моно краще в рази але ціна на 20 відсотків більша, а список TIER 1 є в загальному доступі . Підскажу перша трійка виробників панелі з тріщинами не продає .

Як перевірити панелі перед купівлею?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98221Повідомлення 04 лют 2020, 23:10 
Не в мережі

irde писав(ла):
Вот и первые цветочки ,

"""Генерацію АЕС примусово знизили через низький попит і вироблення "зелених" станцій""

Вночі 22 грудня було здійснено диспетчерське примусове зниження генерації атомних електростанції на величину 400 МВт.

Про це в Facebook повідомив голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

“Сьогодні протягом 02.00-06.00 було здійснено диспетчерське примусове зниження генерації атомних електростанції на величину 400 МВт, яке триває досі.

Причина – низький попит/споживання електроенергії (тепла погода і падіння промисловості) при високому виробленні “зелених” виробників.

Імпорт електроенергії з РФ і Білорусі (1,3 грн) відсутній.

Генерація вітроелектростанцій вночі становила 750 МВт, що на 350 МВт більше, ніж в попередню ніч. Вдень СЕС + ВЕС близько 1100 МВт”, – написав він.

Герус також зазначив, що на користь приватних “зелених станцій” вимикаються державні АЕС з низькими тарифами.

“Дожилися до того, що вимикаємо вже збудовані державні атомні електростанції з тарифом 0,7 грн і з нульовими викидами СО2, щоб забезпечувати роботу приватних промислових СЕС і ВЕС з найбільшим у Європі євротарифом 3-5 грн за кВт-годину.

Уже зараз зрозуміло, що навесні це буде повторюватися в масштабах в рази більших.

https://news.finance.ua/ua/news/-/46246 ... h-stantsij

ягодки будут , когда вся энергосистема в разнос пойдет, как бы чернобыль 2 не начался из за подобных экспериментов

стаття схоже що замовлена, отже альтернативщики на вірному шляху

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98237Повідомлення 05 лют 2020, 09:13 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 157 Подякували 689
Мій електротранспорт: Ел-Пежо 205 - 30000км ........ ..... Ел-FAW 6371 - 70000км
IEV писав(ла):
Як перевірити панелі перед купівлею?

На СБ есть номинал наряжения ХХ и тока КЗ - вот и сделайте замеры.
( что нужно замерять в обед,СБ перпендикулярно солнцу! )

Востаннє редагувалось Goga65 05 лют 2020, 12:28, редаговано 1 раз.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98241Повідомлення 05 лют 2020, 09:52 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 269 Подякували 183
Мій електротранспорт: Электроскутер Viper Wind 72V 3.5kW 24Ah
Хочу електротранспорт: Nissan Leaf
Хорошо, а как вы симитируете солнечную радиацию в 1000 Вт/м^2? Ведь небольшая облачность и ток КЗ ниже заявленного в 1,5-2 раза, а еще угол падения солнечных лучей нужно соблюдать... В общем случае никак не проверить, ну разве что на наличие сколов самих фотоэлементов.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98245Повідомлення 05 лют 2020, 10:55 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 261 Подякували 141
Мій електротранспорт: Пежо Боксер
Хочу електротранспорт: уже имею
верно указали - тучи и угол скажутся. Если вы будете проверять в солнечный день, примерно сделав попадание солнечных лучей на панель под 90 градусов и панели не будут гарячими - получите показания близкие к STC. Хотя в реальной работе более точно ориентироваться на NOCT - в документации к панелям указывают - если они конечно не полный шлак.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98249Повідомлення 05 лют 2020, 12:27 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 157 Подякували 689
Мій електротранспорт: Ел-Пежо 205 - 30000км ........ ..... Ел-FAW 6371 - 70000км
i8086 писав(ла):
Хорошо, а как вы симитируете солнечную радиацию в 1000 Вт/м^2?

Сори,допишу,что нужно замерять в обед,перпендикулярно солнцу!

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98273Повідомлення 05 лют 2020, 17:37 
Не в мережі

Дякую за відповіді. Я мав на увазі як перевірити стан панелей ПЕРЕД купівлею, наявність прихованих тріщин комірок, а також підробка чи оригінал. .. Я не запитував як міряти струм й напругу

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98276Повідомлення 05 лют 2020, 18:04 
Не в мережі

Solar-IS писав(ла):
Але відразу вас попереджу , що автономні сес які ви хочете продавати це дуже великий геморой через рік два , вас будуть морочити покупці що не тримають акумулятори , мало витримують пральні машини , не вистачає заряду від панелей восени і взимку. Атономні системи потребують постійного кваліфікованого підходу .

Що саме маєте на увазі, постійного кваліфікованого підходу?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98282Повідомлення 05 лют 2020, 18:50 
Не в мережі

цікавить принцип роботи гібридного інвертора, з оглядів й різних керівництв не зовсім зрозуміло в яких режимах і як він він працює. Зазвичай передбачено три режима з встановлення пріоритету, але всього два режима відображається на індикації. OPTI-Solar SP5000 Handy 4000W/48V MPPT.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98333Повідомлення 06 лют 2020, 08:45 
Не в мережі

IEV писав(ла):
Solar-IS писав(ла):
Але відразу вас попереджу , що автономні сес які ви хочете продавати це дуже великий геморой через рік два , вас будуть морочити покупці що не тримають акумулятори , мало витримують пральні машини , не вистачає заряду від панелей восени і взимку. Атономні системи потребують постійного кваліфікованого підходу .

Можливо через наявність акумуляторів, незалежно від типу вони вимагають постійного контролю, адже ж із-за одного несправного елемента буде погано працювати вся батарея.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98335Повідомлення 06 лют 2020, 08:54 
Не в мережі

IEV писав(ла):
цікавить принцип роботи гібридного інвертора, з оглядів й різних керівництв не зовсім зрозуміло в яких режимах і як він він працює. Зазвичай передбачено три режима з встановлення пріоритету, але всього два режима відображається на індикації. OPTI-Solar SP5000 Handy 4000W/48V MPPT.

На мою думку гібридний інвертор працює як звичайне джерело безперервного живлення (UPS) та має в своєму складі МРРТ-контролер для заряду акумуляторної батареї від сонячних панелей/вітряка, а не лише від електромережі. Без акумулятора працювати не може, в мережу підмішувати свою напругу так як грід-інвертор теж не може. В меню має виставлятись два пріоритетні режими - мережа або сонце.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98340Повідомлення 06 лют 2020, 09:37 
Не в мережі

i8086 писав(ла):
IEV писав(ла):
Solar-IS писав(ла):

Можливо через наявність акумуляторів, незалежно від типу вони вимагають постійного контролю, адже ж із-за одного несправного елемента буде погано працювати вся батарея.

Дякую. Так, погоджуюсь ,і в такому разі 12в система має перевагу над 24в, а 24в відповідно над 48в. ще таке питання по використанню акумуляторів - чи потрібно під'єднувати балансир. (наприклад Q-Power HA01 для 24в системи)?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#98341Повідомлення 06 лют 2020, 09:40 
Не в мережі

i8086 писав(ла):
IEV писав(ла):

На мою думку гібридний інвертор працює як звичайне джерело безперервного живлення (UPS) та має в своєму складі МРРТ-контролер для заряду акумуляторної батареї від сонячних панелей/вітряка, а не лише від електромережі. Без акумулятора працювати не може, в мережу підмішувати свою напругу так як грід-інвертор теж не може. В меню має виставлятись два пріоритетні режими - мережа або сонце.

в такому разі не зрозуміло яким чином деякі моделі можуть працювати без акумулятора (Opti Solar) або підмішувати мережу й сонце (AXIOM)?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 307 ]              На сторінку Пред.  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 425

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group