Теж мав, як на мене, неприємну ситуацію з комірками від цього постачальника. Знайшов спочатку оголошення на олх, потім по номеру телефона знайшов цей форум. Ніби здалось, що постачальник перевірений, можна брати. Перед замовленням був запевнений, що всі нові. Замовив в 2023р. у Володимира 14 шт. CATL на 180Ah для збірки акумулятора. При отриманні комірки мали різну напругу (5 шт. 3,91В, 5 шт. 3,65В, 2 шт. 3,61 В). Дві відрізнялись візуально, а саме не було вирізів на верхньому топшиті. Інші мали сліду від скотчу та в деяких місцях порізи топшиту (певно від канцелярскього ножа). Думав не проблема, відбалансую, постачальник ніби перевірений. Зібрав батарею, відбалансував, та ортимав при тестуванні від 4,2В до 2,8В – 165Aг. Комірки без вирізів (2 шт.) -174-175Аh. Всі інші – до 163-167 Аг. Набрав Володимира, щоб прояснив ситуацію. Почув відповідь, що ті комірки що у мене вийшли до 167Аг це з нової партії, і їх треба заряджати до 4,35В. Даташитів на підтвердження надано не було. На питання, чому 2 комірки мають хоча б приблизну номінальну ємність було надано відповідь, що то з попередньої партії і вони до 4,2В. Чому відправили комірки з різних партій? Відповів, що його не було на складі та комірник переплутав. Замінити 12 комірок на нормальні відмовився (такі ніби закінчились), запропонував 2 «нормальні до 4.2В» обміняти на 2 шт. до 4,35В. Кажу, що інвертор заряджає у мене до 59В макс., але то мої проблеми. Заряджай каже до 4,35В і буде ємність 190Аг, так йому китайці пообіцяли) Як з 4,2В до 4,35В влізе 25Аг, питання риторичне)) Да і судячи з зовнішнього вигляду комірок, заряджати їх до 4,35В може бути разова акція, і гроші мені ніхто не поверне) Запропонував Володимиру самому перевірити реальну ємність комірки, зарядити її до 4,35В, та скинути мені результати. Вже майже рік чекаю) Схема зрозуміла, гроші заплатив, до побачення. Зараз при відключеннях працюю на цій батареї, як ви здогадались, ємність більше 165Аг не виросла. Сам маю думку, що просто отримав комірки з розібраних авто акумуляторів. Хто їх розбирає, Володимир, або його постачальник, мені фіолетово. Хоча б попереджав при замовленні, що треба буде їх жарити на 4,35В) Все інше на розсуд форуму. І так, вага та габарити всіх комірок однакові.
|