Поточний час: 19 груд 2025, 03:48

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 36 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3  Наступ.
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Створення електровелосипеду
#116718Повідомлення 23 бер 2021, 15:36 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 302 Подякували 108
Мій електротранспорт: мінако монстр
Хочу електротранспорт: електро скутер
Сьогодні відкрив сезон мхус 15 в 28ободі переднє з місця завжди з пробуксовкою і максималка по рівному до 40км що занадто для простого вела.Але їздив зранку а зараз сніг валить шо дурний.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116738Повідомлення 24 бер 2021, 00:02 
Не в мережі

Дякував (ла) 16 Подякували 0
Ioan85 писав(ла):
Для електровелосипеду шукайте гірський велосипед на 26" Ідеально підходять для електрофікації б\у кінця 90х початок 2000 років зі стальною рамою і коштують не дорого. Ще якщо рульовий стакан буде в рамі 1.1/8" та вертикальний дропаут буде ідеально. По двигуну MXUS XF08 350 ват, або MXUS XF15 500 ват

Суть в тому, що хочу велосипед з прямою посадкою. Вже маю гірський велосипед (Giant talon 2). На недовгі дистанції норм, але добиває мене посадка нахилена вперед, вже і кермо через перехідник підняли і роги поставили, всерівно руки втомлюються. А на цьому Дорожніку в магазині посидів, те що треба + там ще кермо можна підняти. Подивлюсь може є схожі моделі, щоб мотор-колесо назад поставити. Все ж таки хочу 500вт, бо я не маленький і не легенький + ще щось в рюкзак чи на багажник покласти.
На роботу добираюсь з Рясне і часті ранкові корки вже трохи підзадовбали + ковід, не хочу зайвий раз в маршрутці їхати (хоч на днях і перехворів). А велосипед ще й електро для Львова те що треба, мабуть ще краще, ніж мотоцикл (на ньому теж їздив), бо можна взагалі кругом пролізти + велодоріжок вже не мало в місті.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116750Повідомлення 24 бер 2021, 11:04 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 7 Подякували 20
Зробити вертикальну посадку на гірському велосипеді нескладно - поставте довший виніс від складного велосипеда. ;)
І правильно вам радять - 500 Вт мотор при вазі під 140-150 кг на перед краще не ставити. Да і взагалі вам для їзди на роботу чи потрібен 500?
Мої 110 кг 350 ватний мотор тягає зі швидкістю біля 20 км/год. З горки йде і до 30, але така швидкість на велі без амортизації просто лячно )))

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116754Повідомлення 24 бер 2021, 11:55 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 297 Подякували 1094
Мій електротранспорт: >
modern89 писав(ла):
Суть в тому, що хочу велосипед з прямою посадкою. Вже маю гірський велосипед
Я был в вашей ситуации, был прошлый байк на 26 колесах, я заменил вилку и колесо на 29", посадка выровнялась и проходимость выросла, заодно и педальки стали подальше от опасной близости от земельки (у меня когда то на глазах кум опасно притерся к бровке и хватило ума крутить педали, прикольно так педалькой на бордюр наступил, байк подбросило знатно, чуть не катапультировало с байка нафик :D ).
А еще я ставил себе такую диковину дивную, как амортизационный вынос руля. Не зря раньше была пословица "в Греции все есть", так как купил в греции на ебей, аж за 60уе. По итогу хрень бесполезная, и с непривычки даже опасная. Мелкую тряску не устраняет совершенно, а вот при спрыгивании с бровки гарантирует непередаваемые ощущения с подкатом бубенцов под самый кадык, так как руль резко ныряет. В общем снял, и дето оно валяется.
Реальный же эффект расслабона для рук дает только дополнительная масса на руле, при наличии амовилки, я батарею на руль вешаю.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116757Повідомлення 24 бер 2021, 12:53 
Активіст форуму
Не в мережі

modern89 писав(ла):
Суть в тому, що хочу велосипед з прямою посадкою.
З прямою посадкою велосипедів багато тим більше у Львові .Вибрали на ОЛХ декілька варіантів поїхали подивились (за пробу вас ніхто лаяти небуде)може щось і підберете.Окрім того різних рулів і виносів безліч . як приклад -алюмінієвий широкий новий .

Додаткові файли:
DSC_0304-600x550.jpg
DSC_0304-600x550.jpg [ 10.4 КБ | Переглядів: 9292 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116759Повідомлення 24 бер 2021, 14:19 
Не в мережі

Дякував (ла) 10 Подякували 10
Мій електротранспорт: електровелосипед
modern89 писав(ла):
А на цьому Дорожніку в магазині посидів, те що треба + там ще кермо можна підняти. Подивлюсь може є схожі моделі, щоб мотор-колесо назад поставити. Все ж таки хочу 500вт, бо я не маленький і не легенький + ще щось в рюкзак чи на багажник покласти.
На роботу добираюсь з Рясне і часті ранкові корки вже трохи підзадовбали + ковід, не хочу зайвий раз в маршрутці їхати (хоч на днях і перехворів). А велосипед ще й електро для Львова те що треба, мабуть ще краще, ніж мотоцикл (на ньому теж їздив), бо можна взагалі кругом пролізти + велодоріжок вже не мало в місті.

Якщо любите "гратися у конструктор", то можливо дійсно краще підібрати б/в раму і інші комплектуючі, як тут хлопці радять, і вийде дешевше. А якщо ні, то Дорожнік хороший варіант. Не зважаючи на відсутність амортизації я їжджу по місту 30-35 км/год. (в основному) і не відчуваю жодного дискомфорту. Так, потрібно слідкувати, щоб не вскочити в яму на швидкості. На поганій дорозі повільно, де 20, де 10... Передній мотор дає перевагу на грунтовій дорозі, бо є ще задній педальний привід і виходить повнопривідний всюдихід. Але мотор на перед більше 350 Ватт дійсно ставити не варто. Його цілком вистачає, а з допомогою педалей долаються будь-які підйоми і важкі ділянки шляху.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116783Повідомлення 25 бер 2021, 00:04 
Не в мережі

alex_day писав(ла):
Зробити вертикальну посадку на гірському велосипеді нескладно - поставте довший виніс від складного велосипеда. ;)

Можете якесь посилання кинути, як цей виніс виглядає?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116784Повідомлення 25 бер 2021, 00:18 
Не в мережі

А 350-ку двигун в той Дорожнік можна на перед чи всерівно не варто?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116786Повідомлення 25 бер 2021, 06:03 
Активіст форуму
Не в мережі

modern89 писав(ла):
alex_day писав(ла):

Можете якесь посилання кинути, як цей виніс виглядає?

Вони різні є.
Самий дешевий варіант для різьбових - як звичайний, просто довший - https://prom.ua/p508952115-vynos-rulya-dlinnyj.html
(Це для дюймового, але якщо пошукати, то є подібні і для 1 1/8)
Є з механізмом складання - https://facebike.com.ua/vynos-rulya-pride-stm-07-41.html (це як раз для 1 1/8 безрізьбової, на алієкспресі бачив вдвічі дешевше, а якщо під дюймову, то втричі).
Є ще різні варіанти - для 1 1/8 різьбової можна поставити виніс з регулюванням і підняти його вгору - https://prom.ua/p975258108-vynos-reguliruemyj-promax.html
Ще є така штука, як подовжувач штока вилки -https://t5.com.ua/ua/p757269219-udlinitel-shtoka-vilki.html
Він менше додає висоти розташування керма, але може персонально вам, якщо поставити високе кермо, як радили вище, цього і вистачить.
Як бачите є безліч варіантів ;) забезпечення вертикальної посадки без купівлі сумнівних рам "Дорожника". Персонально я дуже їм не довіряю - краще брати старі рами, навіть непопулярній серед "прошарених" велосипедистів "Україні" і то довіри в плані міцності більше.

PS. До речі для рам без амортизації є ще така цікава штука - https://rinsten.com/
Це до речі Київська контора, хоча сайта українською чомусь не має. Сам не використовував, по але купляв батькові - він сказав, що на електровелі з ним дуже зручно

Востаннє редагувалось alex_day 25 бер 2021, 11:41, редаговано 1 раз.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116787Повідомлення 25 бер 2021, 07:54 
Не в мережі

modern89 писав(ла):

У мене стоїть, в смислі 350 W на передній вилці без жодних підсилювачів дропаутів. Рама у мене алюмінієва, але вилка стальна і сам дропаут 4 мм. Я впевнений, він і 500 витримає, просто мені більше не потрібно. Більше 35 км/год на велосипеді дійсно небезпечно.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116788Повідомлення 25 бер 2021, 08:02 
Не в мережі

alex_day писав(ла):
Як бачите є безліч варіантів ;) забезпечення вертикальної посадки без купівлі сумнівних рам "Дорожника". Персонально я дуже їм не довіряю - краще брати старі рами, навіть непопулярній серед "прошарених" велосипедистів "Україні" і то довіри в плані міцності більше.

Врешті нічого немає абсолютно надійного, довіряти чи не довіряти - особиста справа кожного. Я своїй рамі довіряю. Креш-тест вже провів... {!_!}

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116790Повідомлення 25 бер 2021, 08:08 
Активіст форуму
Не в мережі

modern89 писав(ла):
Двигуни бувають різних фірм ,є такі що взагалі неварто купувати тому що пишуть більше ват чим є, також бувають з проводкою яка виходить з ладу дуже швидко.Маю МХУС 15 він важчий ніж інші моделі і різні продавани пишуть йому 350,400та навіть 500ват при подачі 48 вольт.Мій негріється ,напруга 36вольт акум . 12амп. годин на 2 режимі акума повинно вистачити приблизно на 40км.Більше ніж 20 непроїзжав тому розряжав тільки на половину.На гору потрібно помагати педалями тому що акум швидко розрядиться і швидкість дуже мала а з педалями він дуже впевнено і швидко долає всі підйоми.Якщо піску,болота немає то краще задній привід бо в передню вилку стає дуже щільно а якщо вилка пружинна то може і невлізти,.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116791Повідомлення 25 бер 2021, 08:12 
Власник електровелосипеда, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 297 Подякували 1094
Мій електротранспорт: >
Если не строить гоночную пулю, а вел с комфортной посадкой, то нету смысла покупать отдельно донор и комплект электрификации, ведь сейчас с европы навезено куча электровелов именно с комфортной посадкой (бабушковозов). Если бы у меня электровела не было, и задача стояла дотошнть до работы (я в разгар пандемии пешком за 55 минут доходил), то я бы купил готовый БУ электровел (только без батареи и контроллера, что бы перейдя на 48 вольт скорость мотора форсировать хотя бы до 40).
Пример (не реклама, нашёл первые попавшиеся):
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/elektrovelosiped-IDKJWiZ.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/elektrovelosiped-IDKYb2A.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/prodam-elektrovelosiped-IDKTv9U.html

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116792Повідомлення 25 бер 2021, 08:42 
Активіст форуму
Не в мережі

-=TRO=- писав(ла):
Если не строить гоночную пулю, а вел с комфортной посадкой, то нету смысла покупать отдельно донор и комплект электрификации, ведь сейчас с европы навезено куча электровелов именно с комфортной посадкой (бабушковозов). Если бы у меня электровела не было, и задача стояла дотошнть до работы (я в разгар пандемии пешком за 55 минут доходил), то я бы купил готовый БУ электровел (только без батареи и контроллера, что бы перейдя на 48 вольт скорость мотора форсировать хотя бы до 40).
Пример (не реклама, нашёл первые попавшиеся):
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/elektrovelosiped-IDKJWiZ.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/elektrovelosiped-IDKYb2A.html
https://www.olx.ua/d/obyavlenie/prodam-elektrovelosiped-IDKTv9U.html

Перший так - з Європи, там буде мотор колесо 180-250 Вт, але дійсно підвищенням напруги можна підняти і потужність. Непоганий варіант для щоденного використання.
Другий та третій - це кітайці з старих. Відгуки про них добрі, але там, наскільки пам'ятаю, вже 60 вольт і мотори тягові. Тобто він вивезе не те 120, а і 300 кг, але швидкість буде невелика ( хоча на роботу їздити піде), головний недолік - вага, там щось під 50 кг. Якщо треба буде десь підняти - переставити, то дуже-дуже ой

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#116805Повідомлення 25 бер 2021, 13:12 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 405 Подякували 345
Хочу електротранспорт: Kia soul ev, но ищу лифа или зою
В первом веле похоже кареточный мотор,подобный вел , только на 26 колёсах делал в позапрошлом году. На первой скорости тянет шо дурной, а на третьей мою тушу 110кг разогнал до 30км.ч по прямой.Но клиент без аккума брал за 4200гр.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 36 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 114

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group