yuri, підтверджую, в мене APC 400, зовнішній ліферний аккум, якщо брати десь біля 200Вт то плата упса і трансформатор гріється так шо рукою тримати не можна, думаю довготривало без вентилятора перегріється. В таких старих моделях гарно те що нема таймера обмежуючого роботу від аккумулятора, бо в мене ще Mustek PowerMust, так він з таймером, тому я його не використовую. А щоб APC 400 витягував і лічільник багато не мотав, прийшлося переобміркувати споживання - відмовитись від прожерливого застарівшего комп'ютера на користь сучасного малоспоживаючого, ось тут тема про це
viewtopic.php?f=58&t=5958 .
Зараз із критичного самий прожерливий це холодильник, але інвертор до нього кусається по ціні, і я розумію що набагато ефективніше це мати холодильник з живленням від постійної напруги з вбудованим інвертором (такі є, і є компресори на 12,24,48в), але я зараз не готовий витрачатися на такі апгрейди.
Вважаю що все по максисуму треба переводити на постійну напругу тієї батареї що є, щоб не було зайвих перетворювачів. Дивився недавно ютуб де товариш жалівся що його потужний перетворювач (все в одному) жре 70Вт в холосту, і фактично з'їдає впусту все що нагенерять сонячні панелі в зимку.