Поточний час: 19 черв 2025, 23:27

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 10 ] 
Автор Повідомлення
#137625Повідомлення 02 вер 2024, 15:33 
Не в мережі

Дякував (ла) 0 Подякували 4
Мій електротранспорт: 2X Honda tact electro 1.2kwt 60v34ah. KTM ebike bosch/Gazelle bosch ebike
Доброго дня шановні форумчани. Потребую допомоги, маю електро велосипед на системі бош актів лайн ген 2, не працює контроллер, бажання його купувати чи ремонтувати вже немаю хочу спробувати перевести його на китайський контроллер та ручку газу (можливо ще поставити ПАС).

Чи є тут хто б займався такою переробкою, основна складність, що двигун немає холів ( в ньому енкодер під закриту систему бош) та має досить високі оберти в рази більші від обертів мотор коліс.

Можливо хтось уже реалізував такий проект та підкажи чи можливу туди встановити холи і який контроллер його зможе розкрутити до потрібних обертів. Дякую)))

Додаткові файли:
Коментарій до файлу: На західному форумі знайшов опис такої переробки, але судячи зі звуку то він не працює в синусному режимі.
Qf0LopG.jpg
Qf0LopG.jpg [ 404.68 КБ | Переглядів: 3296 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137632Повідомлення 03 вер 2024, 06:14 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 5 Подякували 23
Мій електротранспорт: електровелосипед
А хіба не холи оті три штучки розташовані через 120° з червоно-зелено-чорними проводами?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137637Повідомлення 03 вер 2024, 15:48 
Не в мережі

Мій електротранспорт: 2X Honda tact electro 1.2kwt 60v34ah. KTM ebike bosch/Gazelle bosch ebike
Так, це холли, але ж це не завод. І на тому форумі писали, що пр такій установці біля обмоток на них може впливати магнітне поле від катушок. А там хз, буду перевіряти)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137638Повідомлення 03 вер 2024, 20:03 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 5 Подякували 23
Мій електротранспорт: електровелосипед
Та коли холи в зазорах статора то обмотки ще ближче, й не мішають) а щоб магнітне поле магнітів ротора до холів доставало важливішим може бути.
І не факт що холи розташовані через 120° буде для мотора оптимально, можливо через 60° буде краще, пробуйте.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137646Повідомлення 05 вер 2024, 07:34 
Не в мережі

Запустив його поки без холів на китайському контроллері з плавним стартом. Мені головне це плавний старт, щоб не гробить нейлонові шестерні. В перспективі в моторі залишився датчик крутного моменту, але діапазон його вихідної напруги 2-3 в, що не підійде для керування ручкою газу.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137664Повідомлення 06 вер 2024, 19:03 
Власник електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 7 Подякували 100
Мій електротранспорт: peugeot partner electric, Kia soul ev
Чому не використати програмований уонтроллері, типу картіс чи Келлі? І налаштувати енкодер

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137670Повідомлення 07 вер 2024, 20:28 
Не в мережі

Мені треба контролллер на 36в, до 18а.
Програмовані є на такі параметри? Ну і ціна ж теж не зовсім бюджетна

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137679Повідомлення 09 вер 2024, 08:06 
Не в мережі

Доброго всім дня, зібрав вело, проїхався в тестовому режимі з ручкою газу. Тяга нормальна, на
рівні Performance line ( cx gen 2 значно сильніший), але це ж був Active line 2.
На цьому тижні буду пробувати зробити управління газом від тензодатчика, ардуінка десь їде вже.

З мінусів, я не поставив датчики холла і тепер при їзді велосипед гудить, не дуже голосно, але щось схоже на Performance line CX gen 2 на верхніх обертах. Сильно дратує, але знову розбирати бажання відсутнє, якщо вийде запустити ПАС то нічого критичного, крутиш педалі - гуде, котишся тиша, але до цього звикаєш швидко.

Чому ручку газу не залишаю? Бо в мене модифікація двигуна під гальма в планетарці і тому на головній шестерні відсутня обгонна муфта.

Якщо хтось надумає переробляти бош чи інший кареточний мотор на ручку газу, то в першу чергу покрутіть педалі назад, якщо зірка і цеп на місті то все ОК, якщо крутиться назад, то у Вас відсутній ФРІВІЛ і крім як ПАС на цьому вело не вийде їздити. Бо не саме приємне відчуття коли двигун круте педалі)

По Бошах для ручки газу підійде вся 2 генерація з малою зіркою, і з обгонною муфтую (треба перевіряти). 3тя генерація не підходе, 4та підходе)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137688Повідомлення 10 вер 2024, 09:15 
Не в мережі

Пригоди продовжуються).

Встановив ардуiно нано для конвертації сигнала від тензодатчику в двигуні в діапозон зрозумілий контроллеру (замість ручки газу). Весь вечір міняв параметри, поки нормально вел не поїхав. Стартує різко і потім перестає допомагати. Ще 1 проблема при гальмуванні ногами тензодатчик теж спрацьовує і двигун в результаті отрмує струм і стартує.
Потрібно якось зняти показники роботи датчика під час їзди і вже потім на основі них вносити параметри у ардуінку.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137707Повідомлення 12 вер 2024, 09:18 
Не в мережі

Загальна помилка
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xF0\x9F\x98\x82\xF0\x9F...' for column 'post_text' at row 1 [1366]

Сталася помилка SQL при вибірці на цій сторінці. Будь ласка, повідомте адміністратора, якщо помилка буде повторюватися.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 10 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 17

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення