Поточний час: 14 черв 2025, 04:56

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 149 ]  На сторінку Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Автор Повідомлення
#137710Повідомлення 12 вер 2024, 20:37 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 94 Подякували 40
Мій електротранспорт: Поки що тільки електровело, хоч і не один
Хочу електротранспорт: Рухаюсь далі - швидше, дальше, міцніше...
У вас в Києві по 130євро продають. В ютубі рекламували ще й номер давали телефону. Я взяв трошки дешевше і тут в Рівному в друга, який цим займається і просто на мені нічого не наварив.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137717Повідомлення 13 вер 2024, 11:01 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6919 Подякували 2556
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Karalex писав(ла):
Збрехали китайці за 1600 вт на ньому. .... Дає трохи більше 500вт
Так це стандартна характеристика інверторів. Деякі китайські торгаші чесно пишуть 2500/5000 Вт. А більшість ставлять 5000 Вт.
В мене один на 2500/5000 згорів (сам винен, перевантажив, а захистів по струму у них або немає або сильно загублені). Він видав пів-синусоїди. Трохи холодильник не спалив. Через це тепер поставив на виході інвертора реле напруги/струму TOVPD1-63VAE-TOMZN. Воно по перевантаженню струму спрацьовує за 0,1сек, а не так як звичайні механічні автомати. Ну і захистить холодильник від половини синусоїди чи іншої халепи, що буде видавати підпалений інвертор. Рекомендую усім для встановлення після інвертора.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137721Повідомлення 13 вер 2024, 19:56 
Не в мережі

Дякував (ла) 1155 Подякували 1156
Нуждаюсь в ликбезе :D
Как рассчитать время предзаряда и сопротивление резистора соответственно для подключения батареи к инвертору ?
Батарея 48В 180А
Может нужны ещё какие данные для рассчета?!

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137722Повідомлення 13 вер 2024, 20:44 
Не в мережі

Я також боявся. Але ж в батареї є кнопка відключення на БМС. То наступний раз також треба через резистор?
Можна через лампу накалювання послідовно і потім напряму.
В мене сонячні панелі в сумі дають 104в на ХХ. Я перший раз боявся також підєднувати, щоб МРРТ не спалити, бо там написано максимальна напруга 100в. Тому робив через лампу. А потім вже й не боявся. :)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137723Повідомлення 13 вер 2024, 21:15 
Не в мережі

Та я не боюсь. Стараюсь делать правильно. Соответственно спрашиваю про то, что мне неизвестно, но необходимо. Зачем лампочки и прочие временные решения, если есть правильные и функциональные.
Тут практически всегда находятся ответы, помощь и советы…

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137724Повідомлення 13 вер 2024, 23:17 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 2 Подякували 32
так все ж просто:
батарею підключати з вимкненою BMS
сонячний масив через DC автомати, якщо їх немає чи дуже вже боязко за дугу, просто вранці чи в сутінках.
нічого не згорить, костилі непотрібні

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137725Повідомлення 14 вер 2024, 12:16 
Не в мережі

Та нет у меня солнечных панелей. Это просто резерв. Держать батарею постоянно подключенной к инвертору не хочу.
Бмс управляет разрядом и зарядом. Короче всё по электромобильному принципу

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137730Повідомлення 15 вер 2024, 10:55 
Не в мережі

Дякував (ла) 9 Подякували 1
1.Комп’ютерний безперебійник з «неправильною» синусоїдою, модернізований під більш ємнісний акумулятор і довготривалішу роботу – зараз «відпочиває», але готовий до роботи. Все завершилося на рівні експериментів.
2. Акумулятор 12 В - зовнішній, 3х 18650, по 2А , внутрішні (в корпусі від комп’ютерного БЖ), DC-DC перетворювачі, плата від зарядного пристрою – для зарядки телефонів. Основне призначення – живлення 12-вольтових роутера і модема.
Спочатку для цього планувався 1-ий варіант, але він більш енергозатратний.
3. 60-ти вольтові по 20 А акумулятори (кислотно-свинцевий та літій-іонний) від електросипеда + непотужний інвертор 800/1600 Ват будуть задіяні в холодний період року – для Інтернету (ТВ, телефони, комп’ютер і т.п.), для електроніки котла і циркуляційного насоса (газове опалення), для освітлення.
А більш потужне обладнання може і перетерпіти.
Будинок сільський. У разі відсутності газу, паралельно газовому котлу під’єднано котел під тверде паливо, паралельно свердловині – колодязь, паралельно холодильнику – погріб… А для газової плити припасено балон з газом.
А якщо це все не буде працювати, то можна слухати радіо на батарейках… :ua:

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137731Повідомлення 15 вер 2024, 14:28 
Не в мережі

Для роутера класні платки на алі є з байпасом. Коли є мережа - йде напруга напряму до роутера й заодно підзаряджає акум лі-іон 4,2в. А коли мережа пропадає - перетворювач від акума дає на роутер.
Я собі такі склепав на елементах з павербанків 10аг. Один - 12в для свіча оптики, а другий - 9в - для роутера.
Платки 9 і 12в однакові. Там просто перемичка паяється jp1 біля великого конденсатора.

Додаткові файли:
0-02-05-6ac4d995d7810a50f879de46dd136f821d861d7d1c90130ff6e19a3bf6c0896f_50c6bc06.jpg
0-02-05-6ac4d995d7810a50f879de46dd136f821d861d7d1c90130ff6e19a3bf6c0896f_50c6bc06.jpg [ 178.99 КБ | Переглядів: 4130 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137748Повідомлення 16 вер 2024, 10:29 
Голова клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 6919 Подякували 2556
Мій електротранспорт: Tesla S
Хочу електротранспорт: е-панцирник
Инженер писав(ла):
Как рассчитать время предзаряда и сопротивление резистора соответственно для подключения батареи к инвертору ?
На заводських електромобілях стоять резистори 20 Ом 5Вт (іноді 20Вт). Різниця часу між предзарядом і включенням основного контактору на вухо менше секунди.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137757Повідомлення 17 вер 2024, 13:48 
Активіст форуму
Не в мережі

Дякував (ла) 2 Подякували 32
Karalex писав(ла):
Я собі такі склепав на елементах з павербанків 10аг. Один - 12в для свіча оптики, а другий - 9в - для роутера.

можна від однієї живити обидва споживача, 12 вольт роутеру не пошкодить, перевірено

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137763Повідомлення 18 вер 2024, 13:16 
Не в мережі

Дякував (ла) 431 Подякували 607
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
Додаткові файли:
ДБЖ.jpg
ДБЖ.jpg [ 9.22 КБ | Переглядів: 3962 ]

Я робив декілька штук таких. Є різні варіанти.
1. Ставити дві плати на 9 і 12В, вони не дорогі.
2. живити роутер 9В від 12В, так багато роблять (в мене ОНУ 12В від 9В не запускається)
3. поставити 3 силових діоди послідовно і з 12 буде 9В.
4. робити два ДБЖ окремо для роутера і ОНУ щоб використовувати свої блоки живлення.

Я робив із заміною БЖ на 12В 2,5А і два виходи по 12В
Один такий само, але з діодами для 9В
В планах на чотири пальчики із рідним БЖ і окремо для кожного пристрою на свою напругу.
Плата заряджає по часу якщо не помиляюсь 8 годин і відключає заряд. Продовжує після вимкнення мережі. Тому ємкі акумулятори потрібно розраховувати на це. Для ДБЖ це добре, бо береже акумулятори.
Якщо АКБ наприклад 30Аг і більше, то можна поставити на допомогу XL4015 налаштувавши 2А 4В, вона буде допомагати на початку, а доганяти буде вже сама плата ДБЖ.
Не тримайте акумулятори весь час 4,2В. Краще 4,0-4,1В так вони довше проживуть.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137768Повідомлення 19 вер 2024, 18:57 
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 22
Мій електротранспорт: Євровел, перероблено під ручку газа і 36В, двигун Panasonic NUA028
deemon писав(ла):
Karalex писав(ла):

можна від однієї живити обидва споживача, 12 вольт роутеру не пошкодить, перевірено

В мене і роутер, і оптика штатно живляться від 12в. Заживив їх разом через таку платку ще на початку 23 року. Все нормально працює, заряду акумів (~8000мАг) вистачає десь на 10 годин. Але є нюанс. Під час останніх відключень, коли 8годин світла нема, а 4години світло є, така система не встигає заряджати аккуми і вони поступово розряджаються до відсічки вбудованої BMS.
Тому варіант з окремими платами більш виграшний. Там аккуми отримають сумарно вдвіче більше енергії.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#137852Повідомлення 27 вер 2024, 15:12 
Не в мережі

Дякував (ла) 431 Подякували 607
Мій електротранспорт: Електровелосипед Заря Силач
Хочу електротранспорт: BYD
Випадково натрапив на це відео

Знайшов на ОЛХ цю плату https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/pere ... TJLgA.html
Ніяка не реклама, просто перше що попало. Хто бажає почесати руки і щось зклепати самому можна спробувати. Трансформаторів від UPC валяється багато.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 149 ]              На сторінку Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 10

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group