Поточний час: 24 бер 2026, 20:49

Часовий пояс: UTC + 2 години

Правила форума

Обговорення лише самостійно зібраних/переобладнаних електромобілів на ходу

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 535 ]  На сторінку Пред.  1 ... 32, 33, 34, 35, 36
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Таврия Электро Смарт Пикап (Днепр)
#140627Повідомлення 17 бер 2026, 23:07 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 743 Подякували 331
Мій електротранспорт: е-Таврия
В тавроэлектростроении не важно, сколько вложено денег, важен сам процесс.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140630Повідомлення 18 бер 2026, 09:54 
Не в мережі

Дякував (ла) 1212 Подякували 1201
yuri писав(ла):
В тавроэлектростроении не важно, сколько вложено денег, важен сам процесс.

И не только в тавроэлектростроении ;)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140633Повідомлення 19 бер 2026, 09:58 
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 0
Мій електротранспорт: хочу
Хочу електротранспорт: ел таврія
https://auto.ria.com/uk/auto_nissan_leaf_39485722.html На секундочку...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140647Повідомлення 19 бер 2026, 22:29 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 265 Подякували 141
Мій електротранспорт: Пежо Боксер
Хочу електротранспорт: уже имею
Дел Спунер писав(ла):

Вы взяли для примера не самый дешевый вариант и не в самой дешевой комлектации.
Это Aze0 (а не Ze0), с камерой, жопогрейками, подогревом руля, тепловым насосом, потенциально живой батареей (если хозяин не врет).
А сколько будет стоит довести таврию до такой комплектации? вам просто чтобы это ведро с батарейками начало ехать надо 5к денег. а остальное будет бесплатно покупаться и делаться?
Сравнение не уместно.
Лифы при своей цене делают конвертации бессмысленные.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140650Повідомлення 20 бер 2026, 01:44 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 189 Подякували 664
Хочу електротранспорт: Tesla Model3
Дозволю собі не погодитися! Дійсно, для експлуатації у якості жоповозу Ліф не має конкурентів. Але як комерційний транспорт (доставка) він взагалі непридатний. Наша концепція наступна: автомобіль має повністю заряджатися по нічному побутовому тарифу, і проїжджати не менше 150 км/день. Ці цифри були вирахувані на протязі 3-х років експлуатації в режимі доставки. Отже маємо нічний тариф з 23:00 до 7:00, 8 годин. Навантаження на побутову мережу не більше 3 кВт. За ніч можна теоретично взяти 24 кВтгод( в реальності не більше 20 кВтгод). Тобто 20 кВтгод повинно вистачати на 150 км. Жоден заводський електромобіль не здатний забезпечити такі умови. Також варто взяти до уваги вартість експлуатації. Подряпини, побиті бампери/ліхтарі/фари, це звичайна справа в доставці. Ремонт Тавріїї - сотні гривень, ремонт будь якого іншого авто - тисячі грн. Висновок: якщо потрібна жоповозка, яка ніколи не окупиться - беріть Ліф, якщо хочете заробити, то переобладнуйте Таврію, ставте у доставку і вона поверне вартість переобладнання вже за 10 місяців(або ще швидше, зважаючи на ціну палива). Вихдячи з власного досвіду загальні витрати на експлуатацію переобладнаної Таврії (включаючи вартість зарядки)дорівнюють вартості ТО аналогічного авто за однаковий пробіг. Я сам користуюся заводським електромобілем, для власних потреб, але дохід приносить парк електроТаврій.

ЗАЗ 1103 "Slavuta AC Electric"
ГАЗ 24 "Волга електро"
А091 "Богдан електро"
ХТЗ Е25 "Едісон"
VW T5 "Combi drive"
"Synchronous"
Volvo 740 GL EDSLab
КМЗ "Дніпро електро Bonneville"
Dong Feng EDSLab
ЗАЗ 11055 "Tavria electro smart pickup"
ЗАЗ 1102 "Tavria electro smart coupe"

https://driver.top/user/68227/

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140652Повідомлення 20 бер 2026, 08:35 
Site Admin
Не в мережі

Дякував (ла) 420 Подякували 1159
Мій електротранспорт: Nissan Leaf
Таврия электро хороша, как хобби. Это для тех, кто знает и умеет (а не только хочет), иначе стоимость переделки и эксплуатации легко превысит стоимость Лифа, даже того, что в приведенном выше объявлении.

Если б у меня стоял вопрос коммерческого (не такси, а перевозка грузов) электромобиля, то я бы остановился все таки на Лифе. И не Ze0, а именно Aze0 (те, что старше, они действительно дешевле, но это сомнительная экономия).
Если снять пассажирские сидения, то получается довольно вместительный багажник. Встречал человека, который уже так работает. Причем, на довольно поношенной батарее (а вот тут я бы не сильно экономил).

Тут не в последнюю очередь имеет значение распространенность (их уже побольше Таврий будет), ремонтопригодность, и доступность запчастей, как новых, так и б/у.
Да и батарея дружелюбная по части ремонта и модернизации, не так уж много таковых, при огромном парке электромобилей на рынке.

"Глупцы все, кто глупцами кажутся и половина тех, что не кажется". (Бальтасар Грасиан)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140653Повідомлення 20 бер 2026, 10:39 
Не в мережі

Дякував (ла) 1212 Подякували 1201
Алексей В писав(ла):
Висновок: якщо потрібна жоповозка, яка ніколи не окупиться - беріть Ліф, якщо хочете заробити, то переобладнуйте Таврію,

...так дядька ж и попадает по своему запросу в первую категорию,поэтому и отговариваем его от этой затеи. По коммерциализации вопроса мы тоже с тобой когда-то обсуждали. И твои аргументы полностью убедительны.
Но тут ещё появляется важный фактор - кто воплотит?! Ведь именно такой запрос поступал.
Идеальный вариант для заказчика (если всё-таки принимать за основу тавра) это безусловно ты. Но будешь ли ты этим заниматься сейчас - бааальшой вопрос ;)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140661Повідомлення 21 бер 2026, 17:48 
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 0
Мій електротранспорт: хочу
Хочу електротранспорт: ел таврія
Renegate писав(ла):
Дел Спунер писав(ла):

Это Aze0 (а не Ze0), с камерой, жопогрейками, подогревом руля, тепловым насосом, потенциально живой батареей (если хозяин не врет).
А сколько будет стоит довести таврию до такой комплектации? вам просто чтобы это ведро с батарейками начало ехать надо 5к денег. а остальное будет бесплатно покупаться и делаться?
Сравнение не уместно.
Найти дешевше можна,але в середину не заглянеш,і діло не в комплектації.Взяти завідомо ухайдокану машину,за ціну переобладнання,а потім її ще ремоттувати за якісь не малі кошти,так собі вигода

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140672Повідомлення 23 бер 2026, 20:31 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дел Спунер писав(ла):
Renegate писав(ла):
Дел Спунер писав(ла):

Сравнение не уместно.
Найти дешевше можна,але в середину не заглянеш,і діло не в комплектації.Взяти завідомо ухайдокану машину,за ціну переобладнання,а потім її ще ремоттувати за якісь не малі кошти,так собі вигода

Конечно это ваше лично дело. Вы спросили и вам не только я ответил практически одно и тоже. Ваша переделка с таврии никогда не дотянет до заводского лифа ни в комфорте, ни в безопасноти. Да все *АЗ дешевые, но запчасти редкое гавно. И часто ресурс их в несколько раз меньший китая на иномарку. Проверено лично. Переделка таврии под жоповозку - бессмысленая трата сил, времени и денег

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#140673Повідомлення 23 бер 2026, 20:34 
Творець електромобіля
Не в мережі

Алексей В писав(ла):
Дозволю собі не погодитися! Дійсно, для експлуатації у якості жоповозу Ліф не має конкурентів. Але як комерційний транспорт (доставка) він взагалі непридатний. Наша концепція наступна: автомобіль має повністю заряджатися по нічному побутовому тарифу, і проїжджати не менше 150 км/день. Ці цифри були вирахувані на протязі 3-х років експлуатації в режимі доставки. Отже маємо нічний тариф з 23:00 до 7:00, 8 годин. Навантаження на побутову мережу не більше 3 кВт. За ніч можна теоретично взяти 24 кВтгод( в реальності не більше 20 кВтгод). Тобто 20 кВтгод повинно вистачати на 150 км. Жоден заводський електромобіль не здатний забезпечити такі умови. Також варто взяти до уваги вартість експлуатації. Подряпини, побиті бампери/ліхтарі/фари, це звичайна справа в доставці. Ремонт Тавріїї - сотні гривень, ремонт будь якого іншого авто - тисячі грн. Висновок: якщо потрібна жоповозка, яка ніколи не окупиться - беріть Ліф, якщо хочете заробити, то переобладнуйте Таврію, ставте у доставку і вона поверне вартість переобладнання вже за 10 місяців(або ще швидше, зважаючи на ціну палива). Вихдячи з власного досвіду загальні витрати на експлуатацію переобладнаної Таврії (включаючи вартість зарядки)дорівнюють вартості ТО аналогічного авто за однаковий пробіг. Я сам користуюся заводським електромобілем, для власних потреб, але дохід приносить парк електроТаврій.

Комерция и личное пользование - разные вещи. Мой боксер с коммерческой точки зрения себя давно окупил с учетом очень значимых капиталовложений. За эти бабки можно было купить уже Евито минимум, а может и Етранзит. Это без учета потраченого времени. Но для меня это хобби. хоть и дорогое.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 535 ]              На сторінку Пред.  1 ... 32, 33, 34, 35, 36

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 52

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group