wolgor писав(ла):
Вітаю Вас ! справді гарний проект ! я Ваш однодумець . шкода незнаю як вас звати . хочу поділитися своїм досвідом EV conversion (переробкою)
робите гарну справу - вселити нове серце і життя в свою культову безцінну машину. у світі це популярний напрямок доречі -переводити культові авто на елетротягу .
отож по ділу:
я особисто переробив 2 таврії, рено докер, івеко дейлі, москвич 412, і зараз націлююсь на ВАЗ21011.
тепер по поводу ДС3ю6. з цього я теж почав на 2-ох тавріях і .. через рік викинув обидва і лежать в мене готові 2 комлекта тих ДС . ваша культова машина має приносити радість водіння-для того ви її бережете . ДС -не підходить ..., нажаль . Будете мати самохідну тєлєжку -як в мене з тими тавріями вийшло ( ККД цього мотора погане , здається з натягом 75% і то не факт , тяга з нуля -хватає з запасом але потужності мало і навряд чи ви навіт зможете тримати крейсерстку швидкість 90 км .год тримати ., плавність ходу непотрібна , воно то рве то дьоргає , короче неполучається нормальна машина . на таврію поставив нового китайського АС мотора 15 квт (з ротором на мостійних магнітах) -через зчеплення звичайно ( і діапазон обертів в нього до 6000 ) - оце вже вийшла реально нормальна машина, плавність ходу, нормальна диинаміка та крейсерська швидкість 90 а максималка 110 (говорю про таврію яка важить 750 кГ ). Жигуль важить 1050..1150 кГ . в принципі той кийський мотор буде теж тут працювати і ТОЧНО краще за ДС 3.6. але його на масу ваз2106 мало всеодно . В моїм проекті москвич- взагалі поставив мотор ліф 110 квт -але це вже інша інженерія- складність росте на порядок ( треаба батарея 400В, , БМС, управління мотором ) - але результат вийшов на славу ! москаль 412 драйвится неймовірно .тобто для вашого варіанту є два шляши : 1 - китайський АС мотор 15 квт (можу поділитися знаннями) -ви удете мати нормальне авто ддля спокійної їзди) 2- мотор ліф - це вже уде реально весела машина для задоволення . з мотором ДС 3.6 -ви отримаєте самоходну повозку, нажаль і через рік викинете поміняєте на нормальний мотор. в принципі ви ще можете на цьому єтапі що ви маєте (ачу вже подружили ДС з коробкою ) - ви ще можете без глобальної зміни поставити той АС мотор на постійних магнітах роторром і реально удете задоволені прийомистостю та плавністю ходу ( увага ! зчеплення залиишаєм ) то для мотора ліф- воно непотрібне
Вітаю!Дуже було б цікаво побачити проект про 21011,бо як розумієте,машина схожа з моїм проектом.З ДС починають всі переобладнувачі,хоча пік популярності цих мотрів прийшов на 2008-2018 роки,судячи по датам проектів на даному форумі,і можна оцінити моє "запізнення" за трендами.
В дозвільних документах на переобладнання в мене дс 6.3,тож з ним і продовжу,до того ж КПП вже завершена і стоїть в авто,залишається електрична частина.Не існує універсальних інструкцій як і що робити при переобладнанні,тільки опис вже завершених проектів,тут кожен вигадує як може.
Не враховують факт,що можливо саме самохідну тєлєжку я й хочу