Поточний час: 19 серп 2026, 22:52

Часовий пояс: UTC + 2 години

Правила форума

Тільки проекти, у які вкладено гроші. Решту просимо публікувати у"Концепції та ідеї"

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 68 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Електромобіль ВАЗ 2106 "Зеленка"
#141092Повідомлення 14 серп 2026, 22:13 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 195 Подякували 680
Хочу електротранспорт: Tesla Model3
Не сумніваюся що воно якось працює, але переживаю що би не перетворилося на суворий радянський світлодіод)) Хоча... Можливо автор передбачив додатковий нагрівальний елемент?
Додаткові файли:
Screenshot_20260814-231206_Chrome.png
Screenshot_20260814-231206_Chrome.png [ 2.26 МБ | Переглядів: 134 ]

ЗАЗ 1103 "Slavuta AC Electric"
ГАЗ 24 "Волга електро"
А091 "Богдан електро"
ХТЗ Е25 "Едісон"
VW T5 "Combi drive"
"Synchronous"
Volvo 740 GL EDSLab
КМЗ "Дніпро електро Bonneville"
Dong Feng EDSLab
ЗАЗ 11055 "Tavria electro smart pickup"
ЗАЗ 1102 "Tavria electro smart coupe"

https://driver.top/user/68227/

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#141119Повідомлення 18 серп 2026, 22:09 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 22
Мій електротранспорт: tavria pick Up
Хочу електротранспорт: Tesla3
Вітаю Вас ! справді гарний проект ! я Ваш однодумець . шкода незнаю як вас звати . хочу поділитися своїм досвідом EV conversion (переробкою)
робите гарну справу - вселити нове серце і життя в свою культову безцінну машину. у світі це популярний напрямок доречі -переводити культові авто на елетротягу .
отож по ділу:
я особисто переробив 2 таврії, рено докер, івеко дейлі, москвич 412, і зараз націлююсь на ВАЗ21011.
тепер по поводу ДС3ю6. з цього я теж почав на 2-ох тавріях і .. через рік викинув обидва і лежать в мене готові 2 комлекта тих ДС . ваша культова машина має приносити радість водіння-для того ви її бережете . ДС -не підходить ..., нажаль . Будете мати самохідну тєлєжку -як в мене з тими тавріями вийшло ( ККД цього мотора погане , здається з натягом 75% і то не факт , тяга з нуля -хватає з запасом але потужності мало і навряд чи ви навіт зможете тримати крейсерстку швидкість 90 км .год тримати ., плавність ходу непотрібна , воно то рве то дьоргає , короче неполучається нормальна машина . на таврію поставив нового китайського АС мотора 15 квт (з ротором на мостійних магнітах) -через зчеплення звичайно ( і діапазон обертів в нього до 6000 ) - оце вже вийшла реально нормальна машина, плавність ходу, нормальна диинаміка та крейсерська швидкість 90 а максималка 110 (говорю про таврію яка важить 750 кГ ). Жигуль важить 1050..1150 кГ . в принципі той кийський мотор буде теж тут працювати і ТОЧНО краще за ДС 3.6. але його на масу ваз2106 мало всеодно . В моїм проекті москвич- взагалі поставив мотор ліф 110 квт -але це вже інша інженерія- складність росте на порядок ( треаба батарея 400В, , БМС, управління мотором ) - але результат вийшов на славу ! москаль 412 драйвится неймовірно .тобто для вашого варіанту є два шляши : 1 - китайський АС мотор 15 квт (можу поділитися знаннями) -ви удете мати нормальне авто ддля спокійної їзди) 2- мотор ліф - це вже уде реально весела машина для задоволення . з мотором ДС 3.6 -ви отримаєте самоходну повозку, нажаль і через рік викинете поміняєте на нормальний мотор. в принципі ви ще можете на цьому єтапі що ви маєте (ачу вже подружили ДС з коробкою ) - ви ще можете без глобальної зміни поставити той АС мотор на постійних магнітах роторром і реально удете задоволені прийомистостю та плавністю ходу ( увага ! зчеплення залиишаєм ) то для мотора ліф- воно непотрібне

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#141120Повідомлення 19 серп 2026, 07:09 
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 17
Хочу електротранспорт: 2106 "Зеленка"
wolgor писав(ла):
Вітаю Вас ! справді гарний проект ! я Ваш однодумець . шкода незнаю як вас звати . хочу поділитися своїм досвідом EV conversion (переробкою)
робите гарну справу - вселити нове серце і життя в свою культову безцінну машину. у світі це популярний напрямок доречі -переводити культові авто на елетротягу .
отож по ділу:
я особисто переробив 2 таврії, рено докер, івеко дейлі, москвич 412, і зараз націлююсь на ВАЗ21011.
тепер по поводу ДС3ю6. з цього я теж почав на 2-ох тавріях і .. через рік викинув обидва і лежать в мене готові 2 комлекта тих ДС . ваша культова машина має приносити радість водіння-для того ви її бережете . ДС -не підходить ..., нажаль . Будете мати самохідну тєлєжку -як в мене з тими тавріями вийшло ( ККД цього мотора погане , здається з натягом 75% і то не факт , тяга з нуля -хватає з запасом але потужності мало і навряд чи ви навіт зможете тримати крейсерстку швидкість 90 км .год тримати ., плавність ходу непотрібна , воно то рве то дьоргає , короче неполучається нормальна машина . на таврію поставив нового китайського АС мотора 15 квт (з ротором на мостійних магнітах) -через зчеплення звичайно ( і діапазон обертів в нього до 6000 ) - оце вже вийшла реально нормальна машина, плавність ходу, нормальна диинаміка та крейсерська швидкість 90 а максималка 110 (говорю про таврію яка важить 750 кГ ). Жигуль важить 1050..1150 кГ . в принципі той кийський мотор буде теж тут працювати і ТОЧНО краще за ДС 3.6. але його на масу ваз2106 мало всеодно . В моїм проекті москвич- взагалі поставив мотор ліф 110 квт -але це вже інша інженерія- складність росте на порядок ( треаба батарея 400В, , БМС, управління мотором ) - але результат вийшов на славу ! москаль 412 драйвится неймовірно .тобто для вашого варіанту є два шляши : 1 - китайський АС мотор 15 квт (можу поділитися знаннями) -ви удете мати нормальне авто ддля спокійної їзди) 2- мотор ліф - це вже уде реально весела машина для задоволення . з мотором ДС 3.6 -ви отримаєте самоходну повозку, нажаль і через рік викинете поміняєте на нормальний мотор. в принципі ви ще можете на цьому єтапі що ви маєте (ачу вже подружили ДС з коробкою ) - ви ще можете без глобальної зміни поставити той АС мотор на постійних магнітах роторром і реально удете задоволені прийомистостю та плавністю ходу ( увага ! зчеплення залиишаєм ) то для мотора ліф- воно непотрібне

Вітаю!Дуже було б цікаво побачити проект про 21011,бо як розумієте,машина схожа з моїм проектом.З ДС починають всі переобладнувачі,хоча пік популярності цих мотрів прийшов на 2008-2018 роки,судячи по датам проектів на даному форумі,і можна оцінити моє "запізнення" за трендами.
В дозвільних документах на переобладнання в мене дс 6.3,тож з ним і продовжу,до того ж КПП вже завершена і стоїть в авто,залишається електрична частина.Не існує універсальних інструкцій як і що робити при переобладнанні,тільки опис вже завершених проектів,тут кожен вигадує як може.
Не враховують факт,що можливо саме самохідну тєлєжку я й хочу :D :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#141121Повідомлення 19 серп 2026, 08:43 
Не в мережі

Дякував (ла) 1233 Подякували 1256
wolgor писав(ла):
Будете мати самохідну тєлєжку -як в мене з тими тавріями вийшло

...именно такую фразу "самоходная тележка" я использовал много лет назад применительно к некоторым проектам форумчан :D . Правда потом ,почувствовав что этим могу обидеть,многократно извинялся :ups: Хотя по сути это так и есть...
Времена меняются достаточно быстро , и то что было актуально десять лет назад,сегодня уже архаично и не эффективно.
Касательно жигулеобразных доноров (равно как и москвичей) скажу больше - при использовании лиф-агрегатов (особенно 110 и 160) кпп не нужна вообще! (проверено лично). Ну разве что ГП желательно использовать повыше (вместо 3.9 лучше 4.1 или даже 4.4...)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#141122Повідомлення 19 серп 2026, 11:06 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 770 Подякували 346
Мій електротранспорт: е-Таврия
Это выражение "самоходная тележка" было применено к моему проекту, я сначала обиделся, но время расставило все на свои места. С лифагрегатом проблемно зарегистрировать проект.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#141123Повідомлення 19 серп 2026, 14:54 
Творець електромобіля
Не в мережі

вітаю знову ! прошу не гніватись за "самохідну тєлєжку" , не мав на мені якось вас образити чи сказати погане про ваш проект та важе хобі яке я поділяю !! . я всього лише поділився своїм досвідом та відчуттями . в мене якраз це і вийшло як я назвав , але наступні проекти і особбливо 15 квт мотор ( згідний шо з ліфом складно зареєструвати бо Юра з НДІ проекту упирається ) але 15 квт мотор на постійних магнітах дуже гарно себе в мене показав .

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#141124Повідомлення 19 серп 2026, 14:56 
Творець електромобіля
Не в мережі

я ще не скоро приступлю до ваз21011 , а от по таврії з АС15 квт або москвич 412 на ліфі -можу показати вже фотоа , параметри , рішення

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#141125Повідомлення 19 серп 2026, 19:29 
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 17
Хочу електротранспорт: 2106 "Зеленка"
wolgor писав(ла):
вітаю знову ! прошу не гніватись за "самохідну тєлєжку" , не мав на мені якось вас образити чи сказати погане про ваш проект та важе хобі яке я поділяю !! . я всього лише поділився своїм досвідом та відчуттями . в мене якраз це і вийшло як я назвав , але наступні проекти і особбливо 15 квт мотор ( згідний шо з ліфом складно зареєструвати бо Юра з НДІ проекту упирається ) але 15 квт мотор на постійних магнітах дуже гарно себе в мене показав .

А тут ні на що ображатись,не переймайтесь,просто ваше висловлення мені сподобалось своєю влучністю і точно описує ситуацію з саморобками в цілому {O_0}

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 68 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 19

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group