Поточний час: 02 лют 2026, 19:05

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 115 ]  На сторінку Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Наступ.
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Байк на раме e-kross
#42941Повідомлення 27 вер 2017, 18:46 
Власник електрояхти, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 549 Подякували 463
Хочу електротранспорт: будую вітрильну яхту з електромотором
vova63 писав(ла):
а сколько такая прелесть стоит? ,,контроллер,,
я имею в виду с доставкой и всеми расходами..
по любому когда нибудь придется покупать,хоть знать
сколько нужно насобирать деньжат.

Я покупал через goldenmotor.ua, доставка вышла бесплатно и проблем с таможней не было.
Цена как на сайте келли
http://kellycontroller.com/kls7218s24v- ... -1401.html

Еще можно тут спросить
viewtopic.php?f=63&t=1575&start=45&hilit=kelly

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43007Повідомлення 28 вер 2017, 18:44 
Не в мережі

Сегодня проехался километров 20, пока поставил батарейный ток 50% (у контроллера 100% батарейного - это примерно 80А). Динамики с этими параметрами уже хватает чтоб на светофоре не толкаться ни с кем. Скорость не замерял - пока езжу без ЦА, без шунта с ваттметром и даже без простого велокомпа. Все параметры смотрю на андроиде, через приложение келли, по блютус. Смотреть не удобно, приложение явно рассчитывалось под экран как у планшета, но не такой маленький как у смартфона (у меня 5"). Из полезного на ходу в приложении видно обороты МК, напряжение и ток. Кроме этого есть еще много других параметров, которые больше нужны для диагностики проблемы, если такая появится.
В целом - очень хорошо. С инфинеоном реально страшно было разворачиваться в узком месте, подгазовывая слегка - там грань между "слегка" и "куда, стой" очень зыбкая. На келли заивисмость мощности от поворота ручки газа более предсказуемая

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43010Повідомлення 28 вер 2017, 19:32 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 83 Подякували 621
zloitapok писав(ла):
у контроллера 100% батарейного - это примерно 80А

Батарейний струм там рівний максимуму помножити на % фазного помножити на % батарейного, виставленого в конфігураторі. Якщо все буде на 100%, то і батарейний буде на 100%, але якщо це позволить добротність мотора і характер навантаження, якщо цієї умов не буде - впреться в обмеження фазного і скільки батарейного не встановлюй, більшим він не буде :)
Скажемо, для опору двигуна 0,1Ом і напруги 80В при старті лише при струмі 800А фазний буде рівний батарейному. А от при фазному 200А і тій же напрузі і опорі батарейний буде 50А. Не знаю, який опір у вашого мотора, але явно менший від 100мОм. В голден мотор хпм 3квт 72В я наміряв щось в районі 26мОм, включно фазні дроти. в МК трохи більше буде схожих характеристик.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43013Повідомлення 28 вер 2017, 20:25 
Не в мережі

mr.Dream писав(ла):
zloitapok писав(ла):
у контроллера 100% батарейного - это примерно 80А

Батарейний струм там рівний максимуму помножити на % фазного помножити на % батарейного, виставленого в конфігураторі. Якщо все буде на 100%, то і батарейний буде на 100%, але якщо це позволить добротність мотора і характер навантаження, якщо цієї умов не буде - впреться в обмеження фазного і скільки батарейного не встановлюй, більшим він не буде :)
Скажемо, для опору двигуна 0,1Ом і напруги 80В при старті лише при струмі 800А фазний буде рівний батарейному. А от при фазному 200А і тій же напрузі і опорі батарейний буде 50А. Не знаю, який опір у вашого мотора, але явно менший від 100мОм. В голден мотор хпм 3квт 72В я наміряв щось в районі 26мОм, включно фазні дроти. в МК трохи більше буде схожих характеристик.

Згоден, МК менш ефективні ніж високообертові мотори. В мене фазний струм стоїть 100%, тому його не враховую, а лише обмеження батарейного струму )

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43043Повідомлення 29 вер 2017, 18:21 
Не в мережі

Убрал душилку, выставив ток мотора и батарейный 100%, поставил долговременный ток мотора 80А (номинал этого контроллера). Отличное ускорение даже когда едешь почти на максимальной для этого МК (и напряжения) скорости. Жаль токи некогда разглядывать на экране смартфона - все внимание на дорогу. В Запорожье это наверное первая такая рама, поэтому прохожие когда остановился с товарищем поговорить делали круг вокруг байка, разглядывали и некоторые спрашивали стандартные вопросы про скорость, дальность и стоимость. Дал прокатится другу, который на honda vrx-400 катается (классический мотоцикл на 400 кубов), тот сказал что из-за того что на старте он потеряет время на подключении сцепления я его конечно обгоню, но понятное дело у него максимальная скорость выше. А вообще он мне сказал что если я сделаю и буду продавать электробайк в форм-факторе классического байка, как его хонда, ему не жалко будет и 5к долларов. Ну не знаю, может то он не подумав так сказал )

P.S. на счет рекуперации - на МК она совсем не такая мощная как писал mr.Dream про свой байк. У него ведь высокооборотистый мотор от голденмотор, с хорошим запасом по разгону. 15% рекуперация на моем МК тормозит слабо, это не сравнить с торможением от инфиниона - тот как стопкран. Еще попробую выставить больше %, наверное добиться от келли того же самого можно

Додаткові файли:
2017-09-29 16.56.01.jpg
2017-09-29 16.56.01.jpg [ 4.13 МБ | Переглядів: 6715 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43047Повідомлення 29 вер 2017, 21:19 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 640 Подякували 812
Мій електротранспорт: ЗАЗ 965
У мене рекуперація 40% стоїть, 15 то мало, ток при розгоні більше 300А , при рекуперації до 100А доходе, можна і більше, бережу батарейку

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43051Повідомлення 29 вер 2017, 22:49 
Не в мережі

babac писав(ла):
У мене рекуперація 40% стоїть, 15 то мало, ток при розгоні більше 300А , при рекуперації до 100А доходе, можна і більше, бережу батарейку

На завтрашнюю покатушку поставлю 40%, вообще я блютус-адаптер не вынимаю из корпуса - можно будет в дороге что-то перенастроить.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43053Повідомлення 29 вер 2017, 23:59 
Не в мережі

Тільки на ходу не записуйте параметрів. Стане цеглою)
Найнадійніший спосіб - ввести контролер в помилку, наприклад витягнувши розєм холів. Для одного дуже бережного дядьки зробили під сідлом перемикач - 5в або на холи або на адаптер))))

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43079Повідомлення 30 вер 2017, 18:24 
Не в мережі

mr.Dream писав(ла):
Тільки на ходу не записуйте параметрів. Стане цеглою)
Найнадійніший спосіб - ввести контролер в помилку, наприклад витягнувши розєм холів. Для одного дуже бережного дядьки зробили під сідлом перемикач - 5в або на холи або на адаптер))))

достатньо поставити байк на ніжку та можна тиснути write. Сьогодні проїхав (судячи з того що я виміряв по Google Earth) ~ 63 км, напруга на початку була 84В, у кінці - 73В (теоретично можно розряджати десь до 65В). З Дубовки до Панського озера їхали повільно 20-30 км/г, у зворотньому напрямку 40-50 км/г. На місто зустрічі з дому їхав не жаліючи АКБ (бо запізнювався), додому коли роз'їхались - теж саме (ну максимум було десь 60-70 км/г, бо не знав на скільки часу вистачить 12В батареї для фари - не хотілося без світла повертатись, на 30 хвилин вистачило, але не заміряв напругу у кінці, треба буде подивитись щоб знати на скільки теоретично вистачить).
У групі проїхали ~43 км, 20 км - сам.

40% рекуперації виявилось трохи замало, поставлю 50%.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43436Повідомлення 06 жовт 2017, 21:16 
Не в мережі

Сегодня понял одну замечательную особенность мощного электробайка: на нем удобно пробираться в междурядье в длинной пробке. Он достаточно узкий (рама e-kross уже рамы мотоцикла и более маневренная), а мощности хватает чтоб уверенно чувствовать себя на дороге и не мешать другим участникам движения долгими и вялыми стартами. Сэкономило минут 15 и не пришлось долго мокнуть под дождем - быстро доехал до места где есть крыша

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43568Повідомлення 08 жовт 2017, 20:25 
Не в мережі

Сегодня погонялся с таким мотом
Додаткові файли:
2016-05-11 11.28.25.jpg
2016-05-11 11.28.25.jpg [ 270.99 КБ | Переглядів: 6573 ]

двиг у него V-образный на 34 л.с. Ну что, он меня сделал даже на старте. Не сильно но все же сделал. У меня было наполовину разряженная батка, может быть на полной батке будет старт наравне, а потом он уйдет вперед после 50 км/ч.
Но было очень интересно погонятся, я даже не расстроился совсем, хотя надеялся что старт у меня будет резвее. Гонялись на участке дороги где одностороннее движение и почти не бывает машин, так что мы никому не мешали.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43569Повідомлення 08 жовт 2017, 21:18 
Не в мережі

zloitapok, не варто рівняти моти до електричок. Це зовсім інше. Треба було змагатись з ним, хто непомітшіне проїде ))
Ну і надіятись на те, що на старті взут мот, трохи нелогічно. 34 коні це 25кВт. А ще плюс КПП. От як би він на максималці рушав, то хоча б були частково на рівні :)
Хоча я часто "роблю" мопеди при підйомах і зі світлофора)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43573Повідомлення 08 жовт 2017, 22:08 
Не в мережі

mr.Dream писав(ла):
zloitapok, не варто рівняти моти до електричок. Це зовсім інше. Треба було змагатись з ним, хто непомітшіне проїде ))
Ну і надіятись на те, що на старті взут мот, трохи нелогічно. 34 коні це 25кВт. А ще плюс КПП. От як би він на максималці рушав, то хоча б були частково на рівні :)
Хоча я часто "роблю" мопеди при підйомах і зі світлофора)

Ну в нього хоч і КПП, але перемикання там не миттєві ) Ще вага мого - десь 55 кг, а в нього - 300 кг. На цьому моєму конфігі він мене зробив, а далі побачимо :)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#44236Повідомлення 19 жовт 2017, 13:30 
Не в мережі

Сьогодні вперше проїхав містом з GPS трекером (я все ще без велокомпа) - трохи розчарувався, виявилось що максимальна швидкість була 63 км/г. Тобто, сінусний контроллер знижує максимальну швидкість добряче (з інфінеон 18 фет повинна бути 80 км/г)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#44256Повідомлення 19 жовт 2017, 19:33 
Не в мережі

Дякував (ла) 243 Подякували 617
Мій електротранспорт: Ё
zloitapok писав(ла):
обто, сінусний контроллер знижує максимальну швидкість добряче

да , на это многие указывали, я поэтому и не брал синусник .
А нет ли в настройках что то типа " раннее / позднее зажигание " ,

И еще , zloitapok , как у синусника, в момент отпускания тормозной ручки ,происходит отключение рекуперации , плавно или резко ?

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 115 ]              На сторінку Пред.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 142

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group