Поточний час: 01 лют 2026, 15:01

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 76 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  Наступ.
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Re: Nissan Leaf
#63294Повідомлення 30 лип 2018, 12:40 
Власник електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 243 Подякували 187
Мій електротранспорт: EQA300, Aiways U6
DeLike писав(ла):
budivelnik писав(ла):
Перший - беремо серійний електромобіль і вкидаємо в нього 250 кг батарей на 30-40 Квт*годин (ціна від 6000 донор + 5000 батарейки)-отримуємо авто з автономним пробігом в 300 км+
На видео лиф с более менее живой батареей 87%, это ~12000 $ (если что поправьте) + доп.батарея с работой за 3800 $
Только если использовать старые, мои любимые, ПСА ЭМ. Предпологаю сакса/пежо 106 может обойтись ~3000 $ + 7 тесла модулей (~800$/модуль) + до 500$ БМС. Но не все готовы ездить на таких стареньких и маленьких авто.
С уважением,
Александр.
Зверніть увагу , в мене вказана ціна від 6000 за електродонор , в цей діапазон потрапить і Рено Кенгу і Флуенс , з натяжкою ЗОЕ - без батарей
Як бачите машинки досить нормального розміру +5000 батарейки=300 км
Виходить вартість авто= автономний пробіг в кілометрах * 50 доларів
В той самий час , коли ціна на всі інші авто (Ліф,Тесла) = автономний пробіг * 120 доларів

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63295Повідомлення 30 лип 2018, 13:16 
Творець електромобіля
Не в мережі

Дякував (ла) 331 Подякували 938
Мій електротранспорт: Citroen Saxo, Renault Kangoo Electrcity, Elect'road & Cleanova II Plus
Как то неправильно считаете.
Зоя без батареи 6000 $ в Украине?
Хорошо, возможно флюенс за 6к без батареи. Теперь расскажите что это за батарея за 5000 $ на 300км? Например 8 тесла модулей от 800 $/шт + переделка на 12S в общем больше 6500 $ + БМС ~500 $ + работа.
Лифовских консерв нужно на 300км тоже много по весу и размеру. Для 300км однойбатареи (48 консерв не хватит), а из-за напряжения 360В 96S можно только 2 батареи. Но предположим нет проблем с напряжением. Нужно хотя бы 36кВтч это с б/у консервами с 55Ач даже по 75$/консерву нужно 88 консерв × 75$ -> 6600$ + 500$ БМС.

Жду ответа про ВВБ на 300км за 5000 $

Проехал на электротяге
25 000 км

Мы не унаследовали планету Земля у наших отцов, мы отбираем ее у наших детей!

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63297Повідомлення 30 лип 2018, 13:56 
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 7
Хочу електротранспорт: Tesla Model 3
DeLike писав(ла):

28кВт*ч из пакетов LG 160$/кВт*ч + бензогенератор на 3кВт = 5000$ и пробег более 300км на одной зарядке+заправке :D

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Nissan Leaf с двойной батареей (от babac)
#63307Повідомлення 30 лип 2018, 17:58 
Творець електромобіля
Не в мережі

Мій електротранспорт: Citroen Saxo, Renault Kangoo Electrcity, Elect'road & Cleanova II Plus
Ага, а еще если ехать со скоростью 20км/ч то можно исключительно на бензине проехать 1000км. Давайте серьезней. Речь шла о ВВБ, а не пайке/скрутке пакетов такого количества на 300+ км на одном заряде. Да и к тому же что то электромобилисты не ездят не то что массово с бензогенераторами, а вообще ни одного не знаю.

С уважением,

Александр.

Проехал на электротяге
25 000 км

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63308Повідомлення 30 лип 2018, 19:00 
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 7
Хочу електротранспорт: Tesla Model 3
Chevrolet Volt - электрокар с бензогенератором на борту.
А если серьёзно, то budivelnik почти год на форуме, но вообще не в курсе сколько стоит электрокар-донор и по чём акб.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63309Повідомлення 30 лип 2018, 19:32 
Не в мережі

Дякував (ла) 1653 Подякували 329
Мій електротранспорт: а ти чого, пацан, інтєрєсуєшся?
inkin писав(ла):
DeLike писав(ла):

28кВт*ч из пакетов LG 160$/кВт*ч + бензогенератор на 3кВт = 5000$ и пробег более 300км на одной зарядке+заправке :D

А зачем в этой цепочке бензоген? Нормальная машина, типа VW Polo 2000 :), итак около 300км проедет с 28и киловатчасов, а если немного не хватает, то лучше на этот вес/деньги еще kwh добрать.
DeLike писав(ла):
+ доп.батарея с работой за 3800 $

;)

P.S. Вторая версия уже интересней получилась. Следующим этапом должна быть доп батарея из наиболее современной и емкой химии, например LG. ;)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63312Повідомлення 30 лип 2018, 21:26 
Творець електромобіля
Не в мережі

Вы представляете сколько это гемороя с пакетами аж на 28кВтч? Помимо этого еще куча других нюансов. Может единицы на это и готовы и смогут, но разговор был об ЭМ для масс.

С уважением,

Александр.

Проехал на электротяге
25 000 км

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63340Повідомлення 31 лип 2018, 09:33 
Не в мережі

DeLike писав(ла):
Как то неправильно считаете.
Зоя без батареи 6000 $ в Украине?
У Вас проблема з читанням чи розумінням прочитаного? Ще раз прочитайте цитату і спробуйте її зрозуміти
budivelnik писав(ла):
Зверніть увагу , в мене вказана ціна від 6000 за електродонор , в цей діапазон потрапить і Рено Кенгу і Флуенс , з натяжкою ЗОЕ - без батарей
DeLike писав(ла):
Хорошо, возможно флюенс за 6к без батареи. Теперь расскажите что это за батарея за 5000 $ на 300км? Например 8 тесла модулей от 800 $/шт + переделка на 12S в общем больше 6500 $ + БМС ~500 $ + работа.
Лифовских консерв нужно на 300км тоже много по весу и размеру. Для 300км однойбатареи (48 консерв не хватит), а из-за напряжения 360В 96S можно только 2 батареи. Но предположим нет проблем с напряжением. Нужно хотя бы 36кВтч это с б/у консервами с 55Ач даже по 75$/консерву нужно 88 консерв × 75$ -> 6600$ + 500$ БМС.
А тепер прочитайте і спробуйте усвідомити цю фразу
budivelnik писав(ла):
Як бачите машинки досить нормального розміру +5000 батарейки=300 км
Виходить вартість авто= автономний пробіг в кілометрах * 50 доларів
Отже
300 км * 50 доларів = 15000
Якщо машинка взагалі без батарей за 6000 доларів - то 15000-6000=9000 доларів на роботи/батареї
Якщо машинка за 10 000 доларів ( в якій вже явно є як мінімум 10-20Квт *годин ) то робота/батарейки 5000 доларів
От і виходить
Якщо правильно і вдумчиво читати , то я ніде не помилився
Якщо ж бути поверхапайком і висмикувати з двох абзаців три слова - тоді я написав не правильно
За 5000 доларів закупивши елементи у Євгена ( бочки 32650 по приблизно 150 доларів 1 Квт *година) - можна отримати 30 Квт*годин за 4500 + 2 БМС (2*24) від містер Дрім + робота 30-40 годин( ціну зва годину поставте самі)

ПС
Шановні
Ви тут трошки забронзовіли...
Простий приклад
Вихожу я і пишу
Хочі на задню вісь Емгранда поставити електропривід від Лексуса, перетворивши таким чином його в гібрид( або китайські мотор-колеса як варіант)
Мені ледве не пальці в очі тикали
Але коли один з тутешніх гуру на свій бус вішає на задній привід електропривід - це виявляється супер досягнення і всі місцеві старожили йому аплодують....
Так що уважніше і з більшою пошаною відносьтесь до новачків, особливо коли їм 50+років, вони вже далеко не хлопчики і як перевіряти правильність своїх дій- знають навіть спросоння.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63343Повідомлення 31 лип 2018, 09:44 
Не в мережі

DeLike писав(ла):
Вы представляете сколько это гемороя с пакетами аж на 28кВтч? Помимо этого еще куча других нюансов. Может единицы на это и готовы и смогут, но разговор был об ЭМ для масс.
С уважением,
Александр.
Я уявляю
Тому звернувся за допомогою до місцевого старожила,який має чітке уявлення що і як робити....
Але на етапі домовленостей про ціну - ціна різко виросла (практично в 2 рази від початкової) при чому може він і правий...
З іншого боку
Майстер бере гроші не за те що робить - а за те що знає що робити
Тому , якби тутешні майстри ( які вже пройшли шлях створення батареї чи модернізації авто) які не збираються міняти свою спеціальність і заробляти на створенні електрокомпонентів більш ширше і відкрито поділились своїми знаннями - тим швидше б рухався прогрес
А так
Кожен щось своє вміє , а ділитись не дуже то вже й хоче бо це потребує зайвих затрат часу+він ризикує в очах тутешніх перетворитись в того що робить не правильно...
От і варимось в власному соку без припливу нової крові і просування вперед.

ПС
Простий приклад з спорту
Китайці, для того щоб пришвидшити розвиток у футболі , створили базу на яку 2 рази в рік на підготовку зїзжаються всі команди вищої ліги Китаю
Прогрес на лице , адже кожен з тренерів вносить щось нове і це нове відразу доступне всім іншим...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63344Повідомлення 31 лип 2018, 09:50 
Керівник відділення клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 57 Подякували 86
Мій електротранспорт: нет
Хочу електротранспорт: Тесла
[/quote]
От і варимось в власному соці без припливу нової крові і просування вперед.[/quote]
А нова кров зустрічає неймовірний опір (з власного досвіду) у побуті .

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63351Повідомлення 31 лип 2018, 10:18 
Творець електромобіля
Не в мережі

Будивельник, проблемы не у меня, а у вас. Вы не один любите сильно обобщать. А когда берем калькулятор в руки, когда подсчитывается все нужное выходит огромная разница между представлением и реальностью. Про ЗОЮ с натяжкой, пару/несколько тысяч $ это натяжка? Вы либо очень много зарабатываете либо не понимаете что такое для среднего украинца, а речь шла об ЭМ для народа, пара/несколько к у.е. И даже не смотря на то, что в первом сообщении было все сильно "занижено", и во втором сообщении про 300км × 50$ промах. Вы расход кенги знаете? С флюенсом возможно еще вписаться в 15к $, тупо потому что он старее, как и первые ПСА, чем тот же лиф, зоя. В тесле есть за что платить 120$ за км пробега, но сравнивать запорожец и хорошую иномарку не есть правильно.

Что я точно знаю, так это батарея на 300+ км, про которую так и не было вами отвечено, за 5 тон зеленных это ближе пока фантастика чем реальность, особенно если учитывать БМС и работу. А то получается есть умные люди, которые на пальцах в секунду умеют считать, а все другие почему то не вписываются в эти суммы даже при большом желании.

Лиф на видео примерно 12 тыс долл, доп.батарея под ключ 3800 $, вот реальность и реальные 300+ км, и Дмитрий взял и сделал, и я уверен еще не раз сделает, т.к. желающих скорей всего будет много! А ваше первое сообщение про донор в 6к и ВВБ 5к далеко от этой реальности, как бы Вы потом не пытались выкрутиться и оправдать свое написанное.

Проехал на электротяге
25 000 км

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63352Повідомлення 31 лип 2018, 10:43 
Не в мережі

Дякував (ла) 52 Подякували 618
Мій електротранспорт: Nissan Leaf AZE0 40kWh.
Хочу електротранспорт: Model 3
DeLike писав(ла):
Лиф на видео примерно 12 тыс долл, доп.батарея под ключ 3800 $, вот реальность и реальные 300+

Я бы сказал что, это маркетинговые 300+. А вот 250км в комфортном режиме, да. И 3800$ при наличии лифа это очень хорошее предложение особенно для бизнеса. Комфортные 300+ км начинаются от 50+кВт/ч

Очень хочется зиаметь батарейку от нового лифа 40кВт и поставить ее в зео.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63353Повідомлення 31 лип 2018, 11:04 
Творець електромобіля
Не в мережі

Из ВВБ выкачано 37,5кВтч. Реально по городу иметь 8км/кВтч. 37,5кВтч×8км/кВтч = 300км :)

А не будет ли 40ка с лифа для ЗОЕ стоить столько же как 41кВтч батарея от ЗОЕ? ;)

С уважением,

Александр.

Проехал на электротяге
25 000 км

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63357Повідомлення 31 лип 2018, 13:14 
Не в мережі

DeLike писав(ла):
Будивельник, проблемы не у меня, а у вас. Вы не один любите сильно обобщать. А когда берем калькулятор в руки, когда подсчитывается все нужное выходит огромная разница между представлением и реальностью. Про ЗОЮ с натяжкой, пару/несколько тысяч $ это натяжка? Вы либо очень много зарабатываете либо не понимаете что такое для среднего украинца, а речь шла об ЭМ для народа, пара/несколько к у.е. И даже не смотря на то, что в первом сообщении было все сильно "занижено", и во втором сообщении про 300км × 50$ промах. Вы расход кенги знаете? С флюенсом возможно еще вписаться в 15к $, тупо потому что он старее, как и первые ПСА, чем тот же лиф, зоя. В тесле есть за что платить 120$ за км пробега, но сравнивать запорожец и хорошую иномарку не есть правильно.

Что я точно знаю, так это батарея на 300+ км, про которую так и не было вами отвечено, за 5 тон зеленных это ближе пока фантастика чем реальность, особенно если учитывать БМС и работу. А то получается есть умные люди, которые на пальцах в секунду умеют считать, а все другие почему то не вписываются в эти суммы даже при большом желании.

Лиф на видео примерно 12 тыс долл, доп.батарея под ключ 3800 $, вот реальность и реальные 300+ км, и Дмитрий взял и сделал, и я уверен еще не раз сделает, т.к. желающих скорей всего будет много! А ваше первое сообщение про донор в 6к и ВВБ 5к далеко от этой реальности, как бы Вы потом не пытались выкрутиться и оправдать свое написанное.
1 Про Ліф
Чим відрізняється 15800 на пробіг в 350(15800/350=45) від моєї формули
300 км * 50 доларів=15000 ?
2 Про точність-дотошність-заокруглення
інформація на будь-якому форумі подається з певною мірою точності і розмірами заокруглень
Наприклад я як інженер-будівельник знаю що в параметри міцності конструкції закладається коефіцієнт 3 , і коли я буду писати що для забезпечення необхідної міцності потрібно будувати стіну товщиною в 250 мм , а якийсь любитель точності почне заявляти що достатньо 80 мм - я з нього посміюсь , хоча математично він буде правий
3 Про набір для авто
а - навіть нове авто однієї і тієї ж марки в одному і тому ж салоні, в залежності від комплектації може відрізнятись на 10-40%, що при ціні вартості нового авто в діпазоні 10000-100000 доларів , в абсолютному виразі може становити 1000-30000 доларів.
Тому вимагати від інформаційного повідомлення точності в +/-100 доларів - верх маразму
б - я можу розкласти Кіт для авто
кузов - 4000-7000(це може бути як бензинова-тоді і 4000 достатньо , так і електрична тоді з урахуванням еклктроначинки без акамуляторів і 7000 може бути мало)
електроначинка(двигун+контролер+педаль)-2000-4000
батарея ( 1кг/км) -500грн/1 км автономного пробігу

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#63360Повідомлення 31 лип 2018, 14:11 
Творець електромобіля
Не в мережі

budivelnik писав(ла):
Тому вимагати від інформаційного повідомлення точності в +/-100 доларів - верх маразму
б - я можу розкласти Кіт для авто
кузов - 4000-7000(це може бути як бензинова-тоді і 4000 достатньо , так і електрична тоді з урахуванням еклктроначинки без акамуляторів і 7000 може бути мало)
електроначинка(двигун+контролер+педаль)-2000-4000
батарея ( 1кг/км) -500грн/1 км автономного пробігу

Врете на ходу, про точность в +/- 100 долларов и речи не было. А вот про пару/несколько тысяч был!

Теперь после ваших слов: "я можу" покажите что Вы уже реально смогли на деле, а не на словах.

Напомню в очередной раз, не заваривайте каши на несколько страниц, согласитесь что в первом сообщении оторвались от реальности в расчетах и разбежимся.

budivelnik писав(ла):
Відео від Дмитра яскраво показує напрямок в якому повинно рухатись створення доступного електромобіля для України
Варіантів два
Перший - беремо серійний електромобіль і вкидаємо в нього 250 кг батарей на 30-40 Квт*годин (ціна від 6000 донор + 5000 батарейки)-отримуємо авто з автономним пробігом в 300 км+
...

Проехал на электротяге
25 000 км

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 76 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4, 5, 6  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 119

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group