Ilia_Mosk писав(ла):
БМС плануюпідключити по "своїй" схемі- силовий контактор(на 500 А) включається при вмиканні запалювання ключем на замку ,при цьому бмс не зможе відключати контактор,коли їй не сподобався вольтаж,а буде тільки вмикати червону лампу на приборній панелі,означає залишився резерв на 20-30 км ходу,це для безпеки на ходу щоб не вимкнулось авто.
також + та - батареї проходитимуть через розривний рубильник на 400А-(для можливості екстреного відключення) та запобіжники,тільки не вирішив номінал,думаю від 200А до 500А
БМС хочу встановити для балансування,та дуже зручного моніторингу напруги батареї,% зарядки,поточного току розряду
Вибір БМС підтримую. Але замість червоної лампи, треба підключити реле interlock, яке блокує роботу контролера. Тобто воно не розриває силовий контактор під навантаженням, а виключає роботу контролера. Критичний рівень заряду Ви зможете побачити на дисплеї БМС, без усіляких червоних ламп, та оцінювати залишкову дистанцію. Але якщо за кермом буде людина, яка не шаре у Ваших лампах, таке вірогідно може трапитися, вона просто вб'є батарею. Повірте, виклик евакуатора, або кума з тросом, значно дешевше зіпсованої батареї або згорілого авто.
Щодо рубильника. Якщо буде контролер для колекторного мотора, то існує вірогідність( невелика, але випадки траплялися) подачі всієї напруги батареї на мотор, при пробитті силових ключів. В такому випадку аварійний розрив має сенс. Але 3-ф рубильник для цього не зовсім підходить. Він здатен ефективно розривати дугу на змінному струмі при невеликих навантаженнях. Його необхідно включати по схемі послідовно всі три полюси. Прибор досить громіздкий. Треба розташовувати його безпосередньо біля водія, або в іншому місці з дистанційним приводом. Я категорично проти присутності батарейного потенціалу в салоні, або на будь-якийх органах керування.Мені більше подобається "Ричаг Міхалича" з дистанційним приводом(трос, тяга).
У випадку використання трифазної системи, цей вузол взагалі не потрібен. Достатньо запобіжника відповідного номіналу.
Додатковий редуктор - зайве. Залишайте зчеплення. В процесі тестової експлуатації Ви зрозумієте яка передача для Вас комфортна. Після цього знімаєте КПП, викидаєте(або сточуєте) зайві, непотрібні передачі, заливаєте правильне мастило і вперед. Я , зазвичай обираю найбільш комфортну передачу, на якій можу рушати і рухатися з крейсерською швидкістю, залишаю одну вниз і одну вгору, для особливих режимів руху , типу понижена/повишена.
Для прикладу, на своїх машинах я визначив що друга передача дозволяє мені впевнено рушати і розганятися до 80 км/год. Відповідно я залишив 1,2 і 3 передачу. Задня передача демонтована, так як я можу реверсувати мотор, вилучена 5 передача(непотрібна, вигідно продана), 4 сточили зуби, щоб не робила опору в мастилі. Доречі мастило теж змінили. Штатне мастило працює при підвищеній температурі від ДВЗ, на електромобілі не розігрівається до потрібної в'язкості. Тому заливаємо спецмастило для редукторів електрокарів. Ефект відчутний.