Поточний час: 16 серп 2026, 00:35

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 3 ] 
Автор Повідомлення
 Заголовок повідомлення: Допоможіть з апгрейдом
#141089Повідомлення 14 серп 2026, 19:52 
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 0
Мій електротранспорт: Diamant E-Montezuma
Прошу допомоги з апргейдом!Шукав інформацію на форумі,але варіацій рішення знайшов багато і потрібна експертна думка під конкретний випадок.
Маю такий велосипед:
-Донор б/в велосипед з Європи на 28" колесах.Рама CrMo(скоріш за все вилка також).
Додаткові файли:
IMG_20260812_122302.jpg
IMG_20260812_122302.jpg [ 164.46 КБ | Переглядів: 64 ]

-Електронабір (вже не пам'ятаю,чи Велоракета,чи Рокетбайк...)
Мотор-колесо:переднє редукторне 500 Вт MXUS XF15F
Акумулятор:LG 48V 24.5 Ah
Контроллер:48V 22А.
Зараз стоїть переднє колесо,яке йшло в електронаборі-алюмінієвий,заспицьований 2,5 мм спицями обід,резина Chao Yang 47-622(28*1,75)антипрокольна.Заднє колесо збирав майстер-подвійний алюмінієвий обід Avanti Lite 29" 1,5*1,95",спиці 2 мм,втулка Velosteel,гума така сама,тільки з більш вираженим протектором.Є підсідельний амортизатор,що йшов з донором.
Додаткові файли:
IMG_20260814_205042.jpg
IMG_20260814_205042.jpg [ 372.28 КБ | Переглядів: 64 ]

Головні завдання для велосипеда були перевезення великої ваги на багажнику(+ ще моя вага 90кг),максимальна дальність поїздки без підзаряджань,максимально допустима компактність(враховуючи габарити донора).За близько три роки користування е-вел,певною мірою,справлявся з поставленими завданнями.Їзда відбувалась здебільшого по поганому асфальту(ями різноманітної глибини),та бездоріжжю(грунтовки,гравій,іноді луки)приблизно 50/50.Швидкість 10-20 км/г з навантаженням,та 20-35 км/г в лайті.Габарити дозволяли перевозити велосипед в багажнику авто з відкинутими задніми сидіннями,без роз'єднання елементів.
Через те,що на задньому багажнику планувалось перевезення великої ваги(доходило до 50-60 кг) я вирішив моторколесо поставити на перед,щоб мінімізувати навантаження на самий мотор і продлити його експлуатацію.Проходимість мене цілком влаштовувала.Максимальна дальність мотор/педалювання без дозаряда досягала 90-100 км.Пробіг близько 4000 км(реальний більше,бо іноді вимикаю мотор).
В процесі користування виникли дві проблеми:
1)Сильно втомлюються кисті,зап'ястя;вилка сильно б'є в руки
2)Часто виходить з ладу заднє колесо:тріщина обода,переломлені/погнуті спиці,вісімки,розтрощення сепараторів підшипників.Одного разу навіть зігнуло гальмівний важіль при спусканні з горки.
Для вирішення проблеми #1 думав замінити ригідну вилку на амортизаційну(наприклад щось від Suntour) з дисковим гальмом.Але,через те що стоїть передній мотор,амо-вилка буде швидко виходити з ладу?Поставити щось з більш дорогого сегменту(наприклад Rock Shox) поки що не дозволяють кошти.Поставити двухкоронку/кастом з легких мопедів не можу через збільшення габаритів та ваги.Для покращення проблеми #2 думав поставити планетарну втулку Shimano Nexus-3 (бюджетніша),та переспицювати обід на 3 мм,збільшити ширину гуми(не знаю яка максимальна ширина стане на мій обід,можливо придбати підходящий для широкої гуми)Чи розрахована Nexsus-3 на великі навантаження,та використання з редукторним мотором?Існує Nexus-5E,але вартість поки недосяжна.
Вибачте за багато тексту-намагався описати проблему).Враховуючи усі проблеми,сподіваюсь на поради від більш досвідчених та компетентних користувачів ніж я).Можливо краще буде зібрати новий е-вел під мої потреби(на 24" широкій гумі,заднім мотором,передній амо-вилці?),але цей проект на дуже довгу перспективу.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Допоможіть з апгрейдом
#141090Повідомлення 14 серп 2026, 20:35 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 122 Подякували 48
Мій електротранспорт: Поки що тільки електровело, хоч і не один
Хочу електротранспорт: Рухаюсь далі - швидше, дальше, міцніше...Вже й на теслі буває катаюсь
Для навантажень все таки краще задній привід і відповідно з підсилювачами дропаутів. Можна й 26 колесо. Бо чим більший діаметр, тим більше навантаження йде на нього ж. Я то на своєму до 50 їду, і акуми в мене 58,8\31аг, правда позаду нікого не вожу і задній привід. Перед для цього не призначений все таки. Але в мене рама від електро якогось німецького і на 26, але задньопривідний був і залишився, тільки з більшим мотором(прямий 800 - ох і важкий). Спеціально прямий брав для рекуперації, бо гальма стираються досить швидко

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
 Заголовок повідомлення: Re: Допоможіть з апгрейдом
#141093Повідомлення 14 серп 2026, 23:05 
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 0
Мій електротранспорт: Diamant E-Montezuma
Karalex писав(ла):
Для навантажень все таки краще задній привід і відповідно з підсилювачами дропаутів. Можна й 26 колесо. Бо чим більший діаметр, тим більше навантаження йде на нього ж. Я то на своєму до 50 їду, і акуми в мене 58,8\31аг, правда позаду нікого не вожу і задній привід. Перед для цього не призначений все таки. Але в мене рама від електро якогось німецького і на 26, але задньопривідний був і залишився, тільки з більшим мотором(прямий 800 - ох і важкий). Спеціально прямий брав для рекуперації, бо гальма стираються досить швидко

До речі,не помітив проблем в контексті передній мотор/задня вага.Іноді прокрути бувають,але списую на грунт/пісок та зовсім не "агресивну" гуму.В крутий під'йом з вантажем зачасту пішки рушаю.Зато з переднім+педалі виходить майже повний привод.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 3 ]             

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: немає зареєстрованих користувачів і гості: 29

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення