Поточний час: 21 черв 2025, 18:46

Часовий пояс: UTC + 2 години

Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 59 ]  На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4  Наступ.
Автор Повідомлення
#42274Повідомлення 15 вер 2017, 00:54 
Не в мережі

Дякував (ла) 1 Подякували 10
Понял, спасибо.
1) 1 метр вашей трубы весит 1.5072 кг, это выводит Вас приблизительно на 23 кг массы рамы.
2) Укосные трубы можно брать дюймовые с толщиной стенки в 1-1.5 мм. На прочность (не жесткость) их размер влияет второстепенно.
3) трейл в 3 дюйма по вашей геометрии выглядит неправдоподобно. В прямоугольном треугольнике длина малого катета напротив 30 градусного угла равен половине гипотенузы. Радиус переднего колеса обычного мотоцикла около 300мм. Итого около 150мм (грубо). А это очень много. Перепроверте как его посчитали Вы.
4) просадка обоих подвесок под весом мотоциклиста около 1/3 от хода подвесок почти всегда и это надо учитывать.
5) у диавела КБ менее 1600 мм.

В целом, не сочтите за грубость, проект сыроват. Мот будет не управляем в городе. Не набирайте пожалуйста шишек на собственном лбу, читайте и сравнивайте с тем что есть на рынке (по характеристикам, углам, размерам и массе).

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42304Повідомлення 15 вер 2017, 15:41 
Не в мережі

Дякував (ла) 3 Подякували 4
Хочу електротранспорт: Tesla Model x
Дякую за поради) Закочую рукава і аналізую значить усе що є на ринку по характеристикам. І беру до уваги ваші зауваження. Завжди є куди рости.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42315Повідомлення 15 вер 2017, 17:48 
Не в мережі

Смотрите и анализируйте. Но Вы пришли на форум и тем что мы знаем мы с радостью поделимся. Мы же тоже читаем и сравниваем а потому задавая конкретные вопросы вы можете получить ответы быстрее.

Например, по трубам я Вам уже написал. Трейл пересчитайте и держите в пределах 3-4 дюймов. Наклон вилки сейчас у вас не для города, предлагаю менять до 26-28 градусов. Надо выбрать вилку бу или новую и учесть вылет перьев в расчётах трейла и колесной базы.
Базу предлагаю сократить до 1550мм все равно будет плюс минус гулять. А сократите, и появятся проблемы с размещением батарей.
Обязательно мотор размещать на одной оси с креплением маятника, при чем с учётом веса мотоциклиста и соответственно просадкой задней подвески где-то на 40мм. Теперь надо учесть просадку передней подвески на те же 40мм иначе по факту угол наклона вилки поменяется. Это заодно ограничит варианты вилок.

Я в свое время очень много времени потратил на рисование рамы и все равно пришлось все перерисовать. Я для себя пришёл к выводу что раму надо рисовать в последнюю очередь - вокруг компонентов.
Поэтому, если бы я сейчас начинал заново то первым делом определился с а) динамическими хар-ми и б) бюджетом на компоненты. В) подобрал компоненты и записал их размеры. Б) тупо в солиде нарисовал компоненты и их разместил в пространстве под формат мотоцикла. Г) обрисовал их рамой с учётом сравнения с тем что творят нормальные производители. Д) подгонка всего в правильную геометрию мота- наклон вилки, трейл, колесная база и тд. Е) профит!

Как видите тонкостей масса! Я плавно намекаю что вы не совсем с того начинаете. Есть риск все долго переделывать. У меня так же появилось впечатление что вы не до конца понимаете сложность и дороговизну сварки рамы на стапеле у хорошего мастера. Переделки по вашему плану могут стоять как новая рама. Семь раз отмерь, один раз отрежь...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42333Повідомлення 15 вер 2017, 23:01 
Не в мережі

Чудові поради . Я нерозумію фізику того що мотор треба впихувати валом у кріплення маятнику, і тільки так. Вцілому згоден але що робити якщо потрібна універсальна рама для створення електромотоцикла за ті кошти що є в наявності а не купувати уже готовий продукт .Щоб людина змогла не пристосовувати уже наявні рами мотоциклів вивертаючи мозок і отримуючи часто мягко кажучи не естетичну візуально річ. Рами для електровелосипедів уперлись зараз у можливість складати мотоцикл тільки ендуро. Рами для велосипедів зробили революцію і свідомість людей при думці зробити щось кайфове і круте із велисипеда малює образи електробайка. Почалась істерія мірятись потужністю створених електрокарів а починалось із білого зомбі та інших проектів ентузіастів. Універсальна моторама так само може прискорити і забеспечити новим поколінням безболісно відпустити минуле і залишити бензинову техніку для продажу колись колекціонерам.Тим більше Мотоциклістам що незможуть жити без бензинових моторів треба скуповувати стільки щоб на своє життя хватило, і їхати в країну до якої прийняття закону про заборону бензинового траспорту неприйде ніколи. Ну і скважину із заводом що буде виробляти гидоту. Зрозуміло що універсальну раму під всі компоненти не зробити а буде рекомендований перелік компонентів .А покищо ніякі електромотоцикли які б вони не були за технічними характеристиками нічогісінько не змінять поки неприйде універсальна платформа. Є ще біда із регістрацією...ну і що?....рама нехай сертифікована буде із номером для регістрації і все.
Я знаю як виглядають мої заяви)))) Але окрім блеющої частини байкерів про те що мотор повинен ревіти і це душа і індивідуальність . А інша за електрику але як вогню боїтся мотоциклів бо це дорого і акуми ще нетакі як треба і це ж вага яка і енергія йде швидко. Аргументів ноль адекватних.

А я за те щоб дати людям більш складний і дорогий корпус .І будуть вони купувати і міняти детальки як і на велосипедах. І тількпи це по справжньому знищить бензинову мотоіндустрію і створить нове покоління покупців.

А якщо так із автомобілем дійсно б зробили як намагалися уже із платформами універсальними .....

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42334Повідомлення 15 вер 2017, 23:39 
Не в мережі

А взагалі то дійсно треба було і треба не створювати народний дешевий електроавтомобіль а універсальну платформу. По перше небуде таких жорстких випадків як той ентузіаст що спалив свою ауді а3. По друге оцей увесь тупізм навколо того що приходять люди і питають як краще переробити те чи інше відро під електрику. Часто проекти глохнуть бо бабла щоб переробити треба немало і це тільки пристусувати конструкцію до компонентів. Я поважаю клуб і його спільноту .Усе класно ви робите але...Ви маєте досвід великий і розтрачаете його на переробку чогось. Я нераз стикався з тим як тяжко тут на форумах приходится людям які хочуть і гроші є але це виходить золотий слиток і купа нервів. Все починаєтся стандартно. Я такий то хочу таке то відро переробити. І починаєтся щось лихе і виявляєтся що це кожен раз мало не новий автомобіль проектуєтся а ви тут усі в бюро розробки онлайн. Небери ту автівку бо так а те так. ....Тепер допустимо є платформа . Далі розказувати?))))) ...

Отже приходить людина і консультуєтся що на даний момент оптимальніше поставити за свої гроші. Все просто впирается в те що завжди є люди які хочуть але не на тому рівні запасу ходу та інших характеристик які жорстко дають виробники ,дозволити собі неможуть. Хоча на самому мінімумі платформу із колесами і приводом купити може.

Якщо завтра усі компютери будуть продаватись із жорсткою дорогою комплектацією без можливості не одразу все міняти то прийде хана всій індустрії....
Це моя думка і не хотів образити нічиї уявленя про цей світ). ...

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42335Повідомлення 16 вер 2017, 02:58 
Не в мережі

Размещение мотора на оси маятника меня тоже поначалу смущало. На картинке Вам все станет понятно.
В теории ось мотора идеально было бы разместить между креплениями маятника но это очень сложная задача.
Романтический очерк оставлю без внимания.

Додаткові файли:
Screenshot_20170916-032526.png
Screenshot_20170916-032526.png [ 642.22 КБ | Переглядів: 8025 ]
Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42343Повідомлення 16 вер 2017, 13:07 
Власник електровелосипеда
Не в мережі

Дякував (ла) 83 Подякували 607
Acinonyx писав(ла):
Якщо завтра усі компютери будуть продаватись із жорсткою дорогою комплектацією без можливості не одразу все міняти то прийде хана всій індустрії....

Десь у світі заплакала одна "яблучна" компанія :)

Платформа це добре, але під час її випробувань буде багато розбитих лобів. В прямому і переносному смислі. Уявіть собі, що на швидкості 150+ під час тормозіння у вас відриває рульовий стакан.
І не під мотор-колеса треба проектувати. бо їх надто потужних немає. А якщо є, то надто дорогі і важкі. Бо 3-5 квт це не мотоцикл, це прокачаний ровер :)
Невелике зміщення центру обертання маятника і мотора впливає не суттєво. Промоделюйте в САПРі і побачите. В мене якраз так і є, зміщення осей приблизно 3 см (точно не памятаю)

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42349Повідомлення 16 вер 2017, 17:08 
Не в мережі

Тепер краще?))) O_o

Додаткові файли:
djfkdjdfndfnv.jpg
djfkdjdfndfnv.jpg [ 713.47 КБ | Переглядів: 7999 ]

Відповісти цитуючи  
#42353Повідомлення 16 вер 2017, 19:11 
Не в мережі

В теории да, на практике:
1) технически реализовать сложно;
2) ширина крепления маятника может не позволить установить мотор желаемой ширины;
3) Во время хода задней подвески вниз, амортизатор смачно бьёт по мотору.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#42369Повідомлення 17 вер 2017, 00:00 
Не в мережі

А я так розбігся))) Але зауваження надихнули ще раз усе переграти .Це дійсно складний танець де кінцевий дизайн має бути негіршим ніж конструктивні рішення але я спробую покращити обидва аспекти. Тож з часом поділюся .

Додаткові файли:
fdbvjnvdfn.jpg
fdbvjnvdfn.jpg [ 141.3 КБ | Переглядів: 7978 ]

Відповісти цитуючи  
#43755Повідомлення 11 жовт 2017, 14:56 
Не в мережі

Вітаю формчан кому цікаво як я заморочуюсь) Отже переробив свій горе- проект і зараз починаются роботи по нарізці труби і зварюванню конструкції на прихватки. З часом поділюся а поки що попередня візуалізація проекту . Зараз було уже заказано акум для цього чуда і зарядне.https://evel.ua/catalog/akkumuljatori/a ... -smart-bt/ А от з мотором поки що не все визначено і відповідно із контролером та іншим .Тому поки що думаю над мотором який би протримався б 3 роки до випуску моторів Дуюнова і тягби конструкцію на швидкості 20-30-40 максимум. Все покаже кінцева вага конструкції .

Додаткові файли:
Rezultat.jpg
Rezultat.jpg [ 87.04 КБ | Переглядів: 7934 ]
Rezultat2jpg.jpg
Rezultat2jpg.jpg [ 89.94 КБ | Переглядів: 7934 ]
Rezultat3.jpg
Rezultat3.jpg [ 94.44 КБ | Переглядів: 7934 ]

Відповісти цитуючи  
#43759Повідомлення 11 жовт 2017, 16:35 
Власник електрояхти, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 541 Подякували 431
Мій електротранспорт: зараз немає
Хочу електротранспорт: будую вітрильну яхту з електромотором
АКБ не самий дешевий, в нього лише перевага що взимку можна заряджати. Чому обрали саме цей? Lu4 продає найкращі на мій погляд lipo пакети на 48Аг, з яких на приклад e-kross зробить АКБ, хоч на smart bms, хоч на звичайній. До того ж пакети lu4-a дуже дешеві.
Щодо мотора - рама вийде важка, якщо хочется трохи поганяти - то кромотор або його дешевий аналог у evel.ua
Чекати на Дуюнова - це як чекати у моря погоди. Дуже багато зроблено пафосної реклами, але досі не продається (або може я не знаю про це) - напевно є причини.
Як на мене я дивуюсь чому використовують МК як міддрайв? КПД нижче ніж у високообертових моторів, вага вище. Є лінійка непоганих моторів goldenmotor (якщо не перевантажувати у 3 рази), також мотори revolt (потребують охолодження, адже вони надто легкі) та ще Mars мотори можна купити у келлі.

Оффтоп
Pozitiff щодо своєї рами теж спочатку писав що МК дуже багато різних є, можна поставити будь-який у якості мід-драйв на його раму, а через місяць виявляється що його рама йде з одним й тим самим мотором, у якого модифікована бокова кришка, що виключає використання інших моторів. Тобто немає той єдиної заявленої переваги.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43760Повідомлення 11 жовт 2017, 17:06 
Не в мережі

Мені пакети та інші акуми нездаются найдійними тому вирішив поки що спробувати таке. Рама теоритично повинна бути 22.5 кг.У Позитива 15-16 було . Небачу трагедії при тому що тут може сісти двоє і це не велосипед а мотоцикол. Те що ви невірите Дуюнову це ваше діло....час покаже і якщо невийде то куплю щось 5-10 кіловатне. Болванка на зображеннях у якості мотора має 33 сантиметри в діаметрі. Рама шириною в 30 сантиметрів. Втулити можна багато чого і марси і голдени які коштують наче з голда...хоча так іноді погано складають що люди плюются. А поки що вмре перший акум..втянусь в тему...І надіюсь вам вистачає розуму бачити відмінність кострукції позитива і моєї.У мене необмеженно як у нього тільки вухами ..Я незнаю чому він тільки з одним мотором тепер продає і нецікавлюсь але він мене частково надихнув останім проектом.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43762Повідомлення 11 жовт 2017, 17:16 
Власник електрояхти, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 541 Подякували 431
Мій електротранспорт: зараз немає
Хочу електротранспорт: будую вітрильну яхту з електромотором
Щодо АКБ - для цього АКБ 50-60А струм розряду - це не так багато, якщо возити 200+ кг ваги (дві людини + байк) Для тесту рами підійде, але думаю люди захочуть більше потужності. Це ж все-таки мотоцикл, а не скутер, ІМХО.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
#43764Повідомлення 11 жовт 2017, 18:55 
Творець електромобіля, член клубу
Не в мережі

Дякував (ла) 835 Подякували 705
Мій електротранспорт: Citroen C-zero, Citroen Berlingo 24kWh
Acinonyx писав(ла):
Вітаю формчан кому цікаво як я заморочуюсь) Отже переробив свій горе- проект і зараз починаются роботи по нарізці труби і зварюванню конструкції на прихватки. З часом поділюся а поки що попередня візуалізація проекту . Зараз було уже заказано акум для цього чуда і зарядне.https://evel.ua/catalog/akkumuljatori/a ... -smart-bt/ А от з мотором поки що не все визначено і відповідно із контролером та іншим .Тому поки що думаю над мотором який би протримався б 3 роки до випуску моторів Дуюнова і тягби конструкцію на швидкості 20-30-40 максимум. Все покаже кінцева вага конструкції .

Если планируете со временем ставить мотор-колесо от Дуюнова, то я бы посоветовал поставить пока асинхронный мотор , перемотанный на "Славянку". Во первых сразу купите подходящий контроллер, во вторых поставите новый моторчик, который потом нормально продадите или ещё где то используете. По поводу характеристик доступных моторов можете с Вячеславом М посоветоваться , а потом и заказать у него перемотку.

Повернутися до початку
 Профіль  
Відповісти цитуючи  
Показати повідомлення за:  Поле сортування  
Почати нову тему Відповісти на тему  [ Повідомлень: 59 ]              На сторінку Пред.  1, 2, 3, 4  Наступ.

Часовий пояс: UTC + 2 години

Хто зараз на конференції

Зараз цей форум переглядають: Bing [Bot] і гості: 103

Ви не можете створювати нові теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете додавати додаткові файли

Найти:
Створено на основі phpBB® Forum Software © phpBB Group